fantasy

Nyhet: Nå er NBA på Fantasy

Sist ut i rekken av Fantasy-spill hos Norsk Tipping er NBA – verdens beste basketball-liga. Her kommer en rask innføring i hvordan du spiller dette spillet.

Forfatterbilde Norsk TippingJan OlavSjåvik Publisert:24. oktober 2023

Fra 2023/2024-sesongen tilbys NBA – den beste basketball-ligaen i verden – på Fantasy hos Norsk Tipping.

Målet er – som alltid når det dreier seg om Fantasy-sport – å plukke de spillerne du tror vil sanke flest Fantasy-poeng.

Fantasy-poeng for scoringer følger stort sett poeng-givingen i virkeligheten, så scoring på straffe = ett poeng, scoring på skudd = to eller tre poeng, avhengig av om skuddet ble tatt innenfor eller utenfor trepoengslinja. I tillegg gir vi 0.5 ekstra Fantasy-poeng for trepoengere (så det blir 3.5 poeng totalt).

Det gis også poeng for andre gode involveringer i spillet, for eksempel om man blokkerer et skudd eller stjeler ballen. Her er komplett liste over hva som gir poeng:

HandlingPoeng
Poeng1.00
Få tak i returen (rebound)1.25
Målgivende pasning1.50
Stjeling2.00
Blokkering2.00
3-poenger0.50
Mister ballen (turnover)- 0.50
Dobbel-dobbel1.50
Trippel-trippel3.00

Formatet: 7 spillere

Vi bruker det såkalte 5+2 format til Fantasy basketball. Det innebærer at du må velge én spiller fra de fem posisjonene: Point Guard, Shooting Guard, Small Forward, Powert Forward og Center. I tillegg må du velge to spillere til, som kan være fra en hvilken som helst posisjon.

Du har et budsjett å holde deg til, hvilket som regel betyr at du ikke kan velge kun stjernespillere, men må prøve å finne noen litt billigere talenter også.

I dette formatet har vi ikke kaptein eller visekaptein.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Stjernespillere å se opp for

PG (Point Guard): Stephen Curry – Kjent for sin evne til å treffe med trepoengsskudd og for alltid å tjene rikelig med Fantasy-poeng.

SG (Shooting Guard): Bradley Beal – En dynamisk shooting guard, som kan score masse på en god dag.

SF (Small Forward): LeBron James – En allsidig forward. God på det meste og kjent for å være en leder på laget.

PF (Power Forward): Giannis Antetokounmpo – En dominerende power forward, atletisk og allsidig.

C (Center): Nikola Jokic – En unik center med eksepsjonelle pasninger og gode stats på alt.

Råd for hvordan velge spillere

  • Etter hvert som sesongen kommer i gang vil spillerlisten vise hvor mange Fantasy-poeng hver spiller har tjent. Både kolonnen «FORM» som viser et snitt av de siste fem kampene, og «POENG» som viser totale poeng denne sesongen, er nyttige å kikke på. Du kan også klikke på spilleren (se etter «i») og få opp historikk fra inneværende sesong.

  • Antall spilleminutter betyr langt mer i Fantasy-basketball enn i for eksempel fotball. Det er en veldig sterk korrelasjon her mellom antall minutter man får være på banen, og antall Fantasy-poeng man tjener. Se derfor etter spillere som er forventet å spille et ok antall minutter.

  • Enda bedre er det om man finner en spiller som kommer til å spillere flere minutter enn han vanligvis gjør. Da kan man gå ut ifra at han vil sanke flere Fantasy-poeng enn vanlig. Dette er det ikke nødvendigvis tatt hensyn til i prisingen av spilleren, så plutselig kan man gjøre et kupp. Prøv også å følge med på hvilke spillere som vil få flere spilleminutter fordi en lagkamerat er skadet.

  • I det hele tatt er det nyttig å følge med på hvilke spillere som plutselig står over på grunn av skade. Slik informasjon blir gitt utover kvelden, og ofte i den siste timen før turneringen starter.

  • Skulle du komme i skade for å velge en spiller som ikke starter, så er det som regel ingen katastrofe. Vårt sikkerhetsnett vil finne en erstatningsspiller til laget ditt.

Sikkerhetsnett for Fantasy-basketball

Sikkerhetsnettet for basket blir aktivert hvis en spiller ikke deltar i matchen. Da vil systemet lete etter en passende erstatning.

En erstatningsspiller må:

  • koste det samme eller mindre enn den manglende spilleren

  • spille i samme posisjon som den manglende spilleren

Begge forutsetningene må være oppfylt for at man skal få en erstatningsspiller, men det er sjelden noe problem å finne en reserve i Fantasy basketball. Det er ingen grense for hvor mange erstatningsspillere man kan få.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler