vikinglotto

Vikinglotto: Godt over 100 mill. i førstepremiepotten

Ingen av medlemslandene kunne oppdrive spillere med 6+1 rette i årets første Vikinglotto-trekning. Kanskje er det denne uken en norsk vinner seiler inn for å sikre seg en bit av førstepremiepotten på ca. 141 millioner kroner?

JANUAR-JUBEL: Skulle man være så heldig å bli alene om Vikinglotto-potten på onsdag, kan man starte året med et brak–og ca. 141 millioner kroner.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:10. januar 2023

Etter at en norsk andelsbank gjorde rent bord og delte førstepremiepotten på 30 966 000 kroner i Vikinglotto den 9. november i fjor, er det ingen i verken inn- eller utland som har gjettet 6+1 rette. Førstepremiepotten har gjennom to måneder fått stå i fred og er nå på ca. 141 millioner kroner før årets andre Vikinglotto-trekning. 

Med 61 millioner forskjellige tallkombinasjoner å gjette på, er det slett ingen enkel oppgave å sjanse seg frem til den riktige tallrekka i Vikinglotto. Helt umulig er det imidlertid ikke – det har vi tross alt sett flere ganger.

Fem nordmenn vant over 40 mill. i 2022

Gjennom 2022 har flere nordmenn opplevd å vinne store premier i Vikinglotto. Til sammen fem nordmenn vant over 40 millioner kroner i fjor.

23. mars 2022 fikk vi fjorårets første storvinner i Vikinglotto da en heldig trønder var alene om å prikke inn 6+1 rette. Trønderen kunne dermed kalle seg multimillionær med hele 55 342 250 kroner i premie.

– Dette har jeg gått og håpet på i mange år. Dette må jeg nesten få et skriv på. Jeg vet ikke helt om kona oppe på loftet kommer til å tro på dette, humret han sjokkert.

Så, bare to uker senere kunne nok en Vikinglotto-spillende nordmann juble. Denne gangen var det en mann fra Bergen som innkasserte nøyaktig 40 938 755 kroner.

På tampen av mai måned, noen uker senere, var det en mann fra Trøndelag sin tur til å gjøre det sterkt i Vikinglotto. Som alenevinner onsdag 25. mai kunne han se frem til å få hele 56 442 670 kroner inn på konto.

Fjorårets største norske Vikinglotto-vinner

2022 største Vikinglotto-vinner her til lands kom imidlertid i juli, da et ektepar fra Drammen i Viken tok hele Vikinglotto-potten på 124,8 millioner kroner. 

– Vi må i alle fall si det til barna, og kanskje noen til. Nei, dette er helt utrolig. Det blir nok flere tårer utover kvelden, vil jeg tro, og jeg vet da neimen om jeg får sove, stråler kvinnen da Norsk Tipping ringte med beskjeden om at hun og ektemannen nettopp hadde blitt mangemillionærer.

– Dette er den hyggeligste telefonen jeg har fått!

LES OGSÅ: Så mange ble Norsk Tipping-millionærer i 2022Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Oslo-kvinne er den ferskeste Vikinglotto-storvinneren

Sistemann ut i rekken over fjorårets norske storvinnere er en kvinne fra Oslo. Onsdag 12. oktober var hun alene om å prikke inn vinnerrekka i sin helhet og vant hele førstepremiepotten på 82 853 145 kroner.

Først dagen etter kom Norsk Tipping gjennom til den norske storvinneren. Kvinnen hadde i løpet av natten blitt klar over premien hun hadde vunnet, men holdt det hemmelig for alle - inkludert samboeren. 

– Jeg sa at jeg hadde vunnet en liten premie på Vikinglotto. Jeg ville ikke si hvor mye det var snakk om, siden vi skulle ut og kjøre i flere timer. Samboeren lurte på om det var såpass at vi kunne betale ned litt på billånet. Da svarte jeg at «det er det nok». Da ble det god stemning.

Samboeren hadde også sitt å si om saken:

– Nei, nei, nei, nei, nei! Går det an? Det er jo en helt utrolig sum. Den er nesten vanskelig å forholde seg til. Helt sykt, kommenterte han.

Vikinglotto-pottene i årets andre trekning

Onsdag 11. januar er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 141 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 1,4 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler