eurojackpot

Kveldens førstepremiepott nærmer seg 1 milliard

I en drøy måned har førstepremiepotten i Eurojackpot fått stå i fred. Det har resultert i at en er på ca. 970 millioner kroner fredag.

ØKNING: Fredagens førstepremiepott er på ca. 970 millioner kroner.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. juli 2023Endret:28. juli 2023

Ikke siden er tysker prikket inn 5+2 rette og sikret seg den rekordstore førstepremieutbetalingen på 1,42 milliarder kroner i juni, har noen klart å gjøre det samme.

I fem uker og gjennom ni trekninger har dermed førstepremiepotten i Eurojackpot stått i fred og bare lagt på seg.

Det har resultert i at førstepremiepotten nok engang er på full vei mot milliarden, for tredje gang i år. Fredag venter ca. 970 millioner kroner til den eller de som klarer 5+2 rette.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Totalt fem milliardvinnere i Eurojackpot

I mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. En av endringene var at maksimal førstepremiepott økte fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

Etter at førstepremiepotten på over 1,4 milliarder kroner ble vunnet i sin helhet av en tysker fredag 23. juni, har det blitt totalt fem milliardutbetalinger i Eurojackpot. Kun to av gangene har førstepremiepotten nådd maks.

LES OGSÅ: Dette skjer hvis du vinner et milliardbeløp i Eurojackpot

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

12 norske Eurojackpot-millionærer i juli

Så langt i 2023 har 74 nordmenn blitt Eurojackpot-millionærer. Innimellom går den nasjonale millionpremien til en andelsbank, noe som gjør at det ikke blir en milliongevinst, men ti personer som alle vinner 100 000 kroner.

I tirsdagens trekning vant tre nordmenn milliongevinst i Eurojackpot og sikret seg alle tittelen som Eurojackpot-millionær.

En mann fra Stavanger var en av totalt fem spillere som gjettet 5+1 rette. Nordmannen sikret seg dermed 6 567 405 kroner i andrepremie

– Her er alt i den skjønneste orden, pluss pluss, sa mannen da Norsk Tipping fikk tak i han onsdag formiddag.

En norsk tredjepremievinner ble det også. En mann (57) fra Oslo var en av totalt ni personer som hadde 5+0 rette og vant 1 101 105 kroner i tredjepremie.

– Det er helt uvirkelig. Det har ikke sunket helt inn enda. Mulig det går opp for meg når jeg ser pengene på konto, humrer han glad da vi snakket med han tirsdag kveld.

Tirsdagens tredje norske millionær ble en mann fra Jessheim i Viken. Han sto i dusjen tidligere på kvelden, og svarte først på telefonen i 22:30-tiden tirsdag.

– Det var skikkelig godt. Spesielt og gøy å komme ut av dusjen, også få den beskjeden, lo han da.

Nesten 1 milliard i førstepremiepotten

Fredag 28. juli er det klart for ny Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten vil som nevnt ligge på ca. 970 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 22 millioner kroner. I tillegg er det som vanlig den nasjonale trekningen, hvor en tilfeldig norsk spiller med gyldig kupong trekkes ut. Premien er 1 million kroner.  

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler