fantasy

Bredal Oftedals analyse før hovedrunden

Hanna Bredal Oftedal deler sine tanker etter de innledende kampene og før jakten på en kvartfinale.

EKSPERT: Hanna Bredal Oftedal deler sine tanker om det som har skjedd i håndball-VM til nå og om Norges vei til en kvartfinale-billett.
Forfatterbilde Norsk TippingHannaBredal OftedalPublisert:8. desember 2021Endret:3. januar 2023

Håndball-VM på Oddsen.

Fantasy-turneringer fra håndball-VM.

Norge

Innledende runder er ferdig og Norge viste overbevisende spill i alle kamper. De to første kampene var mer en gjennomkjøring hvor alle fikk kjenne på mesterskapskamper igjen til tross for relativt dårlig motstand. Det å spille sånne kamper er også en del av et VM og det gjelder å fokusere på seg selv og finne frem til best mulig følelse for flest mulig.

Dette synes jeg Norge klarte med glans og jeg synes Thorir var veldig smart med tanke på disponering av spillere og spilletid. I siste kamp mot Romania fikk vi se mer konturene av hvem som var i startoppstillingen og hvordan Norge lå an i forhold til bedre motstand. Til tross for en litt rotete start synes jeg Norge så svært overbevisende og bra ut og de har lagt et godt utgangspunkt for mellomrunden både med tanke på full pott og med god målforskjell.  

Jeg synes Kathrine Lunde og Stine Bredal Oftedal spilte en svært god kamp mot Romania og viste at de kommer til å bli viktige videre i mesterskapet. Fortsetter Lunde den formen, sammen med et forsvar som forhåpentligvis bare blir bedre og bedre, tror jeg Norge blir veldig vanskelige å slå. Ellers synes jeg venstrekantene våre er en veldig sterk duo.

Kari Brattset Dale viser også svært høy klasse og er viktig for Norge i begge ender av banen, hun lager straffe eller scorer nesten hver gang hun får ballen. 

Norge sin gruppe i mellomspillet synes jeg er en god gruppe for Norge, men med to tøffe motstandere i Sverige og Nederland. Sverige har Norge som regel et godt tak på og jeg klarer ikke helt se at Nederland skal ha sjanse mot Norge.

Sverige og Nederland spilte uavgjort i siste gruppespillkamp etter en vanvittig kamp. Begge lag spilte med svært høyt tempo og viste til tider veldig god håndball. Nederland går inn som gruppevinner basert på målforskjell, men det uavgjort-resultatet var bra for Norge, som mest sannsynlig kun trenger å vinne mot ett av disse landene.

Det tror jeg likevel ikke vil skje, og jeg tror Norge går ut av mellomrunden med full pott og kvartfinalebillett.

Jeg satte før mesterskapet opp Sverige som en utfordrer og det står jeg fortsatt på. Det blir veldig spennende å følge med da målforskjell kan komme til å spille inn for hvem som tar den andre plassen (sett at Norge slår begge).  

Romania har et godt lag, men jeg tror ikke de klarer å slå alle lagene fra motsatt pulje, kanskje kan de slå ett av dem, og det kan gjøre gruppen veldig åpen og spennende til siste kamp! 

Jeg står fortsatt på de fleste favorittene jeg satte før mesterskapet begynte. Norge, Russland og Frankrike har sett solide ut, til tross for at det er vanskelig å basere alt på få kamper med skikkelig motstand.

Norge krysser med disse lagene og dermed får vi garantert en utfordrer inn i semifinalene, da et av mine topp tre kommer til å ryke.. Den siste kvartfinalebilletten i Norge sin gruppe er jeg litt spent på å se hvem som tar, hvor jeg tror Sverige eller Nederland er best rustet. Ellers tror jeg Tyskland, Spania, Brasil og Danmark har best sjans i sine puljer. 

Danmark har sett sterke ut og de vil jeg sette som en ny outsider til en semifinale. De har vist et veldig godt og robust forsvar, og spilt bedre angrepsspill enn hva jeg har sett av dem tidligere. Det blir spennende å se Danmark mot Tyskland. Jeg synes danskene har sett sterkest ut, men Tyskland vet vi kan gi kamp til døra mot mange av toppnasjonene. 

Spillere 

Norge

Stine Bredal Oftedal - assistdronning mot Romania og står bak veldig mye av Norges angrep. Har også scoret en del mål i kontringer fordi hun står en del ener i forsvar. 

Katrine Lunde – ikke så mye å si på prestasjonen hennes mot Romania. Hun slutter aldri å imponere.

Sanna Solberg – Sanna kommer til å stå mye fordi de ønsker minst mulig forsvarsbytter, og Sanna kan stå toer for Stine. Har vært veldig sikker i avslutningene og er, som resten av Norge, god i kontra. 

Kari Brattset Dale – i mine øyne kanskje verdens beste linjespiller. God begge veier og sikker i avslutningene. Hurtig i kontra, som er veldig imponerende med tanke på hvor mye hun spiller og at hun spiller treer i forsvar!

Sverige

Jessica Ryde – vært viktig for Sverige i innledende og sto godt mot Nederland. Hun må være på nivå om Sverige skal komme seg til kvartfinale.

Nathalie Hagmann – jeg synes ikke Hagmann har prestert så godt de siste mesterskapene, men i år har hun virkelig vist at hun er tilbake på toppnivå. Til tross for dårlig motstand satte hun svensk scoringsrekord med 19 (!!) mål i en kamp i gruppespillet. Hun tar straffer og har igjen vist seg som en målmaskin. 

Danmark 

Lærke Nolsøe – Hurtig og god venstrekant. Har i mange år gjort det bra i dansk liga, men det er først i år hun er et klart førstevalg på landslaget. Veldig sikker i avslutningene sine. 

Louise Burgaard – Har gjort det bra i Metz og CL de siste årene og virker som et klart førstevalg på Danmark dette mesterskapet. Har prestert jevnt over godt og skyter veldig bra.  

Nederland

Larissa Nusser  - Nusser har blitt en viktig brikke i det nederlandske laget ettersom Groot har lagt opp og Polman ikke er helt tilbake i den formen man forventer. Kul spillestil hvor hun spiller nære forsvaret og er god begge veier, samt har et ganske godt skudd. 

Danik Snelder – en av Nederlands viktigste spillere. Forsvarssjef samt viktig fremover både i kontra og etablert angrep. Flink til å få tak i ballen og sikker i avslutningene.  

Frankrike 

Jeg synes ofte det er vanskelig å velge ut en spiller fra Frankrike. Jeg synes det er det laget med størst bredde hvor spillerne er jevnt over ganske like gode. Det er også det laget jeg føler rullerer mest på mannskapet og noe jeg tror er stor fordel for den gjennom et mesterskap. Om jeg skal plukke ut en spiller så må det være Estelle N´ze Minko.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler