eurojackpot

I kveld er det ca. 1,01 milliarder kroner i førstepremiepotten

Tirsdag kan vi få Norges aller første spill-milliardær. Det skjer hvis en nordmann stikker av med hele førstepremiepotten på ca. 1,01 milliarder kroner alene.

MILLIARDPOTT: Førstepremiepotten i Eurojackpot har vokst de siste ukene og har passert 1 milliard kroner.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:24. desember 2023Endret:26. desember 2023

Fredag var det ingen som hadde 5+2 rette i Eurojackpot. Det gjør at førstepremiepotten tirsdag ligger an til å bli på ca. 1,01 milliarder kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fem milliardpremier så langt

I mars 2022 ble det innført flere endringer i Eurojackpot. Én av endringene var at maksimal førstepremiepott økte fra 90 millioner euro kroner til 120 millioner euro - eller ca. 1,2 milliarder kroner.

I Eurojackpot har det skjedd fem ganger tidligere at spillere har vunnet over 1 milliard kroner i premie:

Slik følger Norsk Tipping opp storvinnere

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen, eller som nå: i milliardklassen.

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk veiledning for dem som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet. De er klare på at det å vinne flere hundre millioner kroner krever mer oppfølging enn å vinne et én- eller tosifret millionbeløp.

485,1 millioner kroner er den høyeste premieutbetalingen i Norsk Tippings spill noensinne. Mannen fikk grundig oppfølging av Norsk Tipping, samt økonomisk og juridisk veiledning fra Brækhus Advokatfirma, som var den nøytrale parten på det tidspunktet.

Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

Tirsdagens potter

Som nevnt er tirsdagens førstepremiepott på ca. 1,01 milliarder kroner. Andrepremiepotten er på ca. 34 millioner kroner.

I tillegg har vi den norske tilleggspremien på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler