fantasy

Hovedrunden 23. september: Hvor er gullklumpene?

En ny Premier League-runde er rett rundt hjørnet, og denne gangen får vi hele ti kamper å bryne oss på i Hovedrunden. Det gir oss flere gode alternativer når det gjelder spillere som kan vise seg å være gull verdt.

VINNERTEAM: Slik komponerte vinneren av forrige Hovedrunde, Heisan222 sitt lag
Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:22. september 2023

Denne helgen er det klart for en ny runde i Premier League. Det betyr at en ny Hovedrunden-turnering på Fantasy også nærmer seg. Her får du noen tips før helgens 6. runde.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Tilbakeblikk på forrige vinner

Som vanlig starter vi gjennomgangen med å gjøre et tilbakeblikk på forrige runde og se om vi kan lære noe av vinneren. Denne gangen var det Heisan222 som vant turneringen med 50 kroner buy-in.

Han brukte en strategi som er likt av Fantasy-eksperter; å alltid velge to eller tre spillere fra hvert lag. Dette er en fin strategi, fordi det er en viss korrelasjon mellom angrepsspillere fra samme lag. Hvis den ene scorer rikelig med Fantasy-poeng, øker det sjansen litt for at en lagkamerat også gjør det bra.

Mens dette sjelden er en strategi som velges av sesongspillere, er det å legge alle eggene sine i én kurv noe man ønsker å gjøre i Fantasy-turneringer hvor det er mange med. Ingen regel uten unntak, men strategien er et godt utgangspunkt.

Det var ellers en ganske vanskelig runde, hvor mange av toppspillerne ikke innfridde som forventet. Det gjorde imidlertid Haaland, og Heisan222 hadde valgt ham som kaptein, i likhet med mange andre deltagere. Med på laget var også Gross, et fint uttak. Videre ble det poeng på Diaby og Digne, og det å kjøre Newcastle-dobbel i forsvar var et sjakktrekk.

Likevel ser vi at Heisan222 hadde hele fire spillere som ikke lyktes videre godt, uten at det gjorde det umulig å vinne, og det er godt å ha i bakhodet når poengene ikke går vår vei i de første lørdagskampene!

De åpenbare kandidatene

Erling Braut Haaland (Manchester City, 15.4M, angrep) Det kommer ikke som noe sjokk når vi nok en gang plasserer verdens beste angrepsspiller øverst på listen. Ingen i Premier League har tjent mer Fantasy-poeng denne sesongen enn Haaland; 47.1, og det er heller ingen som er i nærheten. Nestemann (Mbeumo) er på 36.8p. Ofte synes det som om City-stjernen er lite involvert i kampene, men også på xG og xA (forventet scoring og forventet assist) ligger han skyhøyt, hvilket bekrefter at han vitterlig får mange fine sjanser i gode posisjoner. Det kommer til å gjenta seg mot Nottingham Forest, og det er derfor ingen tvil om hvem som blir folkekapteinen i Hovedrunden. Av og til lønner det seg å spare penger på en spiller, men ikke på den som man skal bruke som kaptein, for kapteinen teller jo dobbelt! Det kan være aktuelt å spille andre City-spillere også, selvsagt. Et interessant navn er Jeremy Doku (13.4M, midtbane) som har kommet som en vind i de siste kampene. 21-åringen scoret seks mål for den franske Ligue 1-klubben Rennes i fjor, uten at det er all verden for en som sikter seg inn på Manchester Citys startellever. Men belgieren har vist seg ekstremt god en mot en ute på vingen, og nå når Pep har begrenset med alternativer både på venstre og høyre side, så ser det lyst ut for mye spilletid.

Mohammed Salah (Liverpool, 14.1M, midtbane)

Salah ble værende i Liverpool denne sesongen, og takk og pris for det, for egypteren er en attraksjon i seg selv. Salah skiller seg klart ut blant midtbanespillerne på kombinasjonen av xG og xA, og har såpass god uttelling at han kun har Mbeumo (knepent) foran seg på virkelige Fantasy-poeng. Verdt å merke seg er det at den tidligere goalgetteren nå gjør det vel så godt på målgivende pasninger, der han har 4 så langt i sesongen. Kort sagt er han veldig ofte involvert på en eller annen måte når Liverpool scorer. Denne gang er de oppe mot West Ham, et lag som har åpnet sesongen bedre enn ventet. Seier mot Chelsea og Brighton var ikke helt det vi så for oss, men de er åpenbart i god form og kan fort gjøre dette til en severdig match. Nå er det jo ikke en kjempekrise for Fantasy-managerne som satser på Salah om det skulle bli et par baklengsmål, og West Hams styrke ligger vel først og fremst i angrepet. De har ikke holdt nullen siden 18. mai…

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Våre andre ideer

Heung-Min Son (Tottenham, 7.9M, midtbane)

Son skuffet sist mot Sheffield United, men det er mulig han ikke kom til sin rett mot et forsvar som lå veldig lavt. Sørkoreaneren trives nok bedre når det er mer vann mellom båtene, og det tipper vi han får se når de møter Arsenal på Emirates Stadium. Han hadde vist veldig god form i de foregående startene, så vi tror ikke det er noe i veien med formen. Arsenal er fortjent favoritt i dette oppgjøret, men prisen på Son og flere andre Tottenham-spillere er for lav i våre øyne. James Maddison (7.8M, midtbane) er også høyaktuell. Vi er usikre på om Solomon beholder plassen på venstreving etter innsatsen sist. Og hva skjer med Richarlison, vil han dukke opp i startelleveren etter å ha vært avgjørende for seieren sist?

Carlton Morris (Luton, 7.8M, angrep)

Som regel hopper vi lett over Luton når det gjelder å finne spillere til Hovedrunden, men denne gang er de ikke bare programfyll. Innsatsen i de siste kampene mot Fulham og West Ham har vært god, og uten en ren keeper-tabbe fra Kaminiski ville de nok ha fått med seg et poeng borte mot Fulham. Kenilworth Road er kjent for å være smalere enn de andre PL-banene, og Luton var spådd å gjøre det klart best på hjemmebane i toppdivisjonen. Så langt har de imidlertid bare fått spilt én kamp der, og det var altså i 1-2-tapet for West Ham, der Luton var fullt på høyde med gjestene spillemessig. Wolverhampton er ingen skremmende motstander om dagen og både Morris og Brown er aktuelle om man skal være litt frisk i utvalget. Brown fikk best karakter av de to i siste kamp, men Morris er lagets store målscorer (20 mål i Championship i fjor) og rager hårfint foran.

Odsonne Edouard (Crystal Palace, 10.8M, angrep)

Edouard har ikke det samme store navnet som mange av de andre strikerne i Premier League, men etter fem runder ligger han faktisk som tredje best spiss om man baserer seg på kombinasjonen av xG og xA. Altså kommer han til mange gode situasjoner i nærheten av motpartens mål. Og som om ikke det var nok så er han veldig sterk på uttelling med 30 Fantasy-poeng, bare slått av Haaland og Alvarez fra superlaget til Pep. Tallene synes å indikere at vi må begynne å ta Edouard alvorlig. Nå kommer Fulham på besøk, og det bør være en overkommelig oppgave. Verdt å vurdere er også kreative Eberechi Eze (10.4, midtbane) som kommer ut som klar nummer to når det gjelder angrepspotensiale for Palace.

Brighton-spillere (forsvar/midtbane/angrep)

I skrivende stund (torsdag) er det stor usikkerhet om hvem som vil starte for Brighton. Her vil det kanskje komme noen avklaringer i løpet av fredagen. Hvis Ferguson er ment å starte kampen er han vårt førstevalg basert både på sjanser han er involvert i, og på meget god uttelling. Sist ble det bare noen minutter fra benk, men det var nok fordi han hadde pådratt seg en ørliten skade i landlagspausen. Skulle han ikke starte, er det fort Welbeck som kommer inn via safety net. Man vil med andre ord fortsatt ha 11 aktive spillere, men vi må innrømme at vi ikke er store tilhengere av Welbeck (selv om han scoret sist). Gross er sikkert startende, og har formen på topp. Selv om han ikke regnes som Brightons mest offensive spiller så har vi sett nylig at han liker å avansere fremover og levere gode skudd, ja til og med plassere seg i boksen. Det er nok ikke uten grunn at han er den Brighton-spilleren gjennom tidene som har levert flest Premier League-mål! Estupinan, Mitoma og March er andre veldig aktuelle navn fra sørkysten, for det ligger an til minst et par scoringer mot Bournemouth. Har du råd til det, anbefaler vi tre spillere fra Brighton.

Moussa Diaby (Aston Villa, 7.5M, midtbane)

Chelsea får ikke til noen ting om dagen, og mens de var litt uheldige som ikke scoret mot Nottingham Forest, så var det enda mindre å glede seg over mot Bournemouth. Vi tenker at Aston Villa har en bedre sjanse her enn markedet tilmåler dem, og det betyr også at spillerne deres er underpriset i Fantasy. 7.5M for Diaby for eksempel høres veldig lite ut. Han leverte en imponerende scoring rent teknisk sist, men den ble annullert på grunn av hårfin offside. Vi har tidligere sagt at vi mistenker at Diaby er en bedre spiller enn en annen nykommer, Jackson, og her vil de to faktisk møtes, så det blir spennende å se. Uansett så er Diaby fire millioner billigere, så om de skulle score et mål hver seg så er det lett å skjønne hvem som var det beste kjøpet. Vi kan heller ikke unngå å nevne Matty Cash (6.1M, forsvar) som var tilbake i offensivt humør sist, men brant noen store sjanser og det ble mager høst av Fantasy-poeng. Mot et Chelsea-lag som scorer lite er det håp om clean sheet-poeng, og så får vi se om Cash kommer fykende ute på høyrevingen, slik han liker å gjøre. 6.1 million er billig!

Hvem er hot i PL-manager?

Jeremy Doku er ukens objekt for sesongspillerne. Han er nok noe underpriset i Hovedrunden, men i sesongspillet er det helt ekstremt, ettersom han der kun koster 6.5 millioner. I løpet av 165 minutter har han 0.37 i xG og 0.61 i xA, hvilket gir ham nesten like høy forventet Fantasy-score som Alvarez og Foden. Bernardo Silva ble som kjent skadet i midtuka, så på kort sikt ser det lyst ut for mye spilletid. Grealish er også småskadet og ventes tilbake rundt månedsskiftet, men med usikker form, og ærlig talt er vi ikke engang sikre på at Grealish er bedre enn Doku akkurat nå.

Hovedrunden Premier League - sett opp ditt lag her.

Da gjenstår det å minne om at det kan lønne seg å følge med på siste nytt på skadefronten på fredag.

Hovedrunden starter som vanlig lørdag kl. 16:00, og det er faktisk også fristen for PL-manager denne gang. Lykke til!

Fantasyrådet kom med sine tips til Premier League-manager før sesongstart. Hør tipsene i H.U.B-podkasten her:

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler