eurojackpot

Eurojackpot i kveld: Ca. 311 mill. i 1. premiepotten

I Eurojackpot blir det minst én norsk millionær i uken, takket være den nasjonale tilleggspremien – med mindre denne går til en andelsbank. Det har skjedd sju ganger så langt i 2021.

FLERE REKKER: Spiller man andelsbank leverer man flere rekker sammen med andre for noe høyere vinnersjanse.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:23. november 2021Endret:3. januar 2023

Hele sju ganger så langt i 2021 har potten blitt splittet mellom ti heldige spillere som leverer rekkene sine sammen, slik at de endte med 100 000 kroner hver.

Andelsbanker som har vunnet den nasjonale tilleggspremien i Eurojackpot i 2021:

19. november: – Nei, pappa, det blir hamster!

For andre helg på rad var det en andelsbank som rasket til seg den nasjonale tilleggspremien i Eurojackpot på 1 million kroner. En av de heldige, en mann i 30-årene fra Sola, fikk plutselig mye å tenke på på fredagskvelden som han egentlig skulle tilbringe i ro og mak sammen med kona og eldstedattera.

– Har du noen planer for premien?

– Neeei ... det er litt kjedelig svar, men det er jo fint å vinne litt ekstra nå som det snart er jul. Det blir vel mest fornuftige ting, tenker jeg.

– Nei, pappa, det blir hamster, lyder det i bakgrunnen.

– Her er det visst ønske om en hamster, men vi får se. Jeg tenker vi kanskje skal kose oss litt i alle fall. Kanskje det blir en flott ferietur til neste år.

12. november: Vinnertelefonen kom midt i fredagskosen

– Er det sant? Nå ble jeg helt satt ut, sier den ene av andelsbank-vinnerne som ble trukket ut 12. november, en kvinne fra Åsnes i Innlandet. Hun pleide vanligvis ikke å levere Eurojackpot, men hadde lest litt om andelsbank og bestemte seg dermed for å prøve.

Da Norsk Tipping ringte henne, hadde hun besøk av en venninne, og de to hadde akkurat gjort ferdig fredagstacoen og satt og koste seg med litt godteri.

– Jeg har litt høy puls nå og er helt satt ut. Herlighet så moro å vinne, sier kvinnen.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

23. august: Andelsbank-premie ga hetetokter

- Er det sant? Å herregud! Nå ble jeg varm i ullgenseren min her jeg sitter i Nord-Norge kulda, sier en blid jente fra Stjørdal. 28-åringen ble skikkelig glad over å ha vunnet 100 000 kroner i Eurojackpot via en andelsbank.

- Nå må jeg ut her–ut i kulda! Fy flate! Jeg har aldri vunnet før jeg, det var tøft!

18. juli: Eurojackpot-millionen gikk til andelsbank

Ti personer delte den nasjonale tilleggspremien og ble 100 000 kroner rikere 18. juli.

11. juni: Simon delte 1 million med andelslag

Her var det riktig nok et andeslag og ikke en andelsbank som tok potten, men vi tar det med siden premiefordelingen blir den samme. Simon Engjaberg Øye (38) fra Ørsta i Møre og Romsdal ble en av ti spillere i et andelslag som fredag 11. juni delte den nasjonale tilleggspremien i Eurojackpot på 1 million kroner.

– Dette passer veldig bra. Vi holder på å bygge hytte i Stryn. I dag har vi vært på inspeksjon og benyttet derfor anledningen til å ta en date her. Nå blir det bra møblement til hytta, og så må vi ferie litt ekstra i kveld, avslutter Øye fornøyd.

MIDDAG FOR TO: Den glade Eurojackpot-andelsvinneren Simon Engjaberg Øye og kona Gry Sætre Øye fikk en ekstra hyggelig kveld i Stryn. (Foto: Privat)

30. april: Andelsbank delte Eurojackpot-millionen

Ti personer hoppet fra vår og inn i sped sommer med 100 000 kroner ekstra etter å ha delt den nasjonale tilleggspremien og ble 30. juli.

5. mars: Ti spillere delte Eurojackpot-millionen

Årets første andelsbank-vinnere kan kanskje ikke sies å ha vært tidlig ute, men premie fikk de uansett, og ti heldige spillere kunne gå resten av året i møte med 100 000 kroner hver.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Hva er andelsbank?

I andelsspill leverer man større spill (flere rekker) sammen med andre spillere for å få høyere vinnersjanser. Hos Norsk Tipping tilbys andelsspill i Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot - i disse spillene kalles det andelsbank. Her legger ti spillere sammen inn et høyt antall rekker, og skulle andelsbanken vinne, vil hver spiller få utbetalt en ti-del av premiebeløpet.

Alltid en norsk million i potten

Fredag 12. november er det duket for nok en trekning i Eurojackpot. Siden 1. premiepotten fikk stå i ro forrige fredag, har den vokst kraftig, og ligger nå på ca. 311 millioner kroner. 2. premiepotten anslås å være på ca. 18 millioner kroner. Uansett hva som skjer med de internasjonale pottene, blir det alltid blir en heldig norsk spiller (eller andelsbank) som sikrer seg 1 million kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler