fantasy

Fantasy: Fristen for å melde på VM-lag er onsdag kl. 21.00

Onsdag begynner håndball-VM. Vår VM-ekspert Hanna Oftedal Sagosen gir deg tips når du skal sette opp ditt Fantasy-lag.

SPENT: Hanna Oftedal Sagosen er vår VM-ekspert.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:9. januar 2023Endret:10. januar 2023

Det er bare noen dager igjen til håndball-VM for herrer starter. Norge er i gruppe med Makedonia, Nederland og Argentina.

Sett opp ditt Fantasy-lag her

Alle kamper i mesterskapet finnes på Oddsen, i tillegg er det spill ute på Fantasy. For å være med i hovedturneringen i Fantasy må du levere inn laget innen 11. januar klokken 21.00.

Slik spiller du Fantasy

Hanna Oftedal Sagosen er vår VM-ekspert. Hun startet håndballkarrieren i Nittedal - og spilte senere for Stabæk. Issy Paris og Silkeborg-Voel. Hun fikk to A-landskamper og hele 92 kamper på yngre landslag og rekrutt.

Hanna er lillesøsteren til landslagskaptein Stine Bredal Oftedal og gift med herrenes landslagsspiller Sander Sagosen, som hun tok med på Fantasy-laget sitt. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Sett opp ditt Fantasy-lag her

Dette er Hanna Oftedal Sagosens VM-lag:

  • Keeper: Wolff (Tyskland Pris 15.5 M). 

  • Bakspillere: Johansson (Sverige, pris 16.5 M), D. Simonet (Argentina, pris 15.0 M), Sagosen (Norge, Pris 19.0 M) 

  • Linjespiller: Bánhidi (Ungarn, pris 17.5 M) 

  • Kantspillere: Janc (Slovenia, pris 17.5 M), Barthold (Norge, pris 19.0 M) 

– Tenk ut potensielle kvartfinale-lag

– Hva er viktig når det gjelder valg av spillere i puljespillet? 

– Jeg tenker det er viktig å tenke igjennom hvilke lag som potensielt kan ta seg videre til kvartfinaler og dermed ende opp med flest kamper og potensielt flest poeng over tid. Det kan også være lurt å finne noen  

Har du noen tips til noen som kan plukke mye poeng tidlig i mesterskapet?

– Jeg tror helt klart det å finne noen kantspillere på de antatt beste lagene. Med tanke på at VM har mange ulike lag med varierende nivå, vil mange av de første puljespillkampene være preget av mye kontringer, og dermed ofte mye mål på kantspillere. Noen enkeltspillere kan for eksempel være; Sebastian Barthold (Norge), Aleix Gomez (Spania), Hampus Wanne (Sverige). 

Hanna Oftedal Sagosen tror disse fire lagene går til semifinale:

Norge
– For første gang på flere år har Norges trener kunne plukke fra øverste hylle blant de norske spillerne. Tidligere mesterskap har vært preget av skader på sentrale spillere og det har ofte gått litt tomt for krefter mot slutten, da stallen ikke har vært like bred. I år mener jeg Norge har flere toppspillere enn noen gang tidligere som kan være med å dra lasset. Det blir spennende å se hva den nye landslagssjefen, Jonas Wille, har fått til på kort tid med laget. Får gutta en god flyt i starten av mesterskapet, og klarer å bruke bredden på en ny måte, har jeg virkelig trua på at dette kan være året for de norske gutta!

Danmark
– Man kan ikke komme unna Danmark når man snakker om medalje. De har gjort det godt i samtlige mesterskap de siste årene og kan skilte med noen av verdens beste spillere, samt en trener som virkelig bruker spillerne til det de er gode på. Det blir dog spennende å følge med på Mikkel Hansen som nå begynner å dra på årene og som har hatt en varierende sesong etter han flyttet hjem til Danmark og Aalborg. Danmarks beste spiller de siste mesterskapene, Gidsel har også vært store deler av sesongen ute med skade, og det blir spennende å se om han har funnet toppformen sin inn mot mesterskapet.

Slik spiller du Fantasy

Frankrike
– Frankrike har lange tradisjoner i toppen av håndball og kommer med generasjon på generasjon med fantastisk gode håndballspillere. I år har de noen nøkkelspillere ute, men bredden er fortsatt såpass stor at jeg tror de vil gjøre det godt også dette mesterskapet.

Island
– Island er en liten joker til å ta seg til semifinalene. På kortet synes jeg de stiller med det sterkeste mannskapet på lenge, og de har en luring og god taktiker på benken. Det blir spennende å se om de holder et helt mesterskap, da de tidligere har spilt svært tøft forsvar hvor de brenner mye krutt. Klarer de derimot å sette forsvaret, ha en stabilt god målvakt, så tror jeg Island skal bli vanskelig å hamle opp med. De spiller ekstremt fartsfylt og morsom angrepshåndball og er et lag jeg gleder meg til å se!

Disse tipper hun på topp åtte:

Spania
–  Spania kan likeså godt være topp 4 som de lagene jeg har rangert over. Likevel setter jeg de som utfordrere, fordi de krysser med Norges gruppe og jeg tror Norge og Frankrike med liten margin tar seg til semifinalene. Det har vært et generasjonsskifte i den spanske troppen, men med en god miks av godt etablerte klassespillere og nye yngre, vil de som alltid være å regne med som et topplag.

Sverige:

– Det er også vanskelig å utelate Sverige i topp fire, men på lik linje som Spania, tror jeg de trekker det korteste strået til fordel for Danmark og Island. Sverige, men Norske Glenn Solberg på benken har prestert svært godt og er regjerende europamestre. Jeg tror likevel at etter to mesterskap på rad med medalje, vil det si stopp tidligere for Sverige denne gangen.

Tyskland:

– Tyskland er i mine øyne vanskelig å bedømme fordi det også her har skjedd et generasjonsskifte. Det er haugevis med gode håndballspillere i Tyskland, men for meg mangler de kanskje en ener som står litt opp når det går i mot. De andre nasjonene har dette i større grad, og jeg tror det i de fleste tilfeller er en fordel. Med et jevnt godt lag, kan de rullere en del, men jeg tror ikke Tyskland har ferdigheter nok til å ta seg til semifinalene. 

Kroatia

– Man skal alltid regne med Kroatia når det kommer til herremesterskap. De har tradisjoner for å gjøre det svært godt, og er en nasjon som alltid spiller med hjertet utenpå drakta. Får de flyt kan de bli vanskelige å slå, men jeg tror at kreftene kan ta litt tidlig slutt, og mener de andre nasjonene er bedre håndballag enn Kroatia i år.

Disse lagene mener Hanna Oftedal Sagosen kan overraske: 

Serbia:

– Serbia har et godt rustet lag i år, og kan være en stor outsider til å nå en kvartfinale i mellomrunden Norge også går inn i.

Egypt:

– Blant ekstremt mange europeiske nasjoner, må det også nevnes at de utenfor Europa også kan spille god håndball. Sånn jeg ser det, vil Egypt være en nasjon som kan ta seg til kvartfinalene fordi de er i en gruppe som jeg ser som antatt svakere enn andre. Kommer de seg til en kvartfinale kan alt skje!

Ungarn:

Med mange gode nasjoner er det vanskelig å plukke ut noen få, men jeg tror Ungarn også kan slå godt fra seg. De er i en tøff gruppe med Island, Sør Korea og Portugal, og kan være et overraskelseslag fra denne gruppa.

Hanna Oftedal Sagosens tips til Fantasy-spillere:

Norge

Sander Sagosen:
– Sander har vært en sentral brikke for det norske landslaget de siste årene, og blir også viktig i jakten på gull i år. Han er tilbake fra skade, men det ser ut som at forløpet har gått fint, og jeg synes ha har brukt de siste månedene til å spille seg i god form og funnet tilbake til flyten han kanskje manglet litt før jul.

Torbjørn Bergerud:
– Torbjørn har hatt to fantastisk gode sesonger de to siste årene. Han har blitt eldre, fått mer rutine og det ser ut for meg som at ha har funnet en helt ny ro i målet. Torbjørn kommer til å bli en av Norges viktigste spiller i dette mesterskapet.

Sebastian Barthold:
– Sebastian har gjort sakene sine svært godt de siste årene i danske Ålborg, og har fått en stor rolle etter at Magnus Jøndal la opp. Tar straffer for Norge og er generelt en goalgetter.

Kristian Bjørnsen:
– Kristian er en  ringrev på landslaget og kan skilte med mange gode mesterskap. Har vært god i hele år og er normalt svært sikker i avslutningene sine. Også god bakover og kan fremprovosere noen angrepsfeil. 

Danmark:

Mathias Gidsel:
– Gidsel har vært skadet store deler av sesongen, men jeg tror likevel han kommer i form og vil være en av Danmarks viktigst spillere. Var mesterskapet MVP spiller sist.

Mikkel Hansen:
– Man kan ikke komme foruten Mikkel Hansen når man snakker om Danmark. Han begynner å bli en a de eldre i gamet, og har hatt en varierende sesong etter han flyttet hjem i Danmark og Ålborg. Han har likevel vist gang på gang hvor viktig han er for Danmark, scorer alltid mye mål og er deres klart beste straffekaster.

Niklas Landin:
– Ikke så mye mer å si enn at Landin har vært verdens beste målvakt de siste årene. Pleier alltid å gjøre det godt for danskene. 

Spania:

Alex Dujshebaev:
– En goalgetter som tar mye ansvar i det spanske laget. Er en matchvinner og en spiller som er god på mye.

Aleix Gomez:
– En av verdens beste høyrekanter. Har en spisskompetanse i å stjele ballen i forsvar og er generelt svært sikker i avslutningene.

Gonzalo Perez de Vargas:
– En klassekeeper som har evnen til å stenge fullstendig.

Frankrike:

Dika Mem:
– Vært en av verdens beste spillere i verden de siste årene, og jeg tror Mem vil få en svært viktig rolle i den franske troppen dette mesterskapet.

Nedim Remeli:
– Frankrike kan skilte med ekstremt mange verdensklassespillere på høyrebeck. Mulig Remeli blir stående en del sammen med Dika Mem, og jeg tror de begge vil gjøre et godt mesterskap og bli blant de viktigste for franskmennene.

Kentin Mahe:
– En spiller som alltid spiller mye og tar ansvar, vil også tro han tar en del straffer for Frankrike og kan sanke mye poeng der. 

Sverige:

Niklas Ekberg:
– En veteran i det svenske landslaget. Er all time toppscorer i THW Kiel, og vil være en viktig spiller for Sverige. Sikker på straffer og fra posisjon.

Hampus Wanne:
– Sverige kan skilte med svært gode kantspillere, og Wanne er i likehet med Ekberg en goalgetter. Er også veldig sikker på straffer.

Andreas Pallica:
– Pallica får en sentral rolle i det svenske landslaget. En litt annerledes målvakt som spiller med masse energi og har evnen til å stenge buret. 

Island:

Omar Ingi Magnusson:

– I mine øyne, kanskje verdens beste spiller gjennom sist sesong. Er god på mye og kommer nok til å ta straffer for Island.

Sigvaldi Gudjonsson:
– Svært morsom og allsidig kantspiller. Spiller i Norske Kolstad og er svært god fra små vinkler samt i kontringsspillet.

Gisli Kristjansson:
– Vært svært god for Magdeburg og Island de siste årene. Lager mye straffer og er kapabel til å score mye mål.

Tyskland:

Johannes Golla, Kai Häfner, Andreas Wolff. 

Kroatia:

Manuel Strelek, Luka Cindric.

Polen:

Michal Daszek, Arkadiusz Moryto.

Slovenia:

Dean Bombac, Jure Dolenec, Blaz Blagotinsek.

Portugal: 
Miguel Martens, Rui Silva. 

Ungarn:

Bence Banhidi, Richard Bodo.

Serbia:

Cupara (målvakt), Majajlo Marsenic, Nermanja Ilic.

Nederland:

Luc Steins, Kai Smiths, Bobby Schagen.

Egypt:

Mohammed Sanad.

 

Vinnersannsynlighet 1:antall deltagere

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler