eurojackpot

Ikke glem Eurojackpot på i kveld - ca. 257 mill. i potten

Det er som vanlig en saftig 1. premiepott når ukens andre Eurojackpot-trekning går av stabelen fredag. Husk at vi ringer fra 625 60 000.

KLAR? Ikke glem å levere Eurojackpot før kl. 19.00 langfredag.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:13. april 2022Endret:3. januar 2023

Med to Eurojackpot-trekninger i uka, er det ikke lenge en trenger å vente på storvinner-spenningen. I spillet med de høye pottene er det rundt en kvart milliard i 1. premiepotten fredag 15. april. 

Sist gang en spiller tok hele potten alene, var 1. april. Da kunne en tysker hanke inn nesten 240 millioner kroner.

Eurojackpot har spillefrist tirsdag og fredag kl. 19.00

Hadde lagret nummeret feil

Under samme trekning kunne to nordmenn juble over 2. premie - som også var av den voksne sorten: 14 millioner kroner. 

Det vil si: Den ene av dem, ei dame fra Oslo, jublet ikke før noen dager etter. Først mandagen etter fikk vi tak i henne.

– Jeg trodde det var noen helt andre som hadde forsøkt å kontakte meg i helga. Nummeret deres var lagret feil på min telefon. Dette er helt surrealistisk, var vinnerens første reaksjon da vi kom i kontakt med vinneren mandag ettermiddag.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Det kan med andre ord være lurt å lagre vårt vinnernummer 625 60 000 først som sist, så er du ikke i tvil om hvem som ringer. 

LES OGSÅ: Lørdag er det Supertrekning i Lotto - vi ringer ca. 50 ekstra millionvinnere

Norsk kvinne vant 436,2 mill.

Ei som tok telefonen ganske raskt, var østlandskvinnen som sikret seg utrolige 436,2 millioner kroner i Eurojackpot 18. mars. Hun hadde vanskeligheter med å ta innover seg det utrolige:

– Tusen takk. Det er et sånt tall jeg ikke skjønner. Nå sitter jeg her varm i toppen og tørr i munnen, sa den forbausede storvinneren sent på fredagskvelden.

Storvinneren understreket at hun ønsket å dele storpremien med sine nærmeste. Da vi snakket med henne igjen noen dager senere, hadde det fortsatt ikke gått helt opp for henne. 

– Det er fortsatt surrealistisk. Jeg har ikke sovet så godt disse nettene, det blir en del grubling. Kanskje har det ikke gått helt opp for meg ennå. Men jeg har det bra, og er takknemlig for at jeg får muligheten til å hjelpe så mange, sa hun.

LES OGSÅ: Nå kan du spille Eurojackpot to dager i uka - tirsdager og fredager

Nasjonal millionpremie hver trekning

Skulle det ikke bli noen riktige Eurojackpot-tall, er det fortsatt mulig å få en millionoverraskelse. Hver trekning - tirsdag og fredag - trekkes en norsk vinner av 1 million kroner. Den nasjonale tilleggspremien trekkes av alle som har spilt Eurojackpot den aktuelle spillomgangen, og her trenger man ikke å ha noen rette tall. Andelsbank kan også vinne millionen; denne deles da på 10 andelsspillere.

Tirsdag var det en oslomann i 50-åra som sikret seg den nasjonale millionen.

– Det er helt strålende! Vanligvis tipper jeg bare Lotto, men akkurat i dag slengte jeg inn en Eurojackpot. Da jeg så at det ringte fra Hedmark, så jeg tenkte jeg faktisk for meg selv: "Kan det være Norsk Tipping?" Kona nevnte det hun også, humrer den glade vinneren.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler