oddsenfantasytipping

Merseyside- og London-derby i helgens Premier League

Helgens Premier League starter med en Merseyside-derby i Liverpool. Noen timer senere møtes Chelsea og Arsenal i London-derby

DERBY: Lørdag starter runden i Premier League med Merseyside derby på Anfield.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:19. oktober 2023Endret:22. april 2024

Liverpool har kun ett tap denne sesongen, og det var noe omdiskutert. Everton har kun har to seiere. De to byrivalene kjemper i hver sin ende av tabellen når de denne helgen møtes til sesongens første Merseyside-derby.

Arsenal er ett av bare to lag som fortsatt har til gode å tape i Premier League denne sesongen. Lørdag kveld møter de Chelsea i London-derby.

Merseyside-derby for 243. gang

Det klassiske Merseyside-derbet er mer enn en fotballkamp. Det er en kamp om prestisje, ære og å være best i byen, har spill spilt 242 ganger tidligere. Liverpool har gått seirende ut av flest, med 98 seiere, mens Everton har vunnet 67 av oppgjørene.

Forrige gang de to byrivalene møttes var 13. februar i år. Da vant Liverpool 2-0 hjemme på Anfield.

Everton vant sist i februar 2021. Det er det eneste av de 28 siste oppgjørene Everton har vunnet. I de tre siste kampene har Everton heller ikke scoret et eneste mål.

Lørdag 13.30: Liverpool - Everton, kampen på Oddsen

Kan feste grep om topp-4

Liverpool ligger blant topp fire på tabellen i Premier League, kun ett poeng bak Manchester City. På sesongens åtte kamper har Liverpool fem seiere, to uavgjort og et tap.

I forrige runde av Premier League misbrukte Liverpool flere store sjanser, i kampen mot Brighton, som endte 2-2. I Europa League har Liverpool fortsatt til gode å tape.

Foruten det omdiskuterte tapet mot Tottenham for snart en måned siden, har ikke Liverpool tapt en tellende kamp siden 1. april.

Største seier siden mai

Everton tapte 18 av forrige sesongs 38 kamper og kjempet i bunnstriden. Årets sesong startet med tre strake tap, før Everton i sin sjette kamp vant 3-1 mot Brentford.

Mot Bournemouth forrige runde ble det ytterligere en seier, for laget som står med fem tap etter åtte kamper. 3-0-seieren mot Bournemouth er Evertons største på fem måneder.

Everton har gått seirende ut av en Premier League-kamp mot byrivalen Liverpool kun tre ganger tidligere.

På Oddsen er Liverpool favoritt til å ta seieren, med 1.33 i odds. Oddsen på uavgjort er 5.40, mens den er 7.65 på seier til Everton. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Arsenal er ubeseiret

Ikke siden august 2021 har Chelsea gått seirende ut av en kamp mot byrival Arsenal. Fire av de siste fem London-derbyene har endt med Arsenal-seier.

Arsenal avsluttet forrige runde av Premier League med å 1-0-seier i storkampen mot regjerende serieleder Manchester City. «The Gunners» fortsatte dermed sin ubeseirede rekke i Premier League, der de ikke har tapt siden mai.

Kun målforskjellen skiller Arsenal og Tottenham på tabelltoppen i Premier League. På åtte kamper har Arsenal seks seiere og to uavgjort.

Lørdag 18.30: Chelsea - Arsenal, kampen på Oddsen

Tre strake seiere

Chelsea hadde en tung fjorårssesong, der 16 tap på 38 kamper endte med 12. plass på tabellen.

Etter åtte spilte kamper i årets sesong, står Chelsea med tre seiere, tre tap og to uavgjort, noe som har resultert i en foreløpig 11. plass på tabellen.

Chelsea kommer fra 4-1-seier borte mot bunnlaget Burnley i forrige runde, 2-0-seier mot Fulham og 1-0 mot Brighton før det. Seieren mot Burnley er Chelseas største seier siden april i fjord, da de slo Southampton 6-0.

På Oddsen er Arsenal knepen favoritter til å ta seieren, med 2.25 i odds. Oddsen på uavgjort er 3.35, mens den er 3.05 på seier til Chelsea.

Premier League 9. runde

Slik spilles denne helgens runde av Premier League:

Lørdag

Liverpool - Everton kl. 13:30

Manchester City - Brighton kl. 16:00

Newcastle - Crystal Palace kl. 16:00

Bournemouth - Wolverhampton kl. 16:00

Nottingham Forest - Luton kl. 16:00

Brentford - Burnley kl. 16:00

Chelsea - Arsenal kl. 18:30

Sheffield United - Manchester United kl. 21:00

Søndag

Aston Villa - West Ham kl. 17:30

Mandag

Tottenham - Fulham kl. 21:00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler