fantasysport

– På tide at Haaland finner veien til nettmaskene igjen

Erling Haaland får tillit som kaptein av Fantasylosen tross to målløse kamper.

SETT OPP DITT LAG: Lørdag klokken 16.00 er det alltid innleveringsfrist på turneringen "hovedrunden" fra Premier League.
Forfatterbilde Norsk TippingNorsk Tipping i samarbeid med FantasylosenPublisert:24. februar 2023

I denne artikkelen får du Fantasylosen sin analyse for Fantasy-turneringen på Norsk Tipping som heter hovedrunden. Denne artikkelen er skrevet av vårt team med meget rutinerte fantasy-spillere, les om deres meritter her.

Nå er det gameweek 25 som står får tur, og her får du får: Kapteiner, se opp for, rundens par, rundens risikable og billig forsvar. 

Sett opp ditt lag her.

  • Seks Kamper

  • Elleve Spillere

  • Budsjett 107M

  • Innkjøp 25 Kr / 200 Kr 

  • Garantert premiepott: 5 000 Kr / 10 000 kr (potten øker om antall påmeldte lag overstiger garantert premiepott)

Merk: Fristen for hovedrunden er kampstart til første kamp i turneringen som denne runden er lørdag klokken 16.00. Det betyr at denne runden får vi se lagoppstillingene til åtte lag. Disse lagene er Everton, Aston Villa, Leeds, Southampton, Leicester, Arsenal, West Ham og Nottingham Forest.

Om du har en spiller på laget som ikke spiller, får du inn en reserve med «Sikkerhetsnett». Les mer om Sikkerhetsnett i vår artikkel Hovedrunden Strategi

Rundens lag:

Manchester City

De dyreste spillerne denne runden er fra Manchester City, og det er ikke overaskende. Inne på oddsen hos Norsk Tipping kan vi se at de er de soleklart største favorittene til å vinne av de tolv lagene som er med i turneringen. De scorer i snitt 2,5 mål per kamp denne sesongen, men på bortebane er det nede i 1,58 per kamp. Nå spiller de borte, men når Bournemouth er motstander skal det være gode muligheter å få de tallene opp!

Kaptein:

Erling Haaland (15M)

Soleklar toppscorer i Premier League med 26 mål og fire målgivende. Han er førstevalg på straffespark og spiller som regel hele kampen. Har nå gått to kamper på rad uten scoring i alle turneringer, men var helt utrolig at han ikke scoret mot Nottingham Forest i forrige Premier League kamp da han bommet på en gigasjanse. På tide at jærbuen finner veien til nettmaskene igjen, og da er det fint at Bournemouth er motstanderen. 

Visekaptein:

Riyad Mahrez (13.5M)

Manchester City sin eneste målscorer i midtuken da de møtte RB Leipzig i Champions League. Etter VM har han vært den nest beste spilleren for de lyseblå. Han står med fire mål og fem målgivende på ni opptredener i Premier League etter VM. Han tar dødballer, og hvis De Bruyne ikke blir klar kan han få enda mer ansvar på den fronten. Uansett et godt valg til denne runden. Eneste problemet til Mahrez er spilletiden, men om han ikke starter er det B. Silva, Grealish og Gundogan som er de første på sikkerhetsnettet. 

Alternativ kaptein:

Martin Ødegaard (11.8M)

Var banens beste og noterte seg for én målgivende pasning i forrige runde mot Aston Villa. I likhet med landsmann Haaland bommet «Ødda» på en gigasjanse, så det burde blitt mer fantasy-poeng for nordmannen i den kampen. Arsenal sin kaptein står nå med åtte mål og sju målgivende denne sesongen. Han tar dødballer og spiller som regel hele kampen. Møter nå et Leicester-lag som ofte er involvert i målrike kamper, så burde bli nok av sjanser for «The Gunners» og Martin her. 

Se opp for:

James Tarkowski (7.6M)

Etter Sean Dyche tok managerjobben i Everton har denne mannen virkelig blitt en målfarlig mann. Han har scoret et mål, truffet tverrliggeren og hatt et skudd på mål på de tre kampene. Han er den Everton-spilleren med flest skudd i boksen etter Dyche tok over. De har også holdt nullen i begge hjemmekampene under Dyche, og denne gangen møter de Aston Villa hjemme på Goodison. Gode muligheter for både å holde nullen og score mål i den kampen for Tarkowski. 

Rundens langskudd:

Diogo Jota (11.2M)

Enda ikke startet en kamp etter han kom tilbake fra skade, men her har vi Gakpo på sikkerhetsnettet om han ikke starter. Nå er det et ganske tett kampprogram for Liverpool, så mulig vi ser portugiseren fra start igjen nå i denne kampen borte mot Crystal Palace. Vi vet hva han er god for på sitt beste. Forrige sesong ble det hele 15 scoringer og sju målgivende. 

Rundens par: 

James Ward-Prowse (8.4M) og Paul Onuachu (7.7M)

Dette paret har ikke kombinert en scoring enda, men nysigneringen Onuachu har ikke spilt mange minutter. Vi vet hva James Ward-Prowse er god for, spesielt på dødballer. Scoret nok engang på direkte frispark forrige kamp mot Chelsea. Paul Onuachu ble signert i januar fra Genk. I Belgia scoret han scoret 16 mål på 19 kamper spilt i høst. Men den viktigste grunnen til at vi parer han opp med Ward-Prowse er at denne mannen er hele 2,01 meter høy. Så, vi tror den dødballfoten til Ward-Prowse kombinert med høyden til Onuachu vil gi noen målpoeng denne sesongen. 

Billig forsvar: 

Romain Perraud (6.7M) og Kyle Walker-Peters (6.5M)

Southampton spiller borte mot et Leeds-lag som sliter med å score mål om dagen. De har gått av banen uten å score fire av de siste fem kampene i Premier League. Det interessante med Southampton er at fire av de fem kampene de har vunnet denne sesongen har kommet på bortebane. Det holdt nullen og vant forrige kamp borte mot Chelsea. Perraud og Walker-Peters er offensive backer som også kan gi oss målpoeng. Er de to dyreste forsvarsspillerne fra «The Saints», så har sikkerhetsnett om de ikke skulle starte. 

Om Fantasylosen:

Fantasylosen er en side som spesialiserer seg på fantasytips. Karene som står bak siden har spesialisert seg i Norsk Tippings Fantasy-løsning. Guttene gjør grovarbeidet, så du slipper.

 

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler