fantasy

Er du den beste Premier League-manageren?

Fredag 5. august sparkes endelig en ny sesong av Premier League i gang igjen og du kan allerede nå sette opp ditt lag på Fantasy hos Norsk Tipping. 

fantasy lansering premier league
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:25. juli 2022Endret:3. januar 2023

Nå kan du sette opp ditt lag for årets Premier League-sesong og finne ut hvordan du gjør det som manager for en av de største ligaene i verden. 

Norsk Tipping garanterer for en minimums totalpott på 250.000 kroner. Denne vil eventuelt øke i takt med antall deltagere. 

Siste frist for å være med i sesongspillet er fredag 5. august kl 21.00. Da starter nemlig Premier League for sesongen med kampen mellom Crystal Palace og Arsenal. Utover sesongspill så tilbyr også Norsk Tipping Fantasy rundespill og enkeltturneringer gjennom hele Premier League-sesongen.

Kort om turneringen:

 • Deltagelse: 250 kroner.

 • Garantert premiepott: 250 000 kroner.

 • Lag som ender topp 20 prosent mottar premie.

 • Maks 5 lag per deltager.

 • Fra 1-38 spillerunde i Premier League.

 • Frist: 5. august kl. 21 (ingen etterregistrering)

Tropp og bytter:

 • Hvert lag har to wildcard tilgjengelig gjennom sesongen. Det første kan brukes fra etter start av gameweek 1 og frem til start av gameweek 16. Det andre kan brukes fra start av gameweek 16 og fremm til start av gameweek 38. 

 • Fram til første runde har man fritt med gratisbytter

 • 1 gratis spillerovergang per spillerunde. Man kan spare opp ett, så man maksimalt kan ha 2 gratisbytter.

 • Minus 4 poeng for hvert bytte utover gratisbyttene.

 • Byttefristen vil være avspark i spillerundens første kamp - hver runde.

 • Laget ditt må bestå av 15 spillere: 2 keepere, 5 forsvarere, 5 midtbanespillere og 3 angripere. 

 • Opptil 11 spillere i aksjon hver runde. En lovlig startformasjon krever 1 keeper, minst 3 forsvarere, minst 2 midtbanespiller og minst 1 angriper.

 • Du må velge en kaptein i din startellever. Kapteinens poeng blir doblet. Visekapteinen får doble poeng hvis kapteinen ikke spiller

 • De tre utespillerne på benken står i prioritert rekkefølge. Den som står lengst til venstre vil komme innpå først, når du har en startende spiller som ikke deltar i runden. Hvis første reserve ikke vil gjøre at man får en lovlig formasjon, går man videre til neste reserve.

 • Maks tre spillere fra samme klubb.

Budsjett og priser:

 • Hvert lag har 100 millioner i budsjett.

 • Det er ingen skatt på gevinster ved salg av spillere.

 • Maks endring i spillerpris vil være pluss/minus 0.3 millioner fra hver runde. Alle prisendringer vil skje samtidig og innen 48 timer etter at forrige runde er ferdigspilt.

 • Utsatte kamper vil bli flyttet til en senere spillerunde i tråd med hva Premier League bestemmer. I såfall vil et lag kunne ha mer enn én kamp i en spilleounde. Tilsvarende vil det kunne forekomme spillerunder hvor et lag ikke har kamp.

Usikker på hvordan Fantasy egentlig fungerer? Her får du en innføring:

Slik skiller Premier League-manager seg fra offisielle Fantasy Premier League (FPL)

Chips og wildcard: I Norsk Tippings Fantasy-spill eksisterer ikke «chipsene» bench-boost, triple captain og fri hit.

I Premier League-manager har man to tilgjengelig wildcard. Det første må brukes innen gameweek 16, det andre fritt etter start av gameweek 16.. Det vil ikke være gratis bytter under VM-pausen.

Spillerens posisjon: Noen spillere er registrert i annen posisjon i Premier League-manager enn de er i Fantasy Premier League. Et eksempel er Diogo Jota som er registrert som spiss i FPL, men midtbanespiller i Premier League-manager.

Bonuspoeng: Det deles ikke ut bonuspoeng i Premier League-manager.

Skudd på mål:  Denne eksisterer ikke hos FPL. Men i Premier League-manager får spilleren som skyter på mål registrert 0.5 poeng per skudd på mål.

Spillerpriser: Spillerprisene vil være forskjellige. Et eksempel er Erling Haaland som koster 12.0 i Premier League-manager. I FPL er han en halv million billigere.

Maks endring i spillerprisen fra hver runde er pluss/minus 0.3. Alle prisendringer vil skje samtidig og innen 48 timer etter at forrige runde er ferdigspilt. MERK: Spillerprisene vil ikke bli endret i de tre første rundene. Første gang de endres vil bli umiddelbart etter at første kamp i GW4 har startet. Deretter går man over til endringer innen 48 timer.

Det er verdt å merke seg at FPL baserer sine prisendringer på hvor mange som kjøper en spiller, mens i Premier League-manager baserer prisen seg på aktuell form og forventet prestasjon i fremtidige kamper.

I Premier League-manager er det ingen skatt på gevinster ved salg av spillere slik det er i FPL.

Frist for endringer på lag: Hos Norsk Tipping vil rundefristen være avspark i rundens første kamp.

Forskjellig definisjon på “fantasy assist”: I en situasjon hvor det gis en pasning som resulterer i en scoring, og en motstander er innom ballen, med nest siste berøring før det scores, så vil FPL gi assist hvis ballen ikke endrer retning i vesentlig grad. Hos NT så vektlegger vi om berøringen var en “aktiv klarering”, hvor spilleren gjorde et bevisst forsøk på å klarere (at det ikke var vellykket, har ingen betydning). I et slikt tilfelle gir vi ikke assist. Men hvis det var mer slik at ballen traff motstanderen, og det ikke var et bevisst forsøk på klarering, så vil vi gi fantasy assist. Det spiller da ingen rolle om ballen endret retning i vesentlig grad.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler