eurojackpot

I kveld kan du bli Eurojackpot-milliardær

Får vi en norsk alenevinner i Eurojackpot i kveld, blir det en historisk høy premieutbetaling hos Norsk Tipping. Førstepremiepotten er nemlig på 1,08 milliarder kroner.

MILLIARD-TELEFON: Trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen, er klar for å ringe og gratulere en eventuell norsk storvinner fredag kveld.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. oktober 2022Endret:17. november 2023

For tredje gang i 2022 har førstepremiepotten i Eurojackpot bikket 1 milliard kroner. Skulle du være så heldig å være alene om å prikke inn 5+2 rette fredag, vinner du rundt 1 080 000 000 kroner.

Norsk Tippings høyeste premieutbetaling noensinne

485,1 millioner kroner er den høyeste premieutbetalingen i Norsk Tippings spill noensinne. Det skjedde 26. juni 2020, da en mann ble eneste spiller med samtlige riktige Eurojackpot-tall. Skulle vi få en norsk alenevinner fredag, vil rekordsummen mer enn dobles.

– Jeg er glad og nummen, sa en forfjamset vinner den gangen. 

Mannen fikk grundig oppfølging av Norsk Tipping, samt økonomisk og juridisk veiledning.

Ikke overraskende er det nettopp Eurojackpot som står for de aller største utbetalingene på premielista hos Norsk Tipping, etterfulgt av Vikinglotto. Dette er de topp fem største premieutbetalingene i Norge:

SpillPremiebeløp Kjønn     DatoEurojackpot   485,1 mill.Mann26.06.2022Eurojackpot443,9 mill.Mann20.09.2019Eurojackpot441,3 mill.Mann18.08.2017Eurojackpot436,2 mill.Kvinne18.03.2022Vikinglotto341,3 mill.Kvinne15.11.2017

Den forrige storvinneren er relativ fersk. En norsk kvinne vant nemlig 436,2 millioner kroner 18. mars i år.

Slik håndterer Norsk Tipping storvinnere

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen, eller som nå: i milliardklassen.

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk veiledning for dem som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som nøytral part i dette arbeidet. De er klare på at det å vinne flere hundre millioner kroner krever mer oppfølging enn å vinne et én- eller tosifret millionbeløp. 

Som nevnt er 485,1 millioner kroner den høyeste premieutbetalingen i Norsk Tippings spill noensinne. Mannen fikk grundig oppfølging av Norsk Tipping, samt økonomisk og juridisk veiledning fra Brækhus Advokatfirma, som var den nøytrale parten på det tidspunktet.

LES MER: Lørdag kan du bli Lotto-millionær på alderen dinNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Dette er Eurojackpot

Eurojackpot er et samarbeidsspill mellom de europeiske landene Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Tyskland, Ungarn, Island, Italia, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Slovakia, Slovenia, Spania og Sverige. En av tingene som er verdt å merke seg i Eurojackpot, er at det er det eneste spillet utenom Vikinglotto der gjeldende eurokurs på trekningsdagen bestemmer størrelsen på endelig premiepott. 

I tillegg til den vanlige premiestigen, har vi i Norge to nasjonale potter. Hver fredag og tirsdag trekkes det en nasjonal vinner som vinner en premie på 1 million kroner. Det er også avsatt penger til en egen norsk andrepremiepott som «spes på» kun ved utbetalinger til norske vinnere. Også her vil eurokursen påvirke, siden det blir igjen mindre penger til de nasjonale premiene når eurokursen er høy.

LES MER: Slik påvirker valutakursene Vikinglotto og Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette hovedtall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er 1: antall rekker.

Endringer i spillet gjør potten skyhøy

Fra 25. mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. Blant annet ble det innført en ekstra trekningsdag, slik at man nå kan spille både fredager og tirsdager - og i tillegg ble maksimal førstepremiepott økt fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

Bakgrunnen for endringene skyldes først og fremst at lotteriet har eksistert i samme form i snart et tiår, og at det var behov for fornyende grep, forklarer Roterud Mathisen.

– Alliansen, som altså består av 17 land, har sammen kommet frem til at både høyere førstepremiepott og to trekningsdager per uke vil være gode grep for at spillet fortsatt skal være attraktivt. Disse endringene er felles for alle medlemslandene, sier hun.

Fredag kan du vinne over 1 milliard kroner

Neste trekning i Eurojackpot er fredag 28. oktober. Da vil førstepremiepotten ligge på ca. 1,08 milliarder kroner, mens andrepremiepotten anslås å være ca. 46 millioner kroner. I tillegg vil som vanlig en norsk spiller, et andelslag eller en andelsbank vinne 1 million kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler