eurojackpot

I kveld blir ingen milliardær – men førstepremiepotten er på ingen måte liten

For en uke siden tidenes største premie hos Norsk Tipping. I kveld er det ikke en milliardsum i førstepremiepotten, men ca. 193 millioner kroner.

Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:22. januar 2024Endret:23. januar 2024

Årets seks første Eurojackpot-trekninger har gitt stor uttelling for norske spillere.

Ni nordmenn har blitt Eurojackpot-millionærer i løpet av årets tre første uker, mens en heldig norsk kvinne har blitt Eurojackpot-milliardær.

Tirsdag er det nye muligheter i spillet med de store pottene, der førstepremiepotten igjen har begynt å vokse og nærmer seg 200 millioner kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Sju norske førstepremievinnere i Eurojackpot

Gjennom de drøyt ti årene Norge har vært med i Eurojackpot, har førstepremien gått til nordmenn sju ganger.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Historiens sjette Eurojackpot-milliardær

Gjennom tre og et halvt år har premieutbetalingen på 485 millioner kroner vært rekorden for den største norske premieutbetalingen gjennom tidene.

Tirsdag 16. januar 2024 ble en historisk norsk dag i Eurojackpot. En godt voksen kvinne fra Østlandet var den eneste med 5+2 rette på sin kupong og knuste dermed den gamle premierekorden med god margin.

– Hæ, er dette tull eller? var det første kvinnen sa da Norsk Tipping ringte tirsdag kveld.

Dagen etter kunne kvinnen fortelle at hun ikke hadde sovet et sekund etter å ha fått milliard-beskjeden, men at det spesielle budskapet sakte begynte å synke inn.

– Det er en ufattelig sum. At det skulle være akkurat jeg som vant, klarer jeg ikke helt å ta innover meg. Det er helt utrolig, sier hun.

Som den første nordmannen noensinne sikret hun seg en førstepremie på over 1 milliard kroner - helt nøyaktig 1 360 020 000 kroner.

Premien er den sjuende milliardpremien i Eurojackpot noensinne og den nest største som har blitt utbetalt. En tysk vinner av 1 422 780 000 er den eneste som har vunnet en høyere sum.

VINNERREKKA: Disse 5+2 tallene var det kun østlandskvinnen som hadde. Milliardæren sørget for å ta skjermdump av premiebekreftelsen i etterkant.Skjermdump

Nesten 200 millioner i potten

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 23. januar. Da vil førstepremiepotten være på ca. 193 millioner kroner, mens andrepremiepotten anslås å være på ca. 23 millioner kroner.

I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler