fantasy

Hovedrunden 11. november: Hvor er gullklumpene?

Det står ni kamper på programmet, hvilket gir oss rikelig med valgmuligheter til våre drømmelag. Runden er den siste før vi svinger innom en ny landslagspause.

Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:9. november 2023

Denne helgen er det klart for en ny runde i Premier League. Det betyr at en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy også nærmer seg. Her får du noen tips før helgens runde.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Tilbakeblikk på forrige rundevinner

Halvparten av poengene som trengtes for å vinne forrige runde kunne man få tak i ved å bruke Doku som kaptein. Den eneste som så for seg at dette kunne være løsningen, var brukeren Storebror, som etter hva vi må kalle et genialt innfall var langt på vei mot toppremien.

I samme åndedrag hoppet han også lett over Haaland og valgte i stedet Silva som parhest til Doku. Wow. Storebror var også på bittet da han valgte å inkludere Kudus, mens vi er mer skeptiske til hans strategi om å ha tre Bournemouth-forsvarere på laget. Problemet med det var selvsagt at de spilte mot Manchester City og var garantert lite poeng om Doku og Silva gjorde det bra.

Rent generelt så vil det å kjøpe forsvarere fra et lag og angripere fra det motstående laget redusere variansen i laget, hvilket man ikke ønsker om man deltar i en turnering med mange deltagere. Da trenger man å legge alle eggene i samme kurs og la det stå til. Go big or go home. Bournemouth-forsvarerne ble sikkert valgt fordi brukeren hadde liten penger igjen i budsjettet, men det ville vært mulig for ham å beholde Doku/Silva, som han tydeligvis trodde mest på, og i stedet velge et par litt billigere utespillere, slik at han hadde hatt råd til tre andre forsvarere.

La oss også legge til at siden det er stablestraff i Hovedrunden blir den tredje forsvareren fra samme klubb straffet hardt og det er sjelden en god ide å ha mer enn to defensive spillere fra samme klubb.

De åpenbare kandidatene

Bukayo Saka (Arsenal, 15.5M, midtbane)

Saka er den dyreste spilleren i helgens runde og med god grunn. Han viste glimrende form i midtuka da Sevilla ble slått 2-0, og Saka leverte et nydelig mål. Burnley har sluppet inn hele 27 mål på 11 kamper, og selv Crystal Palace scoret to på dem sist, så det er vanskelig å tro på noe annet enn en målrik Arsenal-seier. Saka hinket av banen i midtuka etter røff behandling, men Arteta syntes ikke å være bekymret for en skade da han ble spurt etter kampen. Arsenal spiller klokken 16 på lørdag, så man rekker å få sjekket at Saka er med i startelleveren.

Kauro Mitoma (Brighton, 15.2M, midtbane)

Brighton er ikke i toppform. Nøkkelspillere som Estupinan og Solly March i behandlingsrommet er definitivt noe av forklaringen. Førstnevnte skal visstnok ikke være så langt unna et comeback. Foreløpig går det imidlertid litt trått for Brighton. Sist ble det 1-1 borte mot Everton, noe De Zerbi ikke kan ha vært fornøyd med, selv om Everton er forbedret i forhold til et par måneder siden. Når Brighton nå møter Sheffield United må de likevel finne seg i å være storfavoritter. Ingen lag i Premier League har sluppet inn flere mål enn Sheffield United, hvilket øker lysten til å kjøpe noen Brighton-angripere. Mitoma selv er i fin form, og i tillegg er han den eneste i Brighton-angrepet som er spikret i startelleveren.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Våre andre ideer

Nicolas Jackson (Chelsea, 7.1M, angrep)

Vi har vært ganske kritiske til Jackson i denne spalten, og fikk oss en på trynet da han like godt ordnet et hattrick mot Tottenham. Men det forandrer egentlig lite. Husk på at Tottenham fikk TO spillere utvist i kampen. Alle tre målene til Jackson kom når Chelsea spilte 11 mot 9, men ikke nok med det, Postecoglou valgte å ha en helt sinnsykt høy back-linje selv med ni mann, og det ga Chelsea utallige store sjanser på kontringer. Jackson kommer aldri til å oppleve like gode forhold for hattrick igjen. Han bommet på flere store sjanser før Tottenham mistet spillere, og vårt tips er at han kommer til å fortsette å ha dårlig uttelling på sine sjanser. Når Chelsea nå møter Manchester City kommer ikke Jackson til å få mange nok sjanser til at det blir mål ut av det.

Mohammed Kudus (West Ham, 10.5M, midtbane)

Vi visste at det bare var et tidsspørsmål før Kudus ville slå igjennom i West Ham. Nå er tiden kommet. Etter hans akrobatiske scoring mot Brentford begynner det å bli vanskelig å se ham utenfor startelleveren til West Ham. For å være glassklar så har han hittil bare startet to ganger i PL, nemlig i hans to siste opptredener, og begge gangene kom han på scoringslisten. Nottingham Forest overrasket ved å holde nullen og slå Aston Villa sist, men normalt skal det være fullt mulig for Kudus & Co å få nettkjenning til helgen.

Vitalii Mykolenko (Everton, 7.1M, forsvar)

Mange mente at Mykolenka var Evertons beste da de holdt Brighton til 1-1, og ikke bare fordi han sto bak deres eneste mål. Everton-forsvaret greide å begrense Brightons xG til unormalt lave 0.44. Det er utvilsomt ting på gang hos Everton. Mykolenko dukket altså opp langt inne i 16-meteren til Brighton – og ikke på en dødball heller – hvilket overrasket mange, men det spørs om ikke vi kommer til å se mer av dette. Uansett så kan Mykolenko skaffe seg fantasy-poeng med en clean sheet.

Hvem er hot i PL-manager?

Det kan være på tide å begynne å tenke på Arsenal-spillere i sesongspillet om man ikke allerede har mange nok. London-klubben har nemlig fire fine kamper på rad og gutta holder koken flott til tross for skadeproblemer med Ødegaard, Nketiah og Jesus. Nketiah var klart forbedret mot Sheffield United da han faktisk liknet en topp-kvalitets spiss for en gangs skyld. Klarer han å holde dette nivået, er det ikke umulig at han greier å fravriste Jesus spiss-plassen, men det er utvilsomt et spørsmål om hvor mye spilletid Nketiah vil få fremover. Dessverre, for hans pris på 6.2M i sesongspillet er utrolig lav om han blir fast i startelleveren. Saka koster 10.1M og Martinelli 8.4M. Saka er nok den mest målfarlige av dem i øyeblikket, men ikke med mye, og den prisforskjellen gjør det fristende å kjøpe Martinelli.

Brighton har fem enkle kamper på de neste sju, og det er utvilsomt verdt å vurdere Mitoma som koster 7.7M i sesongspillet. West Ham har enkle kamper så langt øye kan se. Bowen er selvsagt den klare eneren på laget, men er også priset deretter (7.7M). Det er uansett et fristende kjøp. Hvis nå Kudus blir fast i startelleveren noe som er mer sannsynlig enn tidligere, er han meget interessant til 6.3M. Han har utvilsomt klasse til å score mange mål, det så vi da Ajax spilte Champions League i fjor (han scoret fire ganger på de fem gangene han var i startelleveren).

Da gjenstår det bare å minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag.

Hovedrunden starter som vanlig lørdag klokken 16:00. Spiller du også PL-manager er siste frist for endringer lørdag klokken 13:30.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Du kan alltids angre på endringer uten at det koster deg poeng, om du ombestemmer deg før runden starter, så kanskje er det like greit å gjøre dine planlagte endringer nå, slik at du ikke glemmer det.

Lykke til!

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler