oddsentipping

Vålerenga kan snu skrekktrenden på hjemmebane i 4. runde av cupen

Kun tre av Vålerengas 13 seiere forrige sesong var på hjemmebane. Etter nesten åtte måneder er trenden snudd, med to strake hjemmeseiere.

SEIER: Simen Juklerød (t.v) scoret kampens eneste mål mot Tromsø, da Vålerenga vant og tok seg videre til 4. runde av cupen.Fredrik Varfjell / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:7. mai 2024

Tre Eliteserielag, deriblant fjorårets tapende finalist Bodø/Glimt, røk ut av cupen i forrige runde.

Denne uken skal 16 lag bli til åtte, der de åtte vinnerlagene er klare for kvartfinale i starten av oktober.

Også denne runden er to av oppgjørene rene eliteserieoppgjør. Samtidig er to rekordsettende og historiske cup-overraskelser fortsatt med i kampen om NM-gull.

Cupen på Oddsen

Første hjemmeseier på over sju måneder

Vålerenga avsluttet en forferdelig fjorårssesong med tap i den siste og avgjørende kvalikkampen og nedrykk til OBOS-ligaen. Oslo-klubben rykket dermed ned fra Eliteserien for første gang siden 2001.

De dårligste resultatene kom hjemme på Intility, der Vålerenga kun vant tre kamper. Årets første hjemmeseier var i seriekampen mot HamKam 16. mai. Nå er HamKam igjen gjester på Intility i cupens 4. runde.

Onsdag 18.00: Vålerenga - HamKam

I juli slo de Brann 3-2 i kvartfinalen i cupen på hjemmebane. Sesongens tredje og siste hjemmeseier var mot tabelljumbo Aalesund i seriekampen i september.

Vålerenga startet årets sesong med uavgjort mot Sogndal. Siden da har de vunnet to, tapt to og spilt uavgjort i ytterligere en kamp.

Forrige uke slo Vålerenga Tromsø ut av cupen, da de vant sin første tellende kamp på hjemmebane siden september i fjor.

Fortsatt til gode å vinne en seriekamp

HamKam har fortsatt til gode å vinne en seriekamp denne sesongen, etter at årets sju første kamper har endt med fire tap og tre uavgjort.

Det er snart seks måneder siden forrige gang HamKam vant en seriekamp. 12. november i fjor slo hamarsingene Strømsgodset 1-0 etter et selvmål.

I fjor endte HamKam på 11. plass og sikret plassen sin på toppnivå. Likevel tapte de over halvparten av sesongens seriekamper – deriblant begge møtene med Vålerenga.

Hamar-klubben har slått Ridabu, Elverum og sist Egersund ut av cupen. I fjor tok de seg hele veien til kvartfinalen, der de tapte 2-0 mot Bodø/Glimt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

To cupaskeladder med nye rekorder

I fjorårets runde av cupen ble Kjelsås fra PostNord-ligaen den store cup-askeladden. Laget fra hovedstaden tok seg hele veien til semifinalen for første gang i lagets historie, der de møtte Molde, som senere ble cupmestere.

Nå kan to nye lag fra den samme ligaen ta seg til kvartfinale.

Eidsvold Turn og Lysekloster fra PostNord-ligaen er de to eneste lagene utenfor de to største divisjonene her til lands, som fortsatt er med i årets cup.

Forrige gang laget fra Eidsvoll tok seg helt til 4. runde i cupen var i 1973. Nå kan de sikre klubben en historisk kvartfinaleplass.

Eidsvold Turn har slått OBOS-lagene Mjøndalen og Åsane ut av cupen. Nå venter nok en motstander fra 1. divisjon i Sandnes Ulf, slo eliteserielaget Odd ut av cupen forrige runde.

Lysekloster slo fjorårets cupaskeladd Kjelsås ut av cupen i 3. runde. Fra tidligere hadde laget fra Lysefjorden aldri tatt seg lenger enn til 2. runde. Nå er rekorden slått og økt ytterligere.

I kampen om en kvartfinale-billett møter de KFUM, som kun har tapt en av sine seks første kamper på toppnivå.

Ytterligere to eliteserielag ryker

Fjorårets norgesmester Molde tok seg videre til semifinale i cupen i fjor etter å å slått ut Sarpsborg 08.

Både i 2023 og i 2021 (spilt i 2022) møttes Molde og Sarpsborg 08 i kvartfinalen. Molde har vunnet begge gangene, tatt seg hele veien til finalen og vunnet.

Tittelforsvarerne gikk på en uventet smell i helgen, da de tapte 3-1 i seriekampen borte mot Sandefjord. Sarpsborg 08 kommer derimot fra fire strake seiere, senest mot Lillestrøm i helgen.

Forrige gang Sarpsborg 08 vant mot Molde var i juli 2021. Nå møtes de igjen, en runde tidligere enn i fjor.

Siste kamp før sluttspillet spilles torsdag kveld og er også et rent eliteserieoppgjør. Strømsgodset får besøk av Lillestrøm, som de ikke har vunnet en tellende kamp mot siden sommeren 2022.

Begge lagene tapte 1-0 i helgens seriekamper. Lillestrøm slo seriemester Bodø/Glimt ut av cupen i forrige runde, mens Strømsgodset vant overlegent mot Kristiansund.

Cupen på Oddsen

4. runde av cupen

Slik spilles cupens 4. runde:

Onsdag

Lysekloster - KFUM kl. 18.00

Stabæk - Bryne kl. 18.00

Molde - Sarpsborg 08 kl. 18.00

Vålerenga - HamKam kl. 18.00

Raufoss - Fredrikstad kl. 18.00

Eidsvold Turn - Sandnes Ulf kl. 18.00

Levanger - Viking kl. 19.05

Torsdag

Strømsgodset - Lillestrøm kl. 18.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler