oddsenfantasytipping

Ødegaard og Arsenal møter en utfordrer i storform

Aston Villa sjokkerte Manchester City tidligere i uka. Nå er det serieleder Arsenal som skal prøve seg mot utfordrerne i kjempeform.

FOTBALLHELG: Alle lagene i Premier League skal i aksjon denne helgen, når ti kamper skal spilles i verdens mest populære fotballiga.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:7. desember 2023

Før helgens Premier League-runde er det kun to poeng som skiller mellom serieleder Arsenal og tabelltoer Liverpool, som er de to eneste lagene med kun ett ligatap denne sesongen.

Manchester City falt ned på fjerdeplass etter et noe uventet tap mot en av sesongens kanskje største utfordrere, Aston Villa. For Aston Villa er det serielederen som er neste motstander.

Lørdag 18.30: Aston Villa - Arsenal, kampen på Oddsen

Arsenal har vunnet de fire siste oppgjørene mot Aston Villa. Forrige gang Aston Villa slo Arsenal var i februar 2021, da resultatet ble 1-0.

Tilbake på topp

Arsenal tronet øverst på tabellen i Premier League det meste av fjorårets sesong og hadde kun ett serietap fra sesongstart og frem til starten av februar. Utover våren ble det flere tap og stang ut for «The Gunners», som ble tatt igjen av Manchester City og mistet tabelledelsen.

Etter at 15 kamper er spilt i årets sesong er Arsenal tilbake på tabelltoppen med 36 poeng – to poeng foran Liverpool på andreplass.

Med sine elleve seiere i Premier League denne sesongen, er Arsenal også den mestvinnende klubben.

Kun et serietap

Arsenal har vunnet de seks siste kampene sine og har kun ett tap i Premier League denne sesongen. Tapet kom mot Newcastle for en drøy måned siden.

London-klubben har vunnet elleve av 15 kamper og spilt uavgjort i tre.

I tillegg til å toppe tabellen i Premier League er Arsenal allerede klare for åttedelsfinale i Champions League, til tross for at det fortsatt gjenstår en kamp i gruppespillet.

«The Gunners» er tilbake i Champions League denne sesongen, for første gang siden 2016/2017.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Blant topp tre

Aston Villa avsluttet fjorårets sesong på 7. plass i Premier League. Etter 15 spilte kamper i årets sesong ligger Aston Villa på tredjeplass med ti seiere, to uavgjort og tre tap.

Kun Manchester City har scoret flere ligamål enn Aston Villa denne sesongen. Aston Villa deler andreplassen med Liverpool, som også har scoret 34 mål.

Fire av de siste fem kampene har endt med seier til Aston Villa. Siden sesongstart har Birmingham-klubben vunnet mot flere store lag som Chelsea og Tottenham.

Tidligere denne uka passerte de regjerende seriemester Manchester City på tabellen, da de slo nettopp City hjemme på Villa Park.

Møter en nyopprykket utfordrer

Manchester City tapte mot Aston Villa i forrige kamp og fortsatte dermed den dårlige trenden i Premier League, der de ikke har vunnet siden starten av november.

De fire siste ligakampene mot Chelsea, Liverpool og Tottenham har alle endt uavgjort, mens den siste resulterte i tap.

Den regjerende seriemesteren har vunnet ni av 15 ligakamper denne sesongen og er med sine 36 mål den klubben som har scoret mest.

Søndag 15.00: Luton - Manchester City, kampen på Oddsen

Neste motstander er nyopprykkede Luton. Luton har kun vunnet to kamper i Premier League etter opprykket til årets sesong, men har likevel yppet seg mot flere av ligaens største klubber. Mot Liverpool spilte de uavgjort, mens de tapte knepent mot både Manchester United og Arsenal.

Premier League 16. runde

Slik spilles helgens runde av Premier League:

Lørdag

Crystal Palace - Liverpool kl. 13.30

Brighton - Burnley kl. 16.00

Sheffield United - Brentford kl. 16.00

Wolverhampton - Nottingham Forest kl. 16.00

Manchester United - Bournemouth kl. 16.00

Aston Villa - Arsenal kl. 18.30

Søndag

Luton - Manchester City kl. 15.00

Everton - Chelsea kl. 15.00

Fulham - West Ham kl. 15.00

Tottenham - Newcastle kl. 17.30

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler