oddsen

Premier League: Sesongens tredje Chelsea-manager får ilddåpen mot Liverpool

Søndag ble det kjent at poengtrengende Chelsea sparket manager Graham Potter. Tirsdag ledes London-klubben av sesongens tredje manager i storkampen mot Liverpool.

FÅ SEIERE: Både Chelsea og Liverpool har få seiere å se tilbake på så langt i år. Liverpool har fire seiere så langt i 2023, mens Chelsea har tre.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. april 2023Endret:5. april 2023

Før overgangsvinduet stengte i januar satte Chelsea overgangsrekord i Premier League, men til tross for at klubbens relativt ferske eier åpnet lommeboken, har ikke London-klubben fått noe tilbake i form av sportslige resultater. Spesielt ikke resultater som står i stil med investeringene.

Tirsdag tar Chelsea imot Liverpool hjemme på Stamford Bridge, ledet av sin tredje manager så langt i år, Bruno Saltor.

Forrige gang de to lagene møttes, i slutten av januar i år, endte det 0-0.

På Oddsen er Chelsea knepen favoritt til å vinne tirsdagens kamp med en odds på 2.45. Oddsen på uavgjort er 3.35, mens oddsen på Liverpool-seier er 2.75. (Husk at oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Chelsea-manager nummer åtte til å møte Jürgen Klopp

Så langt denne sesongen har tolv Premier League-managere fått sparken, og søndag kveld ble det kjent at Chelsea-manager Graham Potter er nummer 13 ut i rekken. Potter blir dermed den andre Chelsea-manageren bare denne sesongen, som får sparken.

Bruno Saltor er tidligere Brighton-spiller og har vært en del av Potters støtteapparat siden 2019, og er mannen som har fått oppgaven med å være Chelseas manager – midlertidig. Saltor får en tøff start på manager-jobben når han etter bare to dager i sjefsstolen skal lede laget mot Liverpool.

Lang vei opp til topp fire

Chelsea har kun ti seire i Premier League denne sesongen . Det er like mange seiere som de har tap, mens de har åtte uavgjort. Seks av seierne har vært på hjemmebane, der de også har tapt fire kamper. Borte har de tapt seks kamper, to mer enn de har vunnet.

I fjorårets sesong ble Chelsea ble nummer tre i Premier League, men i år ser de ikke ut til å i det hele tatt kunne ende opp blant topp fire. I september og oktober lå Chelsea jevnt i øvre del av tabellen, og vekslet mellom fjerde-, femte- og sjetteplass. Etter nyttår har London-klubben på sitt beste vært på åttendeplass, mens de nå er nede på en ellevteplass. Chelsea har over ti poeng opp til topp fire.

1,3 mrd.

Før overgangsvinduet stengte i starten av januar sikret Chelsea seg åtte nye spillere og satte samtidig overgangsrekord i Premier League. Åtte spillere ble hentet til klubben, deriblant Benfica-spiller Enzo Fernández, som satte overgangsrekord med en prislapp på for 121 millioner euro (ca. 1,3 milliarder kroner). Fernández har spilt åtte Premier League-kamper for Chelsea, men har foreløpig kun utmerket seg med to assist.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Premier Leagues lengstsittende manager

Jürgen Klopp har ledet Liverpool siden 2015 og er den av dagens Premier League-managere som har sittet lengst. På de drøyt sju årene i sjefsstolen har tyskeren ledet klubben til sju troféer og seier i Champions League, Super Cup, Club World Cup, Premier League, Carabao Cup, FA Cup og Community Shield.

Helt i topp og helt på bunn

Liverpool har hatt alt annet enn jevne resultater denne sesongen og ligger for tiden på en 8. plass plass i Premier League. I starten av årets sesong slo de Bournemouth 9-0, og for en måned siden slo de rivalen Manchester United 7-0. I mellom de to store seierne har Liverpool derimot tapt mot lag som Nottingham Forest (1-0), Leeds (1-2) og Wolverhampton (3-0).

I helgen tapte de 4-1 mot Manchester City.

Fjorårets toer

Liverpool kommer fra to tap, og har ikke vunnet i Premier League etter storseieren over Manchester United. Seieren over rivalen ble Liverpools fjerde ligaseier i 2023.

I fjorårets sesong tok Liverpool 2. plassen i Premier League — kun ett poeng bak seriemester Manchester City. I dag er Liverpool nede på en åttendeplass, 30 poeng bak serieleder Arsenal og åtte poeng unna topp fire.

Får United en opptur?

Manchester United har vunnet 15 av sesongens 27 Premier League-kamper og ligger for tiden på den viktige fjerdeplassen – ett poeng foran Tottenham. Manchester-klubben har vært blant topp seks siden september i fjor, men har ikke hatt de beste resultatene de siste kampene. Klubben kommer fra to tap og en uavgjort, etter at de i helgen tapte 2-0 mot Newcastle.

Kun ett tap på 16 kamper

Brentford rykket opp til Premier League i 2021/2022-sesongen og endte på 13. plass i sin første sesong tilbake i den engelske toppfotballen.

Så langt denne sesongen har Brentford vunnet ti kamper, spilt 13 uavgjort og kun tapt fem. I tillegg har klubben vunnet over flere av de store topplagene som Liverpool og Manchester City, mens de har spilt uavgjort mot serieleder Arsenal.

Forrige gang Brentford spilte mot Manchester United, slo de storklubben 4-0 hjemme på Gtech Community Stadium. Onsdag møtes de to lagene igjen.

På oddsen er Manchester United favoritt med odds på 1.62. Oddsen på uavgjort er 4.10, mens oddsen på Brentford-seier er 4.80.

Ukens Premier League-kamper

Mandag:

Everton - Tottenham kl. 21.00

Tirsdag:

Leicester City - Aston Villa kl. 20.45

Bournemouth - Brighton kl. 20.45

Leeds - Nottingham Forest kl. 20.45

Chelsea - Liverpool kl. 21.00

Onsdag:

Manchester United - Brentford kl. 21.00

West Ham United - Newcastle kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler