eurojackpotvinnerhistoriefremside

Eurojackpot: Premietaket er nådd – førstepremiepotten er på ca. 1,38 milliarder kroner

Ingen gjettet 5+2 rette i Eurojackpot fredag og førstepremiepotten vokser til ca. 1,38 milliarder kroner. Dermed er premietaket nådd, og det er nå andrepremiepotten som fylles opp.

REKORDSTOR: Førstepremiepotten i Eurojackpot er på godt over 1 milliard kroner. Skulle vi få en norsk Eurojackpot-milliardær er lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen klar til å bistå og følge opp vinneren.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:16. juni 2023Endret:18. juni 2023

Ingen spillere klarte å gjette seg frem til 5+2 rette i Eurojackpot ei heller fredag 16. juni og den rekordstore førstepremiepotten vokser dermed videre. 

Førstepremiepotten i Eurojackpot vil være på ca. 1,38 milliarder kroner (med gjeldende kurs på trekningsdagen) neste trekning – noe som gjør det til den største førstepremiepotten i Eurojackpot noensinne.

Andrepremien legger også kraftig på seg og vil være på ca. 115 millioner kroner.

Maksimal premiepott i Eurojackpot er 120 millioner euro. Den høye eurokursen er grunnen til at vi nå har en rekordhøy førstepremiepott i Norge.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Fire andrepremievinnere vant over 10 mill.

Helt fritt for vinnere ble det imidlertid ikke. Fire utenlandske spillere gjettet alle 5+1 rette og delte andrepremiepotten. To tyskere og to polakker kunne dermed juble over å ha vunnet 10 319 950 kroner hver.

Selv om vi ikke fikk noen toppremievinnere her til lands, var det likevel over 60 000 norske spillere som vant stort og smått i Eurojackpot fredag kveld. Aller heldigst var en kvinne (53) fra Krokstadelva i Viken. Hun vant den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

1 million kroner i sparebøssa

En kvinne (53) fra Krokstadelva i Drammen stakk av med den nasjonale premien på 1 million kroner.

– Å herregud, utbryter kvinnen sjokkert når Norsk Tipping ringer med millionbudskapet fredag kveld.

– Er det virkelig sant? Det er jo helt utrolig, sier hun glad.

Kvinnen forteller at hun har lagret vinnernummeret 625 60 000 på telefonen som «Norsk Tipping», men at hun ikke hadde trodd hun skulle få en telefon derfra.

– Det er veldig bra altså. Jeg tror jeg må ringe moren min og fortelle det til henne. Hun kommer til å få skikkelig latterkrampe, forteller kvinnen og ler.

Hva millionpremien skal gå til har hun ingen store planer for enda.

– Jeg tror jeg skal la det synke inn først. Jeg både liker og er egentlig flink til å spare penger, så det går nok en del til sparing, forteller hun.

– Det er alltids noe å bruke pengene på, så det kommer godt med, avslutter den ferske Eurojackpot-millionæren glad.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Slik følger Norsk Tipping opp storvinnere

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen, eller som nå: i milliardklassen.

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk veiledning for dem som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet. De er klare på at det å vinne flere hundre millioner kroner krever mer oppfølging enn å vinne et én- eller tosifret millionbeløp.

485,1 millioner kroner er den høyeste premieutbetalingen i Norsk Tippings spill noensinne. Mannen fikk grundig oppfølging av Norsk Tipping, samt økonomisk og juridisk veiledning fra Brækhus Advokatfirma, som var den nøytrale parten på det tidspunktet.

KLARE TIL Å BISTÅ: Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik i advokatfirmaet Dehn er klare til å bistå en eventuell norsk Eurojackpot-milliarder.Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

Fire milliardvinnere i Eurojackpot

I mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. En av endringene var at maksimal førstepremiepott økte fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

Fire ganger tidligere har førstepremiepotten i Eurojackpot bikket 1 milliard kroner og kun én av gangene har den vært på maks.

Kveldens tallrekke

Følgende tall ble trukket ut under fredagens Eurojackpot-trekning:

Eurojackpot
16. juni 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Tirsdag er førstepremiepotten rekordstor

Neste trekning i Eurojackpot er tirsdag 20. juni. Da vil førstepremiepotten ligge på ca. 1,38 milliarder kroner, mens andrepremiepotten anslås å være ca. 115 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, et andelslag eller en andelsbank vinne 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler