oddsen

Åpningskamp i dag: Derfor tror eksperten at Norge vinner VM

De norske håndballjentene har havnet i en enkel pulje i VM. Men med skikkelig uflaks kan de fort møte Frankrike eller Russland allerede i kvartfinalen.

ÅPNINGSKAMP: Emilie Hegh Arntzen og Nora Mørk spiller mot Kazakhstan i kveld.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:3. desember 2021Endret:3. januar 2023

Norge spiller mot Kazakhstan klokken 20.30 i kveld. Norge kommer fra tap mot Russland i generalprøven før VM. 

Håndball på Oddsen

Norge jakter sitt første VM-gull siden 2015, da de slo Nederland 31-23 i finalen. NRKs håndballekspert, tidligere topptrener Geir Oustorp, mener Norge og Frankrike er favoritter.

- Norge på tøffeste siden

- Jeg tenker at Norge selvfølgelig er favoritter. På flere av landslagene er det spillere som har gitt seg etter OL i sommer. Det er det ingen på Norge som har gjort. Norge har kommet på den tøffeste siden på tablået, men jeg tror de skal ta dette likevel, sier Oustorp (bildet), som er i Spania og skal kommentere Norges kamper for NRK radio.

Mesterskapet er for første gang utvidet fra 24 til 32 lag. Tre lag fra hver pulje går videre til hovedrunden. Norge krysser med gruppen til Nederland, Sverige, Usbekistan og Puerto Rico. Hovedrunden starter 9. desember.

Etter hovedrunden er det kvartfinaler ut fra VM-oppsettet er mulige motstandere Frankrike, Montenegro, Russland eller Serbia. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Tapt de tre siste mot Russland 

- Jeg tror det kommer til å bli mye rullering på spillerne i de gruppespillet. Nå som Romania er uten Cristina Neagu, kommer gruppespillet til å bli veldig enkelt. Det blir uansett viktig å bruke de kampene godt, spille sammen et lag og finne konstellasjoner som passer sammen.

- Det er ingen tvil om at Norge er det beste laget spiller for spiller og når det gjelder bredden i troppen. I Intersport Cup ble det mye prøving og feiling. Vi slo Nederland med 15 mål, men prestasjonen mot Sør-Korea var ikke all verden. Mot Russland rullerte vi veldig, og vi har nå tapt de tre siste kampene mot dem. De som er best fremover er ikke de som er best bakover. Det er utfordringen. Vi kan ikke ha altfor mange bytter i forsvar og angrep, sier Geir Oustorp.

Han setter et lite kryss ved Russland i VM. Norge hadde null redninger i førsteomgang mot Russland i Intersport cup.

- Det er moro å se Russland. De har spillere som er gode på små flater. De var flinke til å utfordre Norge der de er dårlige i forsvar. Det er flere rutinerte spillere som ikke er med, og det er nye spillere som må ta opp hansken. Men det kan slå begge veier, sier Oustorp.

Han synes også Danmark ser bra ut, men de fikk en alvorlig skade på nøkkelspilleren Mia Rej i åpningskampen torsdag, og det gjenstår å se hvordan de løser det. I tillegg nevner Oustorp Sverige, som han mener viste gode takter i OL i sommer.

Håndball på Oddsen

Hanna Bredal Oftedal er Norsk Tippings håndballekspert under VM. Sjekk hvem hun mener er VM-favorittene.

Slik spilles Norges kamper i VM:

3.12 kl. 20.30 Norge – Kasakhstan 
5.12 kl. 20.30 Iran – Norge
7.12 kl. 20.30 Norge – Romania

Håndballjentene spiller alle sine kamper i gruppespillet og mellomrunden i Castelló. Finalerundene spilles i Granollers.

Norges kamper vises direkte på TV3. 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler