sportfantasy

Her er Fantasylosens strategitips for CL-manager

Fantasylosen har sett nærmere på turneringen «CL-manager: Sluttspill» og gir deg de beste tipsene.

NY TURNERING: CL-manager: sluttspill er turneringen som kun omhandler utslagsrundene i Champions League.
Forfatterbilde Norsk TippingNorsk Tipping i samarbeid med FantasylosenPublisert:14. februar 2023

Denne artikkelen er skrevet av– og først publisert hos Fantasylosen.

Turneringen «CL-manager: sluttspill» starter tirsdag 14. februar. Fristen for å sette opp lag er klokken 21.00.

Det vil være to turneringer med ulike innsatsnivåer. I den dyreste turneringen koster det 1 000 kroner å være med, mens det vil være 10 000 kroner i garantert premiepott. For øvrig vil reglementet være det samme som i turneringen beskrevet nedenfor.

Turneringens reglement finner du her eller nedenfor i denne artikkelen.

Sett opp ditt CL-lag her.

Fantasylosens tips

Tips 1: Det handler om å velge offensive spillere som leverer mål og målgivende, og defensive spillere som holder nullen. Som du ser av poengtabellen nedenfor er det disse handlingene som gir mest poeng. På Oddsen kan du finne odds på målscorere for hver kamp, de med lavest odds har best sjanse for å score. 

Tips 2: Se etter spillere som som har høy måltrussel. Du kan finne statistikk på hver spiller inne hos Norsk Tipping. 

Tips 3: Se etter spillere som spiller OOP, altså «out of position» som betyr ute av posisjon. Det vil si en som spiller angrep, men listet som midtbanespiller på Fantasy. Dette kan enten være permanent eller situasjonsbasert. Studer nøye våre forventede lagoppstillinger under «Lagnyheter» for å se etter potensielle OOP-spillere.  

Tips 4: Studer lagene og sannsynligheten for mange mål. På Oddsen finner du odds på over/under antall mål, noe som gir en god pekepinn på hvilke lag som mest sannsynlig scorer mest. 

Tips 5: Se etter spillere som ofte blir felt i eller i nærheten av motstanderen sin boks. Dette er spillere som potensielt gir Fantasy-målgivende. 

Tips 6: Velg målvakter og forsvarere som mest sannsynlig holder nullen. På Oddsen kan du se hvilke lag som mest sannsynlig holder nullen i kommende runde.

Tips 7: Unngå spillere som lager mye frispark og ofte får gule eller røde kort. 

Regler

Under kan du lese alle reglene. Det er et par regler som er verdt å verdt å merke seg for de som er vant med for eksempel FPL (Fantasy Premier League). Her får man tre gratis bytter mellom hver runde, men man kan ikke spare opp ubrukte bytter. Men den viktigste reglen her, som også har stor påvirkning på strategien, er regelen om sikkerhetsnett. Under kommer en forklaring på sikkerhetsnett og hvordan du håndterer den. 

Sikkerhetsnett 

Sikkerhetsnettet for CL-manager vil søke å finne en erstatter om spilleren din ikke starter kampen. Systemet vil velge en innbytter som:

 1. Er fra samme klubb som den opprinnelige spilleren 

 2. Spiller i samme posisjon som den opprinnelige spilleren og 

 3. Koster det samme eller mindre som den opprinnelige spilleren 

Alle tre vilkår må være oppfylt. Systemet velger den innbytteren med den høyeste prisen. Hvis det ikke er noen innbyttere som oppfyller alle tre betingelser, vil du ikke få noen innbyttere og din valgte spiller forblir en del av Fantasy-laget. Det er ingen grense for hvor mange innbyttere et lag kan få automatisk erstattet. 

Uavgjortregelen avgjør når to eller flere innbyttere koster det samme: 

 • Systemet vil velge innbytteren med flest Fantasypoeng i de siste kampene (form). 

 • Hvis innbytterne er like på dette punktet (form), vil systemet velge den med flest Fantasypoeng så langt i sesongen 

 • Hvis det fortsatt er likt, vil systemet velge alfabetisk 

Hvis du har valgt en spiller som ikke starter kampen, og systemet har erstattet spilleren med en innbytter, vil man ikke motta poeng for den valgte spilleren dersom spilleren likevel deltar i løpet av kampen. En spiller som starter kampen og blir byttet ut, vil ikke bli erstattet.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Denne regelen gjør at du bør studere nøye om spilleren du velger har sikkerhetsnett og hvilken spiller som eventuelt kommer inn. Før fristen for runde 1 vil du se lagoppstillingene til Milan-Tottenham og PSG-Bayern München, så for de fire lagene kan du være sikker på hvem som starter i runde 1 hvertfall. Du bør uansett vurdere sikkerhetsnettet til spillerne du velger nøye siden denne turneringen går over 7 runder. 

VIKTIG! Om din kaptein ikke starter (eks. Haaland) vil ikke erstatningen på sikkerhetsnettet (Alvarez) bli kaptein, men din visekaptein vil få doble kapteinspoeng. Om din visekaptein heller ikke starter får ingen av dine spillere doble poeng. Derfor er det viktig å ha en sikker starter som visekaptein om din kaptein er usikker på spilletid. 

La oss ta noen eksempler her så det er lettere å forstå regelen: 

Mange vil kanskje velge Haaland i dette spillet. Her trenger du ikke å bekymre deg like mye for rullering eller skader siden Alvarez vil komme inn på sikkerhetsnett i de kampene Haaland ikke starter. Men om ingen av de to starter, er det ikke noe sikkerhetsnett som kommer inn. Da blir det eventuelt om en av de blir byttet inn i løpet av kampen. Husk også regelen om kapteinspoeng om du vurderer Haaland som kaptein en runde du ikke er helt sikker på at han starter, som for eksempel i den andre kampen mot Leipzig i åttendelsfinalen om Manchester City leder stort etter første kamp. 

En god måte å benytte seg av sikkerhetsnettet er å sikre deg mot skader, suspensjoner og rotasjon. Hvis du for eksempel elsker Mahrez, men aldri rører han på grunn av rotasjon kan du med dette systemet ha han relativt trygt så lenge Manchester City fortsatt er med. De kampene han starter vil du nyte poengene hans, mens når han ikke starter har du Grealish//B. Silva/Gundogan som kommer inn. Om ingen av de 4 starter må du nøye deg med Rodri, men ser det som et usannsynlig scenario. 

Wildcards

I denne turneringen har du to tvungne wildcards. Det vil si at det ved to anledninger vil bli ubegrenset bytter aktivert automatisk. Disse rundene er før runde 3 og før runde 5, under kan du se rundene det er snakk om, når fristen er og hvor mange spillere du kan ha på hvert lag.

 • Runde 3: 11. april 21.00 (første kamp i kvartfinalene). Maks 4 spillere fra hvert lag.

 • Runde 5: 9. mai 21.00 (første kamp i semifinalene). Maks 5 spillere fra hvert lag. 

Disse reglene gjør at man ikke er så nøye å spå hvem som går videre med det første. Du har ubegrenset gratis bytter før runde 1 som starter 14. februar, og lagene på de 11 du velger da vil alle ha kamper i runde 1 og runde 2. Før runde 3 har du igjen ubegrenset med bytter og alle lag som du kan velge fra da har uansett kamp i runde 3 og runde 4 . Så har du igjen ubegrenset bytter før runde 5, men her må man tenke seg litt om når man velger spillere. Du får uansett 11 spillere fra lag med kamp i runde 5 og runde 6, men med kun 3 gratis bytter før finalen må man vurdere hvem man tror går videre. Du kan ha 5 spillere fra hvert lag, så bør man kanskje gå for 4-5 fra 2 forskjellige klubber som ikke møtes og satse på at de går til finalen, og da bruke de 3 byttene til ha få 11 i finalen. Eller så kan man helgardere med 2-3 spillere fra hver av de 4 klubbene, men da sitter du ikke med 11 spillere i finalen uten å ta minuspoeng. 

Hvordan du velger spillere

 • Du bør ha som mål å få elleve spillere som garantert starter, om du velger noen som ofte er rotasjons utsatt (eks. Mahrez), sørg for at du er fornøyd med alternativene på sikkerhetsnettet

 • Se på kampene i åttedelsfinalen og velg deg spillere fra de største favorittene. Siden man har ubegrenset gratis bytter etter åttendelsfinalene er det kun dette dobbeltoppgjøret man trenger å fokusere på før fristen 14. februar. 

 • Det er ingen stablestraff her, noe som gjør det fristende å stable opp med keeper og forsvar fra lagene som har størst sjanse til å holde nullen i åttendelsfinalene.  

 • Hvis det er usikkert hvem som starter for en klubb i en gitt posisjon, prøv å få plass til den dyreste i laget ditt. Ref. sikkerhetsnett regelen forklart over

 • Siden dette er en kort turnering med bare sju runder, ikke vær redd for å ta noen kalkulerte risikoer. Et tips her er å bruke filteret "% av managere som har spilleren" når du søker etter spillere for å finne noen "differentials" du tror kan ta deg til toppen.

 • Bli kjent med dødballtakerne for alle klubber før du bestemmer deg for spillerne dine. Klikk her for hele listen.

 • Se igjennom lagnyheter, dødballtakere, skader og suspensjoner, og vår «Scout Picks» før hver runde for å holde deg oppdatert.

Formasjon

Det nydelige med dette formatet med elleve spillere er at det er veldig fleksibelt med tanke på formasjon. Men du må følge disse vilkårene:

 • Keeper: minimum 1/maksimum 1

 • Forsvar: minimum 3/maksimum 5

 • Midtbane: minimum 2/maksimum 5

 • Angrep: minimum 1/maksimum 3

Siden det kun er elleve spillere her kan man bytte på tvers av posisjoner, noe man ikke har mulighet til i formatet med 15 spillere. For eksempel: Om du starter i en 3-5-2 formasjon der du har Salah på midtbanen men ikke Haaland som en av de to spissene. Da kan du, om budsjettet tillater det bytte direkte fra Salah til Haaland på 1 bytte. Dette vil gjøre at formasjonen din endres til 3-4-3. 

Med denne regelen er det ikke like nøye å velge spillere i en spesifikk prisklasse i en spesifikk posisjon, men vil uansett anbefale å ha mest mulig offensive spillere ved å spille 3-5-2 eller 3-4-3. 

Kaptein og visekaptein 

Akkumulerte spillerpoeng vil bli doblet for kapteiner, så velg kapteinen din med omhu. Velg spilleren i laget ditt som mest sannsynlig vil score flest poeng. Vanligvis er dette de angripende midtbanespillerne eller spissene på lag som spiller mot en svakere motstander, hvor det forventes mange mål. Hvis du velger en «jokerkaptein» bør du gå for en forsvarsspiller med mange målinvolveringer og som mest sannsynlig vil holde nullen. Generelt bør du unngå å velge en målvakt som kaptein. 

Minner igjen om sikkerhetsnett reglene om kaptein og visekaptein. 

Format

 • Elleve spillere, ingen benk

 • Sikkerhetsnett er aktivert, ingen stablestraff

 • Sju runder og tre gratis bytter mellom hver runde 

 • Kan ikke spare opp ubrukte gratisbytter fra tidligere runder

 • To tvungne wildcards (se videre i artikkelen for mer info)  

 • Ingen prisendringer

 • Budsjett 95M

 • Innledningsvis maks 3 spillere fra samme lag, så øker det videre i turneringen 

 • Kaptein og vise-kaptein 

 • Tillate formasjoner: 5-4-1, 5-3-2, 4-3-3, 4-4-2, 4-5-1, 3-5-2, 3-4-3, 5-2-3

 • Spill flere lag (maks 5 per bruker)

 • 50.000kr garanterte pengepremier. 

 • Topp 15% plasseringer vinner pengepremier. 

Rundene

Turneringen varer for hele sluttspillet. Dette resulterer i de påfølgende rundene, presentert med fristene før å gjøre bytter, samt hvor mange spillere man maks kan ha fra hvert lag.

 • Runde 1: 14. februar 21.00 (første kamp i åttendelsfinalene). Maks 3 spillere fra hvert lag.

 • Runde 2: 7. mars 21.00 (andre kamp i åttendelsfinalene). Maks 3 spillere fra hvert lag.

 • Runde 3: 11. april 21.00 (første kamp i kvartfinalene). Maks 4 spillere fra hvert lag.

 • Runde 4: 18. april 21.00 (andre kamp i kvartfinalene). Maks 4 spillere fra hvert lag.

 • Runde 5: 9. mai 21.00 (første kamp i semifinalene). Maks 5 spillere fra hvert lag. 

 • Runde 6: 16. mai 21.00 (andre kamp i semifinalene). Maks 5 spillere fra hvert lag.

 • Runde 7: 10. juni 21.00 (finale). Maks 7 spillere fra hvert lag.

Poengregler

Poengreglene viser hvordan spillerne får poeng for handlingen sin i den virkelige kampen. Når du setter opp et lag med Fantasy-spillere, definerer den totale poengsummen for laget ditt plassen din og pengepremien i puljen/turneringen. Lagets totale poengsum er summen av alle spillerpoengene lagt sammen. Under kan du se hva som gir spillere poeng og en forklaring på noen av hendelsene. 

 1. Fantasy-målgivende gis i flere tilfeller, for eksempel: (1) Spilleren får frispark eller straffe, og lagkameraten scorer direkte fra dødball. (2) Spilleren treffer stolpen/tverrliggeren, målvakten eller en motstander, og lagkameraten scorer på returen. (3) Spilleren provoserer et selvmål for motstanderen.

 2. For å få poeng for å holde nullen må man spille minst 60 minutter utenom tilleggstid.

 3. En straffebom er enhver straffe som ikke resulterer direkte i mål fra straffemerket.

 4. Målvakt redder straffespark betyr at han faktisk redder straffen. Hvis motstanderen bommer på målet, treffer stolpen eller tverrliggeren uten at målvakten berører ballen, klassifiseres den ikke som en redning.

 5. For å få poeng for skudd på mål må skuddet ha retning mot mål, men ikke resultere i et mål. Skudd som treffer tverrliggeren eller blir blokkert teller heller ikke.  

 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler