eurojackpot

Vant 63 mill. i Eurojackpot: - Tror jeg kommer til å smile resten av livet

Milliardpotten i Eurojackpot har stått stødig gjennom tre trekninger. Det betyr at andrepremiepotten nå er av betydelig størrelse, noe en nordmann fikk oppleve fredag kveld.

TO MÅNEDER UTEN FØRSTEPREMIER: Det er to måneder siden forrige gang vi fikk en førstepremievinner i Eurojackpot. Tyskeren som vant 431,1 millioner kroner fredag 17. november er fortsatt den ferskeste førstepremievinneren.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. januar 2024

Så langt i 2024 er det ingen som har gjettet 5+2 rette i Eurojackpot og førstepremiepotten har dermed stått urørt på makstaket gjennom tre trekninger.

Når førstepremiepotten er på makstaket på 120 millioner euro (gjeldende kurs på trekningsdagen), dyttes det overskytende beløpet over i andrepremiepotten.

Tirsdag er den på ca. 225 millioner, mens førstepremiepotten er på ca. 1,35 milliarder.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Norsk andrepremievinner av 63 mill.

Så lenge førstepremiepotten er på makspott og består, er det andrepremiepotten som fylles på.

Det fikk en heldig mann fra Østlandet erfare fredag kveld.

Som en av fem personer hadde mannen 5+1 rette på sin kupong og delte andrepremien med en nederlender, en tysker, en spanjol og en finne.

– Det er jo helt utrolig, strålte han glad da han fikk beskjeden om at han hadde vunnet 63 958 285 kroner fredag kveld.

– Tror jeg kommer til å smile resten av livet

Nesten et døgn etter at han ble mangemillionær snakket vi igjen med den ferske storvinneren.

– Det går veldig bra med meg, sier mannen glad.

– Jeg har sovet helt utrolig godt. Jeg tror faktisk jeg sov bedre i natt enn jeg har gjort noen gang.

Etter å ha snakket med Norsk Tipping fredag kveld, logget den ferske Eurojackpot-millionæren seg inn for å sjekke.

– Det sto der også at jeg hadde vunnet over 63,9 millioner kroner. Det er helt vanvittig.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det er jo helt utrolig at det faktisk skjedde. Man går jo for gull, men det skal veldig mye til for at det faktisk skal skje, sier mannen.

– Jeg bare smiler. Jeg tror jeg kommer til å smile resten av livet, stråler han glad og legger til at han skal dele en betydelig del av premien med sine nærmeste.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Slik håndterer Norsk Tipping storvinnere

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen, eller som nå: i milliardklassen.

Alle som vinner to millioner kroner eller mer hos Norsk Tipping, får tilbud om gratis økonomisk veiledning. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet, og det er advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik som står for veiledningen.

Deres første råd stiller vi oss bak:

– Det første rådet vårt er alltid at den heldige må prøve å nyte følelsen av å ha vunnet så mye penger.

To voksende andrepremier

Førstepremiepotten i Eurojackpot og førstepremiepotten i Vikinglotto har begge nådd makstaket. Det betyr at det overskytende beløpet på begge lotteriene nå dyttes over i andrepremiepotten.

I Eurojackpot nådde førstepremiepotten makstaket på 120 millioner euro (gjeldende kurs på trekningsdagen) for snart to uker siden. Forrige gang førstepremien ble vunnet var 17. november i fjor da en tysker vant 431 millioner kroner.

I Vikinglotto har ingen forsynt seg av førstepremiepotten siden 2. august i fjor, da en danske vant 33,4 millioner kroner. I Vikinglotto når førstepremiepotten makstaket når den er på 25 millioner euro (gjeldende kurs på trekningsdagen)

Andrepremiepotten har derimot blitt vunnet flere ganger. For to uker siden vant en kvinne fra Østlandet 74 millioner kroner. Tidligere denne uken vant en finne 24 millioner kroner.

Over 200 millioner i andrepremiepotten

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 16. januar. Da vil førstepremiepotten fortsatt være på ca. 1,35 milliarder kroner.

Siden førstepremiepotten har nådd makstaket på 120 millioner euro, blir det overskytende premiebeløpet nå overført til andrepremiepotten, som tirsdag vil være på ca. 225 millioner kroner.

I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, en andelsbank eller et andelslag vinne den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler