oddsenfantasytipping

To storheter på vei mot sin dårligste sesong på flere tiår

Vålerenga og Rosenborg er begge i ferd med å avslutte sine dårligste sesonger på flere år.

DÅRLIG SESONG: Rosenborg og Emil Frederiksen (t.v) er på vei mot sin dårligste sesong på nesten 50 år. Vålerenga og Magnus Riisnæs (t.h) kjemper for å unngå nedrykk.Foto: NTB
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:27. oktober 2023

Det gjenstår fem kamper av sesongen, og det begynner å dra seg til både i toppen og bunnen av tabellen i Eliteserien.

Rosenborg og Vålerenga har til felles at de begge er på vei mot sin dårligste sesong på flere år. Verst er det for Vålerenga som så vidt ligger over nedrykksstreken.

Søndag 19.13: Vålerenga - Rosenborg, kampen på Oddsen

Farlig nær nedrykk

Vålerenga har hatt store utfordringer denne sesongen og kjemper om å beholde plassen sin i Eliteserien.

I 2000-sesongen havnet Vålerenga på kvalikplass og rykket ned. Da var poengsnittet omtrent som i dag. Vålerenga har samme poengsum som Stabæk på kvalikplass og ligger i dag på 13. plass.

Siden opprykket sesongen etter har Vålerenga vært et fast lag i Eliteserien, der de har tatt ett seriegull og to cupgull. De siste ti årene er Vålerengas beste plassering i Eliteserien tredjeplass fra 2020.

Sesongens største borteseier

Etter 25 spilte kamper har Vålerenga kun vunnet seks. Totalt 13 kamper har endt med tap, senest i rivaloppgjøret mot Lillestrøm forrige helg.

På de siste fem kampene har fire endt med tap, deriblant de to siste.

Et lyspunkt for Vålerenga er at en av sesongens seks seiere er mot Rosenborg. Det som står som Oslo-lagets største borteseier denne sesongen kom mot Rosenborg i starten av mai. Da vant Vålerenga 3-1 mot Rosenborg på Lerkendal.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ikke vunnet siden august

Rosenborg startet sesongen med seier mot Viking, men gikk dermed på seks strake kamper uten å vinne. Etter 25 spilte kamper ligger Rosenborg på 10. plass på tabellen – kun seks poeng unna kvalikplass.

Det er to måneder siden Trondheim-klubben sist vant en fotballkamp. Da vant de 4-0 hjemme mot tabelljumbo Aalesund. I tiden etterpå har det blitt tre tap og to uavgjort-resultater. Forrige helg spilte Rosenborg uavgjort hjemme mot Stabæk, som kjemper i nedrykksstriden.

Svakeste sesong på 46 år

Med 26 seriegull er Rosenborg den norske klubben som har vunnet den norske toppserien flest ganger. Fra 2015 til 2018 ble Rosenborg seriemestere fire sesonger på rad.

I fjor endte Rosenborg på tredjeplass i Eliteserien. De siste ti årene har Rosenborg kjempet i toppen i Eliteserien. Den dårligste plasseringen etter 2010 er femteplassen fra 2021.

Årets sesong er Rosenborg svakeste siden de rykket med i 1977.

Eliteserien 26. runde

Slik spilles helgens runde i Eliteserien.

Lørdag

Haugesund - Aalesund kl. 18.00

Søndag

Odd - HamKam kl. 17.00

Strømsgodset - Viking kl. 17.00

Sandefjord - Brann kl. 17.00

Sarpsborg 08 - Stabæk kl. 17.00

Vålerenga - Rosenborg kl. 19.13

Mandag

Bodø/Glimt - Lillestrøm kl. 18.30

Molde - Tromsø kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler