eurojackpot

Ca. 1,41 milliarder kroner kveldens pott: Nå kan du spille på en ny måte

Førstepremiepotten i Eurojackpot har nådd makspott og er nå på ca. 1,41 milliarder kroner. Nå kan du og dine nærmeste spille sammen, øke vinnersjansen og dele premien likt.

STORE POTTER: Eurojackpot er spillet med de høye pottene, og denne trekningen er virkelig intet unntak, konstaterer lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:22. april 2024Endret:23. april 2024

Førstepremiepotten i Eurojackpot har nådd makstaket på 120 millioner euro for andre gang i år. Med dagens eurokurs tilsvarer det 1,41 milliarder norske kroner, som dermed ligger i potten til tirsdagens trekning.

Skulle førstepremien gå til en norsk alenevinner vil det bli den største utbetalingen noensinne her til lands.

Dersom du heller ønsker å dele både spill, innsats og en eventuell milliardpremie med venner og familie, kan dere enkelt levere spill som et spillelag.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Del milliardspenningen: Spill, drøm og vinn sammen

Pleier du og dine nærmeste å drømme om hva dere skulle brukt en millionpremie på? Nå kan dere spille, drømme og vinne sammen gjennom å levere Eurojackpot som et spillelag.

Inviter de du vil spille med inn i spillelaget ditt, så holder vår løsning orden på innsats, premier og deltakere. Tirsdag kan dere spille om 1,41 milliarder i Eurojackpot.

Fredag vant et spillelag bestående av tre personer den nasjonale millionpremien på 1 million kroner.

– Virkelig? Det høres veldig bra ut, sa kvinnen fra Hamar da vi fortalte henne om premien.

Kvinnen var en tredel av spillelaget og vant 333 333,33 kroner.

Alle i spillelaget må være registrerte kunder av Norsk Tipping. Fortsatt er det én person som kan administrere det hele, men alle deltakerne må nå benytte spillelagsløsningen for å samtykke til å være med og til å betale inn innsatsen. Eventuelle premier utbetales automatisk, direkte til den enkelte deltakers konto.  

Dette er nå den eneste lovlige måten å spille sammen på. Du kan ikke lenger overlate jobben til en spillelagsleder som manuelt tar seg av det praktiske med å levere spill i sitt eget navn, holde orden på deltakere, betaling og premier. 

Les mer om hvorfor her

Norsk kvinne er den eneste milliard-vinneren i år

Syv ganger tidligere har det blitt utbetalt over 1 milliard kroner i førstepremie i Eurojackpot.

Forrige gang førstepremiepotten hadde nådd makstaket gikk hele førstepremiepotten til en norsk kvinne. Kvinnen fra Østlandet sikret seg da en premie på 1 360 020 000 kroner.

– Jeg har hatt gullhår. Overalt, sa kvinnen da vi snakket med henne dagen etter hun fikk Telefonen fra Hamar med beskjeden om at hun hadde blitt milliardær.

Den norske kvinnen er den eneste som har vunnet en milliardpremie i Eurojackpot i år.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Syv milliard-vinnere

Som nevnt har det syv ganger tidligere blitt utbetalt over 1 milliard kroner i førstepremie i Eurojackpot. Makspotten i Eurojackpot er alltid på 120 millioner euro. Derfor kan summen variere i norske kroner, alt ettersom hva eurokursen er på trekningsdagen.

Mens vi venter i spenning på hvem som sikrer seg den åttende milliardpremien i Eurojackpot, kan vi se på de som har vært så heldige å sikret seg en milliardpremie etter å ha klart det tilnærmet umulige med å gjette 5+2 rette i Eurojackpot.

Nesten 200 millioner i andrepremiepotten

Førstepremiepotten i Eurojackpot har fortsatt å bygge seg opp siden en tysker vant 346 millioner kroner fredag 8. mars, og er nå på 1,41 milliarder.

Tirsdag er det altså nye muligheter. I tillegg til førstepremiepotten på ca. 1,41 milliarder kroner, er det også ca. 196 millioner kroner i andrepremiepotten.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler