eurojackpot

Fredag: Milliardspenningen i Eurojackpot fortsetter

Førstepremiepotten i Eurojackpot er i taket, og det betyr at et tisifret beløp vil ramle inn på kontoen til en eventuell alenevinner.

STORE POTTER: Eurojackpot er spillet med de høye pottene, og denne trekningen er virkelig intet unntak, konstaterer lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:11. januar 2024Endret:12. januar 2024

Ingen har klart å prikke inn 5+2 rette i Eurojackpot siden fredag 17. november, da en tysk spiller stakk av gårde med hele førstepremiepotten alene. 431,1 millioner kroner ble premiesummen for vinneren, som kommer fra delstaten Niedersachsen.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Siden den gang har potten fått vokse, og tirsdag tirsdag 2. januar nådde den makstaket på 120 millioner euro. Den norske summen regnes ut fra valutakursen på trekningsdagen. Siste trekning var tirsdag 9. januar, og utregningen i etterkant av den (da ingen vant førstepremie) viste at førstepremieopotten denne fredagen er på ca. 1,35 milliarder kroner.

Du blir neppe misfornøyd med andrepremie …

Sjansen for å vinne førstepremien alene, og dermed innkassere et milliardbeløp, er naturligvis mikroskopisk. Vinnersjansen for 5+2 rette i Eurojackpot er på ca. 1:140 millioner per rekke. Det sier seg selv at det ikke er noe å håpe altfor hardt på.

LES OGSÅ: To førstepremiepotter har nådd makstaket samtidig: – Det har aldri skjedd før

Å treffe 5+1 er ikke fullt så mikroskopisk, selv om ingen bør være altfor optimistiske på dette premienivået heller. Vinnersjanse for andrepremie er ca. 1:7 millioner per rekke.

Men verdt å nevne er at andrepremien har blitt vunnet de fire siste trekningene:

 • Fredag 29. desember: To stk. vinnere (26,4 mill. hver)

 • Tirsdag 2. januar: Tre stk. vinnere (9,4 mill. hver)

 • Fredag 5. januar: Ni stk. vinnere (27 mill. hver)

 • Tirsdag 9. januar: Fire stk. vinnere (58 mill. hver)

Samtlige av vinnerne over har vært utenlandske spillere. Fredag 12. januar er andrepremiepotten på ca. 289 millioner kroner.

LES OGSÅ: Willy var den som vant mest i Eurojackpot i 2023

Til å bli skjelven av

Årsaken til at også andrepremiepotten er såpass høy, er følgende: Når førstepremiepotten har nådd makstaket, overføres det overskytende til andrepremiepotten. Skulle også denne nå maks, her er taket det samme som på førstepremien – altså 120 millioner euro – vil det overskytende beløpet legges over i tredjepremiepotten.

Og nevnte tredjepremiepott har norske spillere forsynt seg av i det siste. Forrige fredag hadde en mann fra Vestland og en kvinne fra Østfold 5+0 rette, og dermed fikk de Telefonen fra Hamar med følgende beskjed: Gratulerer – du har blitt millionær!

– Jeg kjenner jeg har litt puls nå. Jeg ble veldig overraska, og kjenner jeg fortsatt er litt skjelven. Det blir nok lite søvn i natt, sa mannen til Norsk Tipping sent fredag kveld.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Eurojackpot-fakta fra 2023

Vi fikk 119 millionærer i Eurojackpot i året som gikk. Klart flest millionutbetalinger skjedde i forbindelse med trekningen av nasjonal tilleggspremie. Her trekkes det tilfeldig blant alle leverte rekker, og vinneren trenger ikke å ha noen riktige tall. 1 million kroner går til den heldige. Den nasjonale tilleggspremien kan også vinnes av en andelsbank. Dette skjedde 34 ganger i løpet av året. Her deler ti spillere premien, og vinner dermed 100 000 kroner hver.

 • Viken fylke (som i likhet med flere andre fylker nå er oppløst) hadde flest Eurojackpot-millionærer, 34 i tallet. Bak fulgte Vestland (14), Rogaland (12), Oslo (9), Trøndelag (8), Innlandet (8), Troms og Finnmark (8), Vestfold og Telemark (7), Nordland (6), Møre og Romsdal (5), Agder (5). (Tre av vinnerne var bosatt i utlandet, og hadde ikke registrert adresse i Norge på tidspunktet de vant).

 • Av vinnerne er 71 prosent menn, 29 prosent kvinner.

 • I millionpremier ble det totalt utbetalt over 3,3 milliarder kroner til norske spillere.

 • Den høyeste utbetalingen, hvis en også tar med de andre deltagerlandene, kom 4. august, da en tysk alenevinner vant utrolige 1 311 449 875 kroner.

 • Siden oppstarten av Eurojackpot i 2019, har 604 nordmenn blitt millionærer i spillet.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler