oddsenfantasy

Tidenes raskeste gatebane i Formel 1

Red Bull fortsatte dominansen i sesongens første løp. Nå står den raskeste gatebanen i Formel 1-historien for tur i Saudi Arabia Grand Prix.

HØYE HASTIGHETER: Jeddah Corniche Circuit er regnet som Formel 1-historiens raskeste gatebane, med en gjennomsnittsfart på 250 km/t.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:5. mars 2024Endret:8. mars 2024

Sesongstarten i Formel 1 ble en fortsettelse på avslutningen av fjorårssesongen, med Max Verstappen og Red Bull på topp.

Fem av teamene hadde begge sine førerne blant topp ti og sikret poeng, mens de fem resterende teamene var utenfor poengene. Alpine er laget som skuffet mest i sesongåpningen.

Allerede denne helgen er det klart for årets andre løp, når Saudi Arabia Grand Prix skal kjøres på Jeddah Corniche Circuit i Jeddah, et kystområde vest i Saudi-Arabia.

Banen er kjent for å være veldig rask, med flere krummede svinger. Gjennomsnittshastigheten er på rundt 250 kilometer i timen, noe som gjør banen til den raskeste gatebanen i Formel 1.

Klatret 13 plasser

Saudi Arabia Grand Prix var også i fjor sesongens andre løp. Sergio Perez startet fra pole position og vant til slutt løpet. Seieren ble mexicanerens første av totalt to forrige sesong.

Max Verstappen startet løpet fra 15. plass, men klatret hele 13 plasser og endte på 2. plass.

Saudi Arabia Grand Prix ble kjørt for første gang i 2021. Lewis Hamilton vant den første utgaven av løpet, før Verstappen vant året etter.

Hamiltons seier i Saudi-Arabia 5. desember 2021 er fortsatt britens forrige seier.

Red Bull-dominans videre inn i 2024

Red Bull-teamet dominerte forrige sesong, der de vant 21 av totalt 22 løp.

2024-sesongen startet på samme måte som fjoråret, der Max Verstappen vant med mer enn 22 sekunder. Sergio Perez sørget for full pott til Red Bull, mens Carlos Sainz tok tredjeplassen.

– Max Verstappen og Red Bull gjorde ingen feil forrige sesong. Det er helt unikt, så jeg tror nok ikke de klarer å gjøre akkurat det denne sesongen også, sa Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen til Norsk Tipping før sesongstart.

Carlos Sainz var den eneste føreren fra et annet team enn Red Bull som vant et løp i 2023. I sesongstarten sto han på pallen, nok engang som den eneste føreren fra et annet team.

Gulbrandsen var klar på at Ferrari er Red Bull-teamets største utfordrer denne sesongen.

– Ferrari er klart nærmest Red Bull, så jeg tror det er de to teamene det kommer til å stå mellom.

Fem lag med begge førerne blant topp ti

Med begge førerne på topp, sikret Red Bull-teamet mest mulig poeng i sesongåpningen i Bahrain.

Ferrari-fører Charles Leclerc var nest best i kvalifiseringen og startet side om side med Verstappen. Teamkamerat Carlos Sainz hadde bedre fart i løpet dagen derpå, og kjørte forbi Leclerc.

Mercedes-førerne George Russell og Lewis Hamilton endte på 5. og 7. plass, mens Lando Norris og Oscar Piastri fra Mclaren tok 6. og 8. plass.

De to Aston Martin-førerne tok de siste poengene med 9. og 10. plass.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Aldri skjedd før

Årets startfeltet i Formel 1 er nøyaktig det samme som avsluttet fjorårets sesong.

Det har ifølge Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen aldri skjedd før.

– Det er litt synd at det ikke er noen utskiftninger i år. Det er første gangen det skjer, sa Gulbrandsen og la til at det er flere grunner til akkurat det:

– Det ene er at bilene er vanskelige å kjøre, mens det andre er at det gjøres lite tester. Det er fordi det er dyrt å teste, så da er det bedre for teamene å ha erfarne førere.

I tillegg har en populær tv-serie vært en medvirkende årsak.

– Førerne som er med nå har blitt så populære gjennom Netflix-serien «Drive to Survive», så det er en fordel for teamene å ha så kjente og populære førere.

EKSPERT: Atle Gulbrandsen har jobbet som Formel 1-kommentator i mange år og kan mer enn de fleste om den populære motorsporten.Foto: Porsche

Formel 1 på Fantasy

I år som i fjor kan du føle på spenningen tilknyttet den populære motorsporten på en helt ny måte: gjennom Fantasy i Formel 1.

Under Saudi Arabia Grand Prix kan du sette opp ditt lag på Fantasy, der du velger fem førere og et team.

Kvalifiseringen kjøres fredag 8. mars kl. 18.00 , mens selve løpet er lørdag 9. mars kl. 18.00. For å delta må du ha satt opp ditt Formel 1-lag innen kvalifiseringen starter. 

Vinnersjanse Fantasy 1: antall deltakelser

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler