fantasyoddsen

Red Bull og Verstappen jakter nye rekorder i Ungarn Grand Prix

Ricciardo er tilbake, McLaren har funnet konkurranseformen og Red Bull kan sette nye rekorder – både med og uten Verstappen. Denne helgen er det klart for årets ellevte løp, Ungarn Grand Prix.

FEM MED SEIERE: Fem av feltets 20 førere har seiret i Ungarn Grand Prix. Den første i 2003 (Alonso) og den siste i 2022 (Verstappen).Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. juli 2023Endret:20. juli 2023

Red Bull-teamet har vunnet alle sesongens løp så langt og sikter mot sesongens ellevte strake seier i Ungarn Grand Prix denne helgen. Samtidig kan Max Verstappen ta sin sjuende strake og sesongens niende seier.

Lewis Hamilton er mestvinnende i Ungarn Grand Prix og har vunnet løpet åtte ganger tidligere. Max Verstappen, Esteban Ocon, Fernando Alonso og Daniel Ricciardo har alle vunnet løpet en gang, mens George Russell tok pole position i fjor.

Under Ungarn Grand Prix kan du også sette opp ditt eget Formel 1-lag på Fantasy.

Fristen for å sette opp lag er til kvalifiseringen lørdag 22. juli kl. 16:00.

Formel 1 ser du på Viaplay. Selve løpet starter søndag kl. 15:00.

Sjette seier på rad fra pole position?

Regjerende verdensmester Max Verstappen leder førermesterskapet soleklart med 255 poeng, 99 poeng foran teamkamerat Sergio Perez. Fra Perez på andreplass til Leclerc på sjuendeplass er det kun 82 poeng som skiller mellom de seks førerne.

Verstappen har vunnet sesongens sju siste løp – de fem siste fra pole position. Mellom 2000 og 2001 vant Michael Schumacher seks strake løp fra pole position.

Denne helgen kan Verstappen sette rekord for flest seiere fra pole på én sesong, og samtidig dele rekorden med Schumacher for antall strake seiere fra pole.

På de siste ni årene har kun tre av førerne som har startet fra pole endt opp med å vinne Ungarn Grand Prix. I fjor startet Verstappen fra tiende og vant. Året før startet Esteban Ocon fra åttende og vant.

Red Bull jakter historisk rekord

Med seier i helgens Ungarn Grand Prix kan Red Bull sette rekord for antall strake seiere. Inkludert seieren i fjorårets siste løp, Abu Dhabi Grand Prix, kan Red Bull ta sin tolvte strake seier denne helgen.

Dersom Verstappen eller teamkamerat Sergio Perez vinner i Ungarn, er Red Bull også ett steg nærmere å sette ny rekord for antall strake seiere fra starten av en Formel 1-sesong. Fra tidligere er det McLaren som har rekorden for den mest suksessfulle starten, da de i 1988 tok elleve strake seiere fra start. Red Bull kan utligne og sørge for samme scoren denne helgen, før de neste helg kan sette ny rekord også der.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Daniel Ricciardo er tilbake

En av de store nyhetene før Ungarn Grand Prix er at publikumsfavoritten Daniel Ricciardo er tilbake i Formel 1. Ricciardo kjørte sist for McLaren i 2021 og 2022, men mistet plassen etter to svake og skuffende sesonger. Nå er imidlertid australieren tilbake, denne gangen som AlphaTauri-fører, etter at nykommeren Nyck De Vries ble vraket.

Ricciardo har aldri blitt verdensmester, men har vunnet åtte Formel 1-løp og vært på podiet 32 ganger i løpet av karrieren. I 2014 vant han Ungarn Grand Prix, da som Red Bull-fører.

McLaren tok flere poeng på ett løp enn på hele sesongen

McLaren er et av flere lag som har hatt en vanskelig start på årets sesong. På Silverstone klaffet det imidlertid nesten perfekt for de to McLaren-førerne som startet som nummer to og tre i Storbritannia Grand Prix. Norris kjørte inn til årsbeste for både seg selv og teamet da han tok andreplassen, mens Piastri tok karrierebeste med fjerdeplass.

Før Storbritannia Grand Prix hadde de to McLaren-førerne samlet totalt 29 poeng til teamet i konstruktørmesterskapet denne sesongen. På Silverstone tok de ytterligere 30 poeng og klatret opp til femteplass.

Hard kamp om å være nest best

Siden starten av årets sesong har det vært en jevn kamp om å være nest best bak Red Bull. Aston Martin startet sesongen med tre strake tredjeplasser, men til nå har også Mercedes, Ferrari og Alpine vært på podiet sammen med Red Bull. I Storbritannia meldte også McLaren seg på i kampen.

I Spania havnet begge de to Mercedes-førerne på podiet med Verstappen, mens Alonso, Leclerc og Norris har hver sin andreplass de siste tre løpene. Hamilton tok tredjeplassen både i Canada og på hjemmebane i Storbritannia. Red Bull-fører Sergio Perez har også vært på podiet fem ganger denne sesongen.

I konstruktørmesterskapet er det bare 46 poeng som skiller mellom Mercedes på andre-, Aston Martin på tredje- og Ferrari på fjerdeplass.

Hungaroring

Ungarn Grand Prix kjøres på motorsportbanen Hungaroring som ligger nordvest for Budapest i Ungarn. 70 runder skal kjøres på den 4,381 km lange banen med 14 svinger, en DRS-sone og tre rettstrekker med varierende lengde.

Banens mange og trange svinger, kombinert med korte rettstrekninger gjør at forbikjøringer kan være vanskelig. Umulig er det likevel ikke: i fjor kjørte Verstappen seg opp fra tiende startposisjon til ledelse og seier.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler