fantasyoddsensport

Fortsetter Red Bull-dominansen på Verstappens hjemmebane?

Red Bull har vunnet alle løp denne sesongen og leder både fører- og konstruktørmesterskapet. Denne helgen er det klart for Nederland Grand Prix og årets 13. løp på Zandvoort i Nederland.

ANDRE DEL: Nederland Grand Prix er første løp etter sommerferien, og markerer starten på andre del av sesongen. Fortsetter Red Bulls seiersrekke, videre mot slutten av sesongen?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:24. august 2023Endret:25. august 2023

Etter en måned sommerferie er Formel 1 tilbake. Denne gangen på Zandvoort i Nederland, også kjent som regjerende verdensmester Max Verstappens hjemmebane.

Under Nederland Grand Prix kan du sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy. Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen lørdag 26. august kl. 15:00.

Red Bull-seier i alle årets løp

Red Bull har dominert denne sesongen og vunnet alle årets tolv løp – ti av dem med Max Verstappen og to med Sergio Pérez.

Ti Grand Prix-løp gjenstår på sesongen Formel 1-kalender. Tre av løpshelgene skal det også kjøres sprint. Totalt 284 poeng skal fortsatt deles ut denne sesongen, og til tross for Red Bull-dominansen denne sesongen, er det fortsatt ikke avgjort hvem som vinner.

Kun én av førerne har vunnet Nederland Grand Prix

Det første Formel 1-løpet på den nederlandske racerbanen ble arrangert i 1952. Fra 1986 og frem til 2020 ble det ikke kjørt Formel 1-løp der, før banen kom tilbake på kalenderen i 2021.

De to siste årene har Max Verstappen gått til topps på hjemmebane i Nederland. ingen av de andre førerne i sesongens startfelt vunnet Nederland Grand Prix tidligere.

Verstappen kan ta sin tredje strake seier på Zandvoort denne helgen, men også årets 12. og sesongens niende strake seier.

På Oddsen er Max Verstappen favoritt til å vinne helgens Nederland Grand Prix med 1.25 i odds. Deretter følger Sergio Perez med en odds på 9.00, foran Lewis Hamilton som har en odds på 17.00. (Husk at oddsen kan endre seg frem til løpsstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kampen om andreplassen

Bak Verstappen er det svært jevnt. Aston Martin, Ferrari, Mercedes, McLaren og Alpine har konkurrert om andre- og tredjeplassene og har alle vært på pallen.

Ferrari har en andreplass og to tredjeplasser med Charles Leclerc. Alpine med Esteban Ocon og Mercedes med George Russell har begge en tredjeplass. Fernando Alonso har fire tredjeplasser og to andreplasser. Lewis Hamilton har to andre- og to tredjeplasser, mens Lando Norris har to andreplasser.

En utfordrende førerbane

72 runder skal kjøres på den 4.259 kilometer lange nederlandske racerbanen. Banen beskrives som veldig rask, gammeldags og bølgete - og har totalt 14 svinger av forskjellig størrelse og grader. 

Zandvoort-banen ligger ved kysten og flyter gjennom en slags sanddyne, noe som skaper en berg- og dalbane-aktig følelse for førerne. Nærheten til kysten skaper ofte utfordringer med at det blåser sand fra strendene like ved og inn på banen. Den nederlandske racerbanen er å regne som en skikkelig utfordrende førerbane.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler