vinnerhistorie

Over 600 millionærer i 2021: Slik reagerte topp 10-vinnerne

Over 600 nordmenn har blitt Norsk Tipping-millionærer i løpet av 2021. De som topper lista over de høyeste premiene ble mangemillionærer rett før jul. Se video av dette nede i artikkelen.

TIDENES JULEGAVE: Norsk Tippings Steinar Bjørnsson hadde gleden av å overrekke 110,3 mill. til to heldige nordmenn rett før jul.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:1. januar 2022Endret:3. januar 2023

Siden 2022 nå er et faktum, kan vi konstatere at antall hele 645 nordmenn ble millionærer i et av Norsk Tippings spill i fjor. Det er vinnere i lotterispill, Flax (fysisk og digitalt), instaspill og sport (Tipping og Oddsen). 

Samtlige av disse heldige vinnerne har fått Telefonen fra Hamar. Det har resultert i alt fra elleville jubelscener til mer sindige reaksjoner i den andre enden av røret. For ordens skyld: Den første type reaksjonen er den mest vanlige ...

Se mer statistikk fra året som gikk lenger ned i artikkelen.

Ikke glem Vikinglotto - spillefrist er onsdag kl. 18.00

De 10 største utbetalingene

Det er de tre lotterispillene Vikinglotto, Eurojackpot og Lotto som fyller plassene på topp 10-lista over de største utbetalingene fra Norsk Tipping i 2021. Premiespennet er fra drøyt 16 millioner kroner til over 110 millioner kroner. 

 • 1. To vinnere av 110,3 mill. i Vikinglotto 15. desember

Over 220 millioner kroner var summen som ble utbetalt i toppremie onsdag 15. desember. Utrolig nok var det to norske spillere som hadde prikket inn seks rette og et vikingtall - slik at de vant 110,3 millioner kroner hver. Med det, endte de på toppen av liste mange nordmenn nok drømmer om å være på. 

 • Det var en mann fra Viken og en kvinne fra Troms og Finnmark som håvet inn hver sin storpremie - noen få dager før jul. Vi snakket med vinnerne både på kvelden onsdag, men også dagen derpå. 

- Jeg og kona ble bare sittende nærmest i stillhet og glane på hverandre, sa mannen fra Viken om hvordan kvelden hadde blitt etter at budskapet var mottatt. 

- Jeg må si hele følelsen var- og er underlig, var noe av det vinneren fra Troms og Finnmark uttalte.

Les hele saken om hvordan vinnerne reagerte her. (Video av vinnersamtale ligger lenger ned i denne saken). 

 • 3. Vinner av 45,5 millioner kroner i Vikinglotto 8. september

Siden det ble delt førsteplass på lista, er vi på nummer tre med denne utbetalingen. Det var i begynnelsen av september at hverdagen for alvor ble endret for en ung kvinne fra Viken. 

- Mannen min har mobbet meg litt fordi jeg leverer Lotto og Vikinglotto. Da har jeg tullet med at han ikke skal få noe om jeg vinner. Men han må jo få det nå, sa kvinnen i 30-åra - mens en noe forbløffet mann humret i bakgrunnen.

Mer om jubelen hos Viken-kvinnen kan leses her.

 • 4. Vinner av 44,8 millioner kroner i Vikinglotto 22. september

To uker etter forrige storpremie i Vikinglotto, var det altså dags igjen. Denne gangen var det en kvinne fra Troms og Finnmark som fikk en uvirkelig henvendelse. Beskjeden fikk hun imidlertid ikke onsdag kveld. A-mennesket hadde nemlig lagt seg kl. 20.

Hva med litt Extra-spenning på nyåret? Spillefrist er tirsdag kl. 17.00

Dagen etter var hun heller ikke i modus for å svare, da vi gjorde nye forsøk. Denne gangen trodde hun det var telefonselgere som ringte. Mer feil kunne hun ikke ha tatt ... Til slutt bestemte hun seg likevel for å svare på et av de mange anropene. Etter en god natts søvn var hun nok opplagt fra før - men våknet garantert for alvor da hun fikk budskapet.

- Jeg må få roet meg ned og tenkt. Det blir nesten litt for mye, sa en paff vinner. 

Les mer om kvinnens reaksjon her - og dessuten om 2. premievinneren fra samme fylke.

 • 5. Vinner av 33,3 millioner kroner i Gulltrekning i Lotto lørdag 26. juni

Denne lørdagen var ganske spesiell. Siden ingen hadde vunnet 1. premie i Lotto helga før, var det Gulltrekning i Lotto - med 1. premiepott på over 30 millioner kroner. I tillegg ble 35 nordmenn vinnere av 1 million kroner hver i Supertrekning. I Gulltrekningen endte det altså med kun én vinner - som dermed kunne rake inn hele 33,3 millioner kroner. 

Det var en kvinne fra Lindesnes i Agder som fikk gledestelefonen denne sommerlørdagen. Hun var på hytta da vi ringte henne. 

- Det er ikke mulig. Jeg tror rett og slett jeg drømmer. Jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, sa en forbløffet vinner. 

Rett før jul snakket vi med kvinnen igjen - for å høre om hvordan det første halvåret som mangemillionær har vært.

Les hele saken her, der det også er et videoklipp fra vinnersamtalen i juni.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider. • 6. Vinner av 31,1 millioner kroner i Vikinglotto onsdag 25. august

Denne gangen skal vi til Trøndelag, nærmere bestemt til Ørland. Der ble en mann oppringt av Norsk Tipping sent på kvelden. Siden han ikke kjente igjen nummeret, tenkte han først å la det ringe ut. Kona kjente imidlertid igjen nummeret 625 60 000 - som er Norsk Tippings vinnernummer. 

- Da måtte jeg jo ta den. Det er den triveligste telefonen jeg har fått på lenge, sa en humrende trønder. 

Les mer om vinnerreaksjonen hans - og dessuten reaksjonen til en kvinne fra Innlandet som også ble millionær i samme trekning - her.

 • 7. Vinner av 25,9 millioner kroner i Eurojackpot fredag 5. februar

I denne Eurojackpot-trekningen var det en dansk spiller som tok hele 1. premiepotten på 113 millioner kroner alene. Men det ble jublet ganske høyt her til lands også. I Narvik satt nemlig en kar i 30-åra og hadde 5+1 rett på kupongen. Med det ble 25,9 millioner kroner sendt i retning Ofoten.

- Det går ikke an. Jeg har aldri drømt om å vinne så mye penger. Det meste jeg har vunnet tidligere er vel rundt 200 kroner, sa narvikingen. 

Les mer om vinneren - og hva han så for seg å bruke pengene på her.

 • 8. Vinner av 25 millioner kroner i Vikinglotto onsdag 16. juni

Vestland fikk også en Vikinglotto-storvinner i 2021, da en kvinne vant litt over 25 millioner kroner i midten av juni. En ganske så sindig vinner tok budskapet med stor ro.

- Sier du det, du? kommenterte hun da vi informerte om premien. 

Les mer om vinneren her.

 • 9. Vinner av 24,5 millioner kroner i Vikinglotto onsdag 30. juni

Kun to uker etter ovennevnte Vikinglotto-utbetaling, kom en ny storpremie på nesten samme sum - i samme spill. Denne gangen skulle vi til Viken - der en mann ble tatt ordentlig på senga i sommervarmen.

- Å, fy f ... Unnskyld språket, men er det sant? Ærre vikingen da, eller?, utbrøt vinneren. 

Han hadde et ganske klart svar på hva noe av pengene skulle brukes til - og det kan leses her.

 • 10. 2 vinnere av 16,4 millioner kroner i Lotto lørdag 2. januar

2021 var nesten ikke kommet ordentlig i gang før vi fikk våre første storvinnere. På årets andre dag var det Gulltrekning i Lotto, siden ingen hadde tatt 1. premien i romjula. Potten - som var på godt over 30 millioner kroner - ble delt av to heldige menn, henholdsvis fra Fredrikstad og Namsos.

Lotto er spillet med flest millionærer. Ikke glem spillefrist lørdag kl. 19.00

- Vi satt og så på trekningen og snakket om hvor artig det hadde vært om vi vant. Så ringte telefonen, sa Namsos-karen til Norsk Tipping. 

- Det skal jo ikke være mulig. Nå har jeg tårer i øya, utbrøt Fredrikstad-mannen. 

Her er hele saken om de to glade vinnerne. 

Slik så det ut da vi ringte vinnerne av 110 mill. i Vikinglotto.(Saken fortsetter under videoen).


Visste du at ...

 • Lotto er spillet mest desidert flest millionærer også i 2021? Totalt vant 317 spillere milliongevinst i året vi har lagt bak oss. 

 • Litt mer om Lotto: Siden den første trekningen i april 1986, har det blitt utbetalt milliongevinst 7 128 (!) ganger. 

 • Joker er spillet som hadde nest flest millionutbetalinger i 2021. Totalt ble 71 spillere millionærer i 2021.

 • Viken er fylket med flest millionvinnere (156), foran Vestland (81) og Innlandet (60).

 • Troms og Finnmark er fylket med flest Norsk Tipping-millionærer per 1 000 innbyggere. I 2021 var tallet 0,21 per 1 000 innbyggere. På 2. plass finner vi Innlandet, med 0,16, mens Møre og Romsdal kapret 3. plassen med 0,13 Norsk Tipping-millionærer per 1 000 innbygger. 

 • Av de 645 millionvinnerne fra 2021, var 413 menn og 232 kvinner.

Her er årets første millionærer - og slik reagerte de

Relaterte artikler