vikinglotto

Vikinglotto i kveld: Her er de største utbetalingene

Ca. 84 millioner kroner ligger klare i 1. premiepotten onsdag kveld. Nysgjerrig på hvor store de aller største utbetalingene i Vikinglotto har vært? Vi har svaret.

APP ELLER BUTIKK?: Uavhengig av metode må man ha levert kupongen før onsdag kl. 18 for å være med på Vikinglotto.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:24. oktober 2021Endret:3. januar 2023

I løpet av 28 år med Vikinglotto er det blitt en del millionutbetalinger til norske spillere: 1 015 for å være helt eksakt. Det gir et snitt på snitt på cirka 36 norske millionvinnere årlig – og kanskje får vi nye innslag på millionærstatistikken allerede på onsdag? 

Topp 10-lista

Her er lista over de største utbetalingene til norske spillere i Vikinglotto - og slik reagerte vinnerne:

 1. 341 millioner kroner. 15. november 2017 ble rekorden satt - og den står fortsatt. En Oslo-kvinne hentet hjem den utrolige summen, og var forståelig nok kraftig satt ut. - Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte.

 2. 319 millioner kroner. Den heldige vinneren tok ikke telefonen på trekningskvelden 11. april 2018, og det måtte litt «masing» til før Norsk Tipping fikk ham i tale - Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, sa han dagen etter. Han la til at det føltes ganske så absurd å vinne så mye penger. Les mer om mannens reaksjon - og se video av vinnersamtalen her.

 3. 310 millioner kroner. Dette er den ferskeste storgevinsten i Vikinglotto og skriver seg fra lille julaften 2020, da en kvinne fra Østlandet vant 1. premiepotten alene. - Det har vært helt fantastisk, sa hun da Norsk Tipping tok kontakt på ny utpå nyåret.

 4. 221 millioner kroner. Oslo-kvinnen fortalte at hun leverte en kupong i ny og ne. Det gjorde hun også før trekningen 13. mars 2019, noe som altså resulterte i at hun ble multimillionær. - Hva skal jeg gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sa hun.

 5. 216 millioner kroner. Tromsøværingen på 66 år var ute en tur mens trekningen foregikk. Kona, derimot, satt inne og fulgte med - og krysset av tall for tall. Hun var mildt sagt snar med å rope inn mannen for å fortelle at 216 millioner kroner nå var på vei inn på kontoen hans. Les om hvordan han reagerte her.

 6. 199 millioner kroner. Det ble en svært rolig feiring for mannen som sikret seg nesten 200 millioner kroner 27. juni 2018. - Jeg skal feire med ingefær-te, sa han da han fikk Telefonen fra Hamar.

 7. 167 millioner kroner. - Nå har vi venta på at dere skulle ringe og bekrefte, utbrøt Hønefoss-karen da vi ringte litt etter trekningen 20. mai 2020. - Nå kan jeg senke skuldrene, og være trygg på at det ikke er en drøm, la han lettet til.

 8. 142 millioner kroner. Den åttende største utbetalingen i Vikinglotto kom 7. november 2018 - og til alt overmål vant to norske spillere denne summen. Det vil si: Faktisk hadde den ene vinneren levert en nesten identisk rekke i tillegg til vinnerrekka, og hentet dermed hjem andrepremien på 5,4 millioner kroner også ..! - Nei, nå står ikke verden til påske, utbrøt vinneren. Les mer om begge vinnernes reaksjoner - og se video fra vinnersamtalene.

 9. 127 millioner kroner. Vi må tilbake til 22. oktober 2014 for å finne nummer ni på lista. Da vant en kvinne fra Kristiansand hele potten alene. - Kutt ut, dette tror jeg ikke noe på, svarte hun da Norsk Tipping ringte.

 10. 117 millioner kroner. 2. oktober 2019 er en dato den kvinnelige vinneren neppe glemmer. - Jeg har dagdrømt om dette. Det er helt fantastisk, sa hun. Les mer om hvordan kvinnen reagerte her.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Sovnet fra millionbudskapet

Den ferskeste alenevinneren i Vikinglotto er datomerket 22. september i år. En kvinne fra Troms og Finnmark var alene om å ha alle tall riktig, og Vikinglotto-millionær helt uten å vite om det - hun hadde nemlig tatt kvelden før trekningen var ferdig, og Telefonen fra Hamar endte rett i mobilsvar.

Les også: Vi garanterer en Lotto-millionær i disse aldersgruppene 

Først dagen derpå kom Norsk Tipping gjennom med gratulasjoner og praktisk informasjon.

 Sitter du godt? Gratulerer, i går kveld var du eneste med alle 6 +1 rette. Det betyr at du har vunnet nøyaktig 44 847 990 kroner.

– Neeeeeei. Å herregud. Vent litt, jeg må skrive ned summen. Kan du gjenta?

– 44 847 990 kroner.

– Herregud ... Det går bra, altså, men det er virkelig uvirkelig, sa den overraskede kvinnen.

– Jeg tenkte da jeg leverte Vikinglotto-kupongen i går: "enn viss jeg no vinn".

Den nybakte millionæren trengte litt mer tid på å finne ut av hva hun skal gjøre med premien, men som hun sa:

– Jeg må få roet meg ned og tenkt. Det blir nesten litt for mye.

Som for alle storvinnerne hos Norsk Tipping kommer kvinnen til å få profesjonell økonomisk og juridisk veiledning av advokatfirmaet Brækhus, som bistår Norsk Tipping som en nøytral part.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Neste ukes premiepotter

Onsdag 27. oktober er det klart for en ny trekning i Vikinglotto. Siden ingen klarte å gjette seg frem til de riktige tallene forrige onsdag, har 1. premiepotten klatret opp på ca. 84 millioner kroner, mens 2. premiepotten er på ca. 2,8 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler