oddsen

Merseyside-derby i kveld: To lag i knipe på desperat poengjakt

Mandag er det Merseyside-derby på Anfield. Liverpool har rotet seg vekk fra topp-4, mens Everton sliter tungt i nedrykkssumpa.

NABOOPPGJØR: I kveld er det storkamp mellom Liverpool og Everton.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:13. februar 2023

Liverpool ligger på 10. plass etter åtte seire, fem uavgjort og syv tap. Jürgen Klopp & Co. er uten seier på sine fire siste og har havnet 12 poeng bak topp-4. Liverpool har scoret kun ett mål i Premier League i 2023. Det skjedde 2. januar da de tapte 3-1 borte mot Brentford.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

I de tre øvrige matchene har det blitt 3-0-tap både mot Brighton og Wolverhampton, mens de spilte 0-0 mot Chelsea.

Åpnet med seier

Langt verre er ståa hos byrival Everton som etter en skuffende fjorårssesong også har rotet seg inn i bunnstriden denne sesongen etter fire seire, seks uavgjort og 11 tap.

Klubben sparket nylig manager Frank Lampard, og erstattet ham med Sean Dyche. Han innledet med å lede Everton til seier 1-0 over serieleder Arsenal forrige helg. Everton har én seier på bortebane denne sesongen, og den kom 1. oktober i fjor da de slo Southampton 2-1.

Da Everton og Liverpool møttes på Goodison Park i september, ble det 0-0.

Forrige sesong vant Liverpool begge kampene mot Everton. Det ble 2-0 på Anfield etter scoringer av Andy Robertson og Divock Origi. På Goodison vant Liverpool, 4-1. Mohamad Salah scoret ett, Diogo Jota ett og Jordan Henderson scoret to, mens Demarai Gray scoret for Everton.

Sist Everton slo Liverpool var 20. februar 2021, da vant de 2-0 på Anfield etter scoringer av Richarlison og Gylfi Sigurdsson. Dette var for øvrig Evertons første seier i Merseyside-derbyet siden 2010. Totalt har lagene møttes 240 ganger. 97 av matchene har endt med Liverpool-seier, 76 uavgjort, mens Everton har vunnet 67.  

Best betalt for borteseier

På oddsen er det Liverpool som er favoritter. I skrivende stund er det 1,67 på seier til Liverpool, 3,80 på uavgjort mens det er 4,80 på at Everton stikker av med alle poengene.

Husk at oddsen kan endre seg helt frem til kampstart.

Noen Merseyside-derby-fakta:

Første Merseyside-derby: 18. oktober 1894.

Flest scoringer: Ian Rush (Liverpool) 20, Dixie Dean (Everton) 19,  Alex (Sandy) Young (Everton) 12, Steven Gerrard (Liverpool) 10,  Harry Chambers (Liverpool) 8.

Flest Merseyside-kamper: Neville Southall (Everton) 41, Ian Rush (Liverpool) 36, Bruce Grobelaar (Liverpool) 24.

Første hattrick: Alex “Sandy” Young I 1904, Everton vant 5-1 på Goodison. 

Yngste Merseyside-derby målscorer: Danny Cadamerteri (Everton, oktober 1997. 18 år og seks dager gammel.

Tilskuerrekord: 78.599 på Goodison Park, 18. september 1948.

Mandag kl. 21.00 Liverpool - Everton (Vsport Premier League/Viaplay)

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler