eurojackpot

Så mange ble Eurojackpot-millionærer i 2023 – får vi den aller første milliardæren i kveld?

I 2023 fikk vi i snitt to norske Eurojackpot-millionærer ukentlig. I dette årets andre trekning, er førstepremien på maksnivå – noe som betyr milliardbeløp.

STORPOTT: Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping er spent på om vi får Norges første spillmilliardær.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:4. januar 2024Endret:5. januar 2024

Tirsdag nådde Eurojackpot makstaket for førstepremiepotten, siden ingen klarte å prikke inn 5+2 rette.

Det betyr at 120 millioner euro, eller rundt 1,35 milliarder kroner, er satt av til den eller de som vinner førstepremien. Skulle ikke potten gå fredag 5. januar, vil det overskytende legges til andrepremiepotten – som for den kommende trekningen er anslått til hele 205 millioner kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Skreddersydd milliardoppfølging

På Hamar forsikres det at en eventuell norsk milliardvinner skal få god oppfølging. Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping sier dette om hva som skjer hvis det utrolige skulle inntreffe.

– Vi har gode rutiner, og et team her vil sørge for å følge opp vedkommende på en god og ansvarlig måte, sier hun.

– Det er ikke bare-bare å vinne så mye penger?

– Jeg tenker at det først og fremst må være utrolig moro. Samtidig er det nok viktig å få støtte fra ekspertise innledningsvis, og det kan vi tilby, svarer Roterud Mathisen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hun legger også til at en ekstern partner, advokatfirmaet Dehn, bistår Norsk Tippings storvinnere med økonomisk rådgivning.

– Veiledningen blir skreddersydd vinneren og hva vinneren ønsker å gjøre, og tar utgangspunkt i den aktuelle vinneren sitt ståsted. Det er utvilsomt forskjell på å vinne en stor pengesum når du er 19, 55 eller 90 år. Ønsker de å oppfylle drømmer? Investere i noe? Hva slags risiko ønsker de å ta? Og så videre.

(Saken fortsetter under bildet).

EKSPERTISE: Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik i advokatfirmaet Dehn er klare til å bistå både millionærer og milliardærer.Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

Gavmilde Willy

Roterud Mathisen konstaterer at 2023 ble et solid vinnerår for norske Eurojackpot-spillere. Totalt ble 119 personer millionærer i fjor. Den høyeste utbetalingen kom fredag 31. mars, da Willy Hermund Hansen fra Hamarøy vant over 35 millioner kroner i andrepremie.

I etterkant av storpremien, har han brukt mer av tiden sin på å hjelpe andre både i inn- og utland. Du kan lese mer om dette her.

– Det er rørende å lese om Willy og hvordan livet hans har vært etter at vi ringte ham den fredagen i mars. Eurojackpot er spillet med de høye pottene, og mange drømmer nok om å vinne en høy sum – for dermed å kunne dele med andre. Det har virkelig Willy gjort, sier Roterud Mathisen.

(Saken fortsetter under bildet).

EUROJACKPOT-MILLIONÆR: Willy Hermund Hansen fra Hamarøy vant 35 millioner kroner i Eurojackpot. Her sammen med kona Rowena under julefeiringen.Foto: Privat

Eurojackpot-fakta fra 2023

Vi fikk altså 119 millionærer i Eurojackpot i året som gikk. Klart flest millionutbetalinger skjedde i forbindelse med trekningen av nasjonal tilleggspremie. Her trekkes det tilfeldig blant alle leverte rekker, og vinneren trenger ikke å ha noen riktige tall. 1 million kroner går til den heldige. Den nasjonale tilleggspremien kan også vinnes av en andelsbank. Dette skjedde 34 ganger i løpet av året. Her deler ti spillere premien, og vinner dermed 100 000 kroner hver.

  • Viken fylke (som nå er oppløst) hadde flest Eurojackpot-millionærer, 34 i tallet. Bak fulgte Vestland (14), Rogaland (12), Oslo (9), Trøndelag (8), Innlandet (8), Troms og Finnmark (8), Vestfold og Telemark (7), Nordland (6), Møre og Romsdal (5), Agder (5). (Tre av vinnerne var bosatt i utlandet, og hadde ikke registrert adresse i Norge på tidspunktet de vant).

  • Av vinnerne er 71 prosent menn, 29 prosent kvinner.

  • I millionpremier ble det totalt utbetalt over 3,3 milliarder kroner.

  • Den høyeste utbetalingen, hvis en også tar med de andre deltagerlandene, kom 4. august, da en tysk alenevinner vant utrolige 1 311 449 875 kroner.

  • Siden oppstarten av Eurojackpot i 2019, har 604 nordmenn blitt millionærer i spillet.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler