vikinglotto

Vikinglotto: Tre storvinnere i sommer – får vi en fjerde i kveld?

Så langt denne sommeren har tre personer, fra tre forskjellige land, blitt alenevinnere i Vikinglotto. Får vi sommerens fjerde storvinner i kveld?

NYE MULIGHETER: Hver onsdag, året rundt, er det Vikinglotto-trekning. Onsdag 9. august er intet unntak, når årets trettiandre Vikinglotto-trekning går av stabelen.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:8. august 2023Endret:14. august 2023

Så langt i sommer har førstepremiepotten blitt utbetalt totalt tre ganger. I juni prikket en finne inn 6+1 rette og vant 75 millioner kroner. Så i den siste Vikinglotto-trekningen i juli gjorde en nordmann det samme og vant 105 millioner kroner. Uken etter var det en danske sin tur til å vinne stort, da vedkommende sikret seg den ferske Vikinglotto-potten på 33 millioner kroner.

Onsdag denne uken er det igjen ca. 33 millioner kroner som venter i førstepremiepotten i Vikinglotto. Får vi sommerens fjerde storvinner denne onsdagen? 

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Topp ti utbetalinger i Vikinglotto

Siden oppstarten av Vikinglotto i 1993, har totalt 1070 nordmenn vunnet millionpremier og fått tittelen som Vikinglotto-millionær. 20 av dem har vunnet i år. I snitt er det 36 norske millionvinnere årlig.

Her er lista over de største utbetalingene til norske spillere i Vikinglotto:

 1. 341 millioner kroner. 15. november 2017 ble rekorden satt - og den står fortsatt. En Oslo-kvinne hentet hjem den utrolige summen, og var forståelig nok kraftig satt ut. - Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte.

 2. 319 millioner kroner. Den heldige vinneren tok ikke telefonen på trekningskvelden 11. april 2018, og det måtte litt «masing» til før Norsk Tipping fikk ham i tale - Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, sa han dagen etter. Han la til at det føltes ganske så absurd å vinne så mye penger. Les mer om mannens reaksjon - og se video av vinnersamtalen her.

 3. 310 millioner kroner. Denne storgevinsten skriver seg fra lille julaften 2020, da en kvinne fra Østlandet vant førstepremiepotten alene. - Det har vært helt fantastisk, sa hun da Norsk Tipping tok kontakt på ny utpå nyåret.

 4. 221 millioner kroner. Oslo-kvinnen fortalte at hun leverte en kupong i ny og ne. Det gjorde hun også før trekningen 13. mars 2019, noe som altså resulterte i at hun ble multimillionær. - Hva skal jeg gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sa hun.

 5. 216 millioner kroner. Tromsøværingen på 66 år var ute en tur mens trekningen foregikk. Kona, derimot, satt inne og fulgte med - og krysset av tall for tall. Hun var mildt sagt snar med å rope inn mannen for å fortelle at 216 millioner kroner nå var på vei inn på kontoen hans. Les om hvordan han reagerte her.

 6. 199 millioner kroner. Det ble en svært rolig feiring for mannen som sikret seg nesten 200 millioner kroner 27. juni 2018. - Jeg skal feire med ingefær-te, sa han da han fikk Telefonen fra Hamar.

 7. 197,7 millioner kroner. På selveste nasjonaldagen i år kunne en kvinne fra Agder markere tidenes 17. mai-feiring, etter at hun sikret seg hele førstepremiepotten på nesten 200 millioner kroner. – Jeg begynte å grine, for dette er veldig spesielt, sa kvinnen morgenen etter.

 8. 167 millioner kroner. - Nå har vi venta på at dere skulle ringe og bekrefte, utbrøt Hønefoss-karen da vi ringte litt etter trekningen 20. mai 2020. - Nå kan jeg senke skuldrene, og være trygg på at det ikke er en drøm, la han lettet til.

 9. 142 millioner kroner. Den åttende største utbetalingen i Vikinglotto kom 7. november 2018 - og til alt overmål vant to norske spillere denne summen. Det vil si: Faktisk hadde den ene vinneren levert en nesten identisk rekke i tillegg til vinnerrekka, og hentet dermed hjem andrepremien på 5,4 millioner kroner også ..! - Nei, nå står ikke verden til påske, utbrøt vinneren. Les mer om begge vinnernes reaksjoner - og se video fra vinnersamtalene.

 10. 127 millioner kroner. Vi må tilbake til 22. oktober 2014 for å finne nummer ni på lista. Da vant en kvinne fra Kristiansand hele potten alene. - Kutt ut, dette tror jeg ikke noe på, svarte hun da Norsk Tipping ringte.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Snart to uker siden årets ferskeste norske storvinner

Det er ingen enkel oppgave å gjette seg frem til den riktige tallrekka i Vikinglotto, men det har vist seg å ikke være helt umulig. Med 61 millioner forskjellige tallkombinasjoner å gjette på, kan det likevel være lenge mellom førstepremievinnerne.

Vi skal likevel ikke lenger tilbake enn onsdag for to uker siden for å finne den ferskeste norske storvinneren i Vikinglotto.

En mann fra Viken var da alene om å prikke inn 6+1 rette og sikret seg hele førstepremiepotten på 105 010 440 kroner.

– Jeg har drømt om å vinne én million eller to, men dette er helt rått. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa den ferske mangemillionæren da Norsk Tipping fikk tak i ham onsdag kveld.

Ca. 33 mill. i fersk førstepremiepott

Førstepremiepotten i Vikinglotto satt tilbake til start to ganger på rad. Likevel venter en ganske så voksen premie på ca. 33 millioner kroner onsdag 9. august. Andrepremiepotten ligger på ca. 1,2 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler