oddsen

Kan Kristiansund slå tilbake mot Vålerenga?

Første kvalikkamp sendte Vålerenga et stort steg nærme en ny sesong i Eliteserien. Søndag skal det avgjøres om det blir Vålerenga eller Kristiansund som spiller i Eliteserien neste år.

KAMP OM PLASSEN: Kristiansunds Oskar Sivertsen (t.v) og Vålerengas Andrej Ilic kjemper sammen med hvert sitt lag om den siste plassen i Eliteserien 2024.Terje Pedersen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:8. desember 2023Endret:10. desember 2023

Vålerenga har hatt sin verste sesong på flere år og kjemper nå om å beholde plassen sin på det øverste nivået i Norge.

Den første av to kamper mot Kristiansund endte med 2-0 seier til Vålerenga, som dermed har det beste utgangspunktet før den siste og avgjørende kampen.

Eliteseriekvalik søndag 17.00: Vålerenga - Kristiansund, kampen på Oddsen

Søndag er det klart for returoppgjøret, der det blir klart hvem som sikrer seg en plass i Eliteserien 2024.

Berget kvalik i siste kamp

Vålerenga har vært det dårligste hjemmelaget i Eliteserien denne sesongen, med kun to seire og ni tap på 15 hjemmekamper.

Før sesongens siste seriekamp lå Oslo-klubben på direkte nedrykk. Etter drøyt en time spilt scoret Vålerenga kampens første mål mot Tromsø og så lenge ut til å gå seirende ut av kampen. To minutter på overtid utlignet Tromsø og det endte 1-1.

Samtidig scoret Haugesund to mål mot Stabæk, som dermed overtok nedrykksplassen og rykket ned.

Et topplag i krise

Vålerenga er fem ganger seriemester og fire ganger norgesmester, men har kun vunnet sju av 30 kamper i Eliteserien denne sesongen.

I 2000-sesongen havnet Vålerenga på kvalikplass og rykket ned, men kjempet seg tilbake til toppdivisjonen etter en sesong.

Siden opprykket sesongen etter har Vålerenga vært et fast lag i Eliteserien, der de har tatt ett seriegull og to cupgull.

De siste ti årene er Vålerengas beste plassering i Eliteserien tredjeplass fra 2020.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Nummer fire

Kristiansund spilte i Eliteserien forrige sesong, men havnet nest nederst og på direkte nedrykk etter 17 tap og kun fem seiere på 30 kamper.

Årets sesong i OBOS-ligaen har vært en langt mer positiv opplevelse for Kristiansund, som har vunnet 14 av sesongens 30 kamper. Åtte har endt uavgjort - og åtte har endt med tap.

Eliteseriekvalik: Vålerenga - Kristiansund, kampen på Oddsen

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler