fantasyoddsen

Mercedes jakter sesongens første seier på ikoniske Interlagos

Ett år etter at Mercedes sist vant et Formel 1-løp er de tilbake på Interlagos. Nå jakter teamet sesongens første seier og andreplassen i førermesterskapet.

ETT ÅR SIDEN: Det er ett år siden Mercedes sist vant et Formel 1-løp. Da var det George Russell som vant São Paulo Grand Prix og samtidig tok karrierens første seier.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:31. oktober 2023Endret:3. november 2023

Mercedes kan gjenta suksessen fra i fjor, mens Ferrari kan ta sesongens andre seier. Samtidig jakter Max Verstappen sin 17. seier denne sesongen, som kan øke rekordens hans ytterligere for antall seiere på én sesong.

Denne helgen er det klart for årets 20. løp når São Paulo Grand Prix og årets siste sprintløp skal kjøres på Interlagos i Brasil.

71 runder skal kjøres på den 4,309 kilometer lange brasilianske racerbanen i kupert terreng. Banen har en kombinasjon av raske og sakte svinger, noe som gjør løpene tøffe for bilene og fysisk krevende for førerne.

Under São Paulo Grand Prix denne helgen kan du sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy.

Ferrari imponerte

Ferrari startet fjorårets sesong som det beste laget, før de måtte se seg slått av Red Bull og ta til takke med å være nest best. Årets sesong har Ferrari slitt med å henge med i toppen og har kun vært på podiet i sju av årets 19 løp.

For en drøy måned siden vant Carlos Sainz i Singapore og sikret sesongens første og eneste seier til et annet lag enn Red Bull.

Ferrari-førerne overrasket både flere da de forrige helg sikret seg de to beste startsporene i Mexico Grand Prix. Leclerc sikret seg dermed sin andre strake pole position, men måtte allerede før første sving gi tapt mot Verstappen.

Russell med karrierens første seier

Mercedes-teamet eneste seier forrige sesong kom i São Paulo Grand Prix.

George Russell tok karrierens første Formel 1-seier og sin første sprintseier da han vant begge løpene i Brasil. Teamkamerat Lewis Hamilton kom på andreplass i hovedløpet, mens han tok tredjeplassen i sprinten.

Mercedes har ikke vunnet siden fjorårets løp i Brasil. Teamet har sju pallplasseringer denne sesongen, men har fortsatt til gode å vinne.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hamilton kan overta andreplassen

Fører- og konstruktørmesterskapet er allerede avgjort i Red Bull og Max Verstappens favør, men det er likevel få poeng som skiller fra andreplassen og nedover på listen.

Sergio Pérez startet sesongen med to seiere på de fire første løpene. De siste løpene har derimot meksikaneren slitt med å avslutte blant topp tre. Dermed har Lewis Hamilton tatt kraftig innpå i kampen om andreplassen i førermesterskapet.

Før helgens løp er det kun 20 poeng som skiller mellom de to.

Carlos Sainz og Fernando Alonso har begge 183 poeng og deler fjerdeplassen. Mellom Lando Norris, Charles Leclerc og George Russell skiller kun 18 poeng.

Tre sprint-vinnere

Årets sjette og siste sprintløp kjøres i Brasil denne helgen.

I slutten av april ble årets første sprintløp kjørt i Azerbaijan, der Sergio Pérez sikret seg årets første sprintseier. To måneder senere vant Max Verstappen sprintløpet i Østerrike, før han tok sesongens andre sprintseier på Spa i Belgia.

I Qatar tok årets Oscar Piastri sin første sprintseier og topplassering i sin første sesong i Formel 1. I USA for to uker siden tok Verstappen årets tredje sprintseier.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler