eurojackpot

Voksen førstepremie en uke etter «milliardsmellen»

Etter milliard-smellen forrige uke, har førstepremiepotten i Eurojackpot igjen begynt å vokse. Fredag venter ca. 188 millioner kroner til den eller de som skulle være så heldig å prikke inn 5+2 rette.

TIRSDAG OG FREDAG: Hver tirsdag og fredag er det trekning i Eurojackpot. Telefonen fra Hamar ringer til alle de norske millionvinnerne.Foto: Veikkaus/Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:29. juni 2023

Nøyaktig en uke etter at en tysker sikret seg den historisk høye førstepremiepotten på 1 422 780 000 kroner, er det klart for ny Eurojackpot-trekning.

Tirsdag var det ingen spillere som hadde 5+2 rette og den relativt ferske førstepremiepotten vokste dermed til ca. 188 millioner kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Totalt fem milliardvinnere i Eurojackpot

I mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. En av endringene var at maksimal førstepremiepott økte fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

Etter at førstepremiepotten på over 1,4 milliarder kroner ble vunnet i sin helhet av en tysker fredag 23. juni, har det blitt totalt fem milliardutbetalinger i Eurojackpot. Kun to av gangene har førstepremiepotten nådd maks.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

En måned siden forrige norske storvinner

Det er en drøy måned siden vi hadde en stor Eurojackpot-vinner her til lands. 23. mai i år var en nordmann alene om å prikke inn 5+1 rette og vant dermed hele andrepremiepotten på 12 923 340 kroner alene. 

Norsk Tipping kom ikke i kontakt med vinneren på trekningskvelden. Dagen etter var han derimot kjapp til å svare på Telefonen fra Hamar.

– Jeg har vært søkk heldig. Hjertet på kjerringa holdt på å sprette ut, lo millionvinneren som bokstavelig talt ble mangemillionær over natta.

Mannen hadde vært langt inne i drømmeland da Norsk Tipping forsøkte å få tak i han på trekningskvelden.

– Kanskje det var derfor jeg sov så godt i natt? Det var bra at jeg ikke hørte telefonen, da hadde jeg nok ikke fått sove, humret mannen.

Premien hadde han og kona også noen planer for:

– Nå blir huset og bilen betalt ut. Bilen begynner å bli litt gammel, så vi får se der. Så har vi barn og barnebarn som må få litt. Og så blir det nok en tur til København. Vi pleier å gjøre det, men tenkte at vi ikke hadde råd i år. Ellers må vi la det synke litt inn.

Ca. 188 millioner kroner siste trekningen i juni

Fredag 30. juni er det klart for siste Eurojackpot-trekning i juni. Førstepremiepotten vil da ligge på ca. 188 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 32 millioner kroner. I tillegg er det som vanlig den nasjonale trekningen, hvor en tilfeldig norsk spiller med gyldig kupong trekkes ut. Premien er 1 million kroner.  

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler