fantasy

EM-ekspert Oftedal Sagosens tips før mellomrunden

Nå er det klart for mellomrunden i EM - og kanskje er det lurt å gjøre endringer på laget? Her er noen tips fra vår EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen.

MELLOMRUNDE: Nå starter mellomrunden i EM. Fra venstre: Stine Bredal Oftedal, Ane Cecilie Høgseth og Henny Reistad.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:9. november 2022Endret:4. januar 2023

Hanna Oftedal Sagosen er vår EM-ekspert. Som flere andre har hun sitt eget Fantasy-lag under EM. Nå som mellomrunden står for tur i EM, har Oftedal Sagosen noen tips om hvilke spillere det kan være verdt å ha på laget.

GLEDER SEG: Vår EM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen er spent før mellomrunden. Foto: Norsk Tipping

– Norge har vært solide til nå, men går en tøff og spennende periode i møte. De møter den gruppen som i mine øyne har vært mest åpen, og med tre tøffe motstandere. Jeg anser både Sverige, Danmark og Slovenia som potensielle medaljekandidater sammen med Norge. På den andre siden finner vi Frankrike og Nederland som jeg vil tro tar seg videre til de to semifinalene på den siden, men med Montenegro som en liten joker. Med tanke på mine antatte favoritter til å nå semifinalene er det kanskje på tide å gjøre noen bytter for å ha med seg spillere på laget hele veien, sier Hanna Oftedal Sagosen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Norge:

Henny Reistad:

– Henny ligger troner foreløpig øverst på poeng i Fantasy blant de norske spillerne. En av verdens beste spillere er absolutt verdt å ha på laget. Jeg tror Henny vil fortsette å spille en viktig rolle for Norge, og hun vil fortsette å score mye mål. Er også en viktig brikke på toerposisjon og kan sanke poeng også å forsvar.

Nora Mørk:

– Nora scorer alltid mye mål og har vært sikker på straffene til nå. Hun spilte lite mot Sveits i gruppespillet, men hun vil være med for fullt nå når mellomrunden settes i gang, og derfor vil Nora sanke mye poeng i de kommende kampene.

Vilde Ingstad:

– Vilde har storspilt til nå, og vil fortsatt være en viktig brikke for at Norge skal ta seg til semifinalene. Stine og Nora har vært gode i assistspillet, som har resultert i mange sjanser for linjespillerne, Vilde har grepet muligheten og vært svært sikker.

Stine Bredal Oftedal:

– Stine har kommet litt forsiktig i gang med mesterskapet, har vært mye nest sist på ballen, men kanskje bommet på noen flere hundreprosentsjanser enn hva hun pleier de to første kampene. Av erfaring vet jeg at disse ballene kommer til å gå i mål når det drar seg til, og Stine vil helt klart stå frem som en av Norges viktigste spillere i kampene som kommer.

Silje Solberg-Østhassel:

– Silje har stått ekstremt godt i gruppespillet, og jeg tror hun bare vil fortsette den trenden i mellomrunden. Her møter Norge både Danmark og Sverige som har mange spillere Silje har spilt mye sammen med og mot, noe jeg tror blir en fordel til Silje.

 

Sverige:

Nathalie Hagman:

– Hagman har til nå vært ekstremt god, med unntak av en svak kamp mot Danmark. Hun er vanligvis rask i kontringer, sikker fra posisjon og tar alle straffer for Sverige. Hun kommer til å spille nesten alt, og det gir en fordel i sanking av fantasy-poeng!

Jessica Ryde:

– Ryde valgte jeg på mitt lag fra start. Hun har vært stabilt god i flere år, og er en viktig grunn til at Ikast ligger på topp i den danske ligaen. En liten joker, fordi hun ikke er så dyr som andre toppspillere, men har til nå flest poeng av alle målvakter i mesterskapet. 

Jamina Roberts:

– Jamina er sammen med Hagman den viktigste spilleren til Sverige. Hun tar mye ansvar, er god i duellspillet og scorer mye mål. Er også en viktig forsvarspiller for Sverige.

Elin Hansson:

– Den venstre kantspilleren har imponert så langt i dette mesterskapet. Som resten av Sverige hadde hun en svak kamp mot Danmark, men jeg tror bode hun og resten av de svenske jentene vil skjerpe siktet inn mot mellomrunden. Hansson har en utrolig god skuddteknikk og er giftig i kontringsspillet. Kantene til Sverige bytter svært lite, og derfor vil også Hansson sanke mye poeng på grunn av spilletid.

 

Danmark:

Trine Østergaard:

– Østergaard har vært Danmarks beste spiller i gruppespillet. Hun spiller så å si alt, og er ekstremt sikker i avslutningene sine. God både fra posisjon og i kontringsspillet.

Emma Friis:

– På motsatt kant får Emma Friis mye tillit og har grepet sjansen godt til nå. Begge kantspillerne til Danmark har flest poeng av danskene, og de har vist at de tar vare på mulighetene de får, samt at Danmark er flinke til å slippe ballen ut til dem.

Sandra Toft:

– Sandra deler en del spilletid med Althea Reinhardsen, men hun er den klare eneren på keeperposisjon i mine øyne. Jeg tror hun vil bli en viktig spiller om Danmark skal klare å spille seg til semifinale. Sto lenge med godt over 50 prosent mot svenskene i siste gruppespillkamp og hun tar dermed med seg en god følelse inn i de neste.

 

Slovenia:

Ana Gros:

– Man kan ikke komme utenom Gros når man snakker om Slovenia. Hun får mye oppmerksomhet og juling av motstanderne, men tar fortsatt mye skuddansvar. Skyter også straffer og kommer til å fortsette å score mye mål.

Tamara Mavsar:

– Kantspilleren har vært svært god for Slovenia til nå, og scorer på de fleste sjansene hun får.

 

Nederland:

Laura Van der Heijden:

– Den høyre bakspillere har tatt mye ansvar for Nederland. Er viktig i forsvarsspillet og scorer jevnt og trutt med mål.

Kelly Dulfer:

– Jeg satte Dulfer som den viktigste spilleren for Nederland før mesterskapet, og det mener jeg fortsatt. Deres desidert beste forsvarspiller og har også vært god i fremoverspillet. Kommer til å ligge et stort ansvar på henne om Nederland tar seg til semifinalene.

 

Frankrike:

Som jeg også skrev før mesterskapet begynte har Frankrike et meget godt kollektivt lag. De rullerer mye og har derfor ingen spillere som bemerker seg stort i poenglistene på Fantasy. Den spilleren som ligger øverst er Cleopatre Darleux. Darleux vil nok være deres viktigste spiller, med tanke på at hun er klart førstevalg i målvaktspsosisjonen.

 

Montenegro:

Marina Rajcic:

– Målvakten til Montenegro har stått et godt mesterskap til nå. Hun blir viktig om de skal klare å kjempe seg til en semifinaleplass. Montenegro spiller på hjemmebane, og derfor mener jeg den mellomspillgruppen åpnes litt opp, da jeg egentlig ser Nederland og Frankrike som de største favorittene til å nå semifinalene.

Milena Raicevic:

– Milena har kanskje vært Montenegros beste spiller i gruppespillet, og vil spille en viktig rolle i en tøff kamp mot å nå en semifinale.

Vinnersannsynlghet 1:antall deltagere

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler