vikinglotto

Over 100 mill. i potten i årets siste Vikinglotto-trekning

2022 har vært et bra år for Vikinglotto, både her til lands og i utlandet. Onsdag er det klart for årets siste Vikinglotto-trekning der ca. 108 millioner kroner venter i førstepremiepotten. Avsluttes 2022 med nok en storvinner?

VIKINGLOTTO-JUL: Skulle man være så heldig å prikke inn 6+1 rette i årets siste Vikinglotto-trekning, kan man glede seg over en romjuls-«gave» på ca. 108 millioner kroner.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. desember 2022Endret:10. januar 2023

Etter at en norsk andelsbank gjorde rent bord og delte førstepremiepotten på 30 966 000 kroner i Vikinglotto den 9. november i år, er det ingen som har gjettet 6+1 rette. Førstepremiepotten har i drøyt én og en halv måned fått stå i fred og er nå på ca. 108 millioner kroner i årets siste trekning. 

Med 61 millioner forskjellige tallkombinasjoner å gjette på, er det slett ingen enkel oppgave å gjette seg frem til den riktige tallrekka i Vikinglotto. Helt umulig er det imidlertid ikke – det har vi tross alt sett flere ganger.

To nordmenn vant 110 mill. rett før jul i fjor

Onsdag 15. desember i fjor, bare noen få dager før jul, kunne to Vikinglotto-spillere juble over hver sin storpremie. De to, en kvinne fra Troms og Finnmark og en mann fra Viken var de eneste som prikket inn seks rette pluss vikingtallet, og delte dermed førstepremiepotten på over 220 millioner kroner.

Fjorårets julefeiringen kunne derfor starte noe tidligere for de to nordmennene, vel vitende om at nøyaktig 110 328 935 kroner var på vei til deres kontoer.

- Jeg og kona ble bare sittende nærmest i stillhet og glane på hverandre, sa mannen fra Viken om hvordan kvelden hadde blitt etter at budskapet var mottatt. 

- Jeg må si hele følelsen var- og er underlig, var noe av det vinneren fra Troms og Finnmark uttalte.

Les hele saken om hvordan vinnerne reagerte her.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fem nordmenn har vunnet over 40 mill. i 2022

Også i år har flere vunnet store premier i Vikinglotto. Fem nordmenn har i år opplevd å vinne over 40 millioner kroner i Vikinglotto etter at hele deres tallrekke ble trukket ut.

23. mars i år fikk vi årets første storvinner i Vikinglotto da en heldig trønder var alene om å prikke inn 6+1 rette. Trønderen kunne dermed kalle seg multimillionær med hele 55 342 250 kroner i premie.

Så, bare to uker senere kunne nok en Vikinglotto-spillende nordmann juble. Denne gangen var det en mann fra Bergen som innkasserte nøyaktig 40 938 755 kroner.

På tampen av mai måned, noen uker senere, var det en mann fra Trøndelag sin tur til å gjøre det sterkt i Vikinglotto. Som alenevinner onsdag 25. mai kunne han se frem til å få hele 56 442 670 kroner inn på konto.

Årets største norske Vikinglotto-vinner

2022 største Vikinglotto-vinner her til lands kom imidlertid i juli, da et ektepar dra Drammen i Viken tok hele Vikinglotto-potten på 124,8 millioner kroner. 

– Vi må i alle fall si det til barna, og kanskje noen til. Nei, dette er helt utrolig. Det blir nok flere tårer utover kvelden, vil jeg tro, og jeg vet da neimen om jeg får sove, stråler kvinnen da Norsk Tipping ringte med beskjeden om at hun og ektemannen nettopp hadde blitt mangemillionærer.

– Dette er den hyggeligste telefonen jeg har fått!

Årets ferskeste storvinner

Sistemann ut i rekken over årets norske storvinnere er en kvinne fra Oslo. Onsdag 12. oktober var hun alene om å prikke inn vinnerrekka i sin helhet og vant hele førstepremiepotten på 82 853 145 kroner.

Først dagen etter trekningen kom Norsk Tipping gjennom til den norske storvinneren. Kvinnen hadde i løpet av natten blitt klar over premien hun hadde vunnet, men holdt det hemmelig for alle - inkludert samboeren. 

– Jeg sa at jeg hadde vunnet en liten premie på Vikinglotto. Jeg ville ikke si hvor mye det var snakk om, siden vi skulle ut og kjøre i flere timer. Samboeren lurte på om det var såpass at vi kunne betale ned litt på billånet. Da svarte jeg at «det er det nok». Da ble det god stemning, fortalte Oslo-kvinnen da Norsk Tipping snakket med henne dagen etter trekningen.

Da Norsk Tipping kunne bekrefte premien for både kvinnen og samboeren, ble det svært god stemning.

– Nei, nei, nei, nei, nei! Går det an? Det er jo en helt utrolig sum. Den er nesten vanskelig å forholde seg til. Helt sykt, kommenterte samboeren.

Vikinglotto-pottene fjerde juledag

Fjerde juledag, onsdag 28. desember er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 108 millioner kroner. Andrepremiepotten anslås å være på ca. 2,6 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler