oddsen

Formel 1: Er Mercedes tilbake i kampen?

Så langt denne sesongen har Formel 1-sirkuset vært i tolv forskjellige land og kjørt løp på like mange forskjellige baner. Denne helgen er det klart for Ungarn Grand Prix, før førere og team tar fire uker sommerferie.

FRISKMELDT?: Er Mercedes-teamet friskmeldt og kan være med å kjempe helt i toppen resten av sesongen?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. juli 2022Endret:15. mars 2023

Med ti løp igjen på kalenderen og i årets sesongen er det fortsatt Max Verstappen som leder VM-sammendraget i Formel 1. Ferrari-fører Charles Leclerc lå lenge an til å vinne Frankrike Grand Prix, men på runde 18 gjorde monegaskeren en feil og kjørte av banen. Max Verstappen tok tilbake ledelsen i løpet og vant foran de to Mercedes-førerne Lewis Hamilton og George Russell. 

Før helgens løp i Ungarn har Red Bull-føreren Max Verstappen en ledelse på 63 poeng i VM-sammendraget ned til Ferrari-fører Charles Leclerc. Verstappen har 233 poeng, mens Leclerc fortsatt har 170 poeng, etter at han ikke fullførte forrige løp. Sergio Perez fra Red Bull ligger på tredjeplass med 163 poeng, tett etterfulgt av Carlos Sainz fra Ferrari som har 144 poeng. Deretter følger de to Mercedes-førerne med 143 (Russell) og 127 (Hamilton) poeng.

Mercedes jobber mot sesongens første seier

Før forrige løp hadde Mercedes kun tatt sju pallplasseringer denne sesongen med tredjeplass som den beste plasseringen. Mercedes ligger derfor langt bak Red Bull og Ferrari både med antall pallplasseringer og i konstruktørmesterskapet.

I Frankrike fikk imidlertid Mercedes og de to førerne vist gamle kunster og at de kan være på vei mot sesongens første seier. Hamilton kjørte inn til 2. plass, litt over 10 sekunder bak Verstappen. George Russell ble nummer tre bak lagkompisen. I de siste fem løpene har Mercedes tatt 3. plass. 2. plassen forrige løp er derfor både Hamilton selv og Mercedes sin beste plassering denne sesongen

I konstruktørmesterskapet ligger fortsatt Red Bull-teamet i ledelsen med Ferrari som nærmeste og største utfordrer. Red Bull leder i dag med 396 poeng foran Ferrari som har 314 poeng. Mercedes ligger på tredjeplass med 270 poeng.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Hungaroring i Ungarn

Ungarn Grand Prix kjøres på motorsportbanen Hungaroring som ligger nordvest for Budapest i Ungarn. 70 runder skal kjøres på den 4381 meter lange banen som har mange og trange svinger, og flere korte rettstrekninger. Forbikjøringer kan derfor være vanskelig, spesielt når banen er tørr. Banens få rettstrekker og mange svinger gjør også at den kan minne om Circuit de Monaco, som er Formel 1-banen i Monaco.

Hungaroring ble bygget i 1985 og bare ni måneder etter at banen sto ferdig ble det første Formel 1-løpet arrangert der. Banen er en spesialbygd racerbane, hovedsakelig for Formel 1-løp.

Banen er bygget i en slags "bolle" som gjør at du uansett hvor du står som tilskuer vil kunne se det meste av banen.

Fjorårets dramatiske og innholdsrike Ungarn Grand Prix

Fjorårets Ungarn Grand Prix ble et usedvanlig spennende og innholdsrikt løp med drama fra første sving.

Før løpet hadde det regnet kraftig i Budapest og banen var derfor noe bløt. Allerede i løpets første sving ble det to store krasjer som sendte fem biler ut av løpet. Etter rødflagg, omstart og flere vellykkede og mislykkede strategier og taktikker fra de forskjellige teamene, fortsatte løpet som til slutt endte med en førstegangsvinner. 

Franskmannen og Alpine-fører Esteban Ocon tok sin første Formel 1-seier i Ungarn Grand Prix 2021.

Lewis Hamilton har hele åtte seiere på Hungaroring og er den formel 1-føreren som har vunnet Ungarn Grand Prix flest ganger. I tillegg til Hamilton er det fire andre av dagens førere som har vunnet i Ungarn; Fernando Alonso (2003), Daniel Ricciardo (2014), Sebastian Vettel (2015 og 2017) og Esteban Ocon (2021).

På Oddsen er Max Verstappen favoritt med 2.10 i odds. Bak ham følger Charles Leclerc med odds på 2.40. Deretter er det Ferrari-fører Carlos Sainz som har en odds på 8.00. (Husk at Oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Formel 1 ser du på Viaplay. Kvalifiseringen kjøres lørdag kl. 16.00, mens selve løpet starter søndag kl. 15.00.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler