oddsenfantasyfremside

Sesongens siste Premier League-kamper – tre lag står i fare for å rykke ned

Premier League går mot slutten, og det er allerede klart at City er seriemestere. Én kamp gjenstår for alle lagene, og det er spesielt i bunnstriden det ligger an til å bli tøff kamp for å unngå nedrykk.

SESONGENS SISTE: Søndag er det duket for sesongens siste kamper i Premier League. Alle de 20 lagene skal spille kl. 17:30.Illustrasjonsfoto: Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. mai 2023

Lørdag blir det klart hvem som blir det tredje og siste laget som rykker opp til Premier League neste sesong når opprykksfinalen i Championships skal spilles.

I Premier League er Manchester City allerede sikret tittelen som seriemestere, mens både City, Arsenal, Newcastle og Manchester United er sikret spill i Champions League neste sesong.

Jevnere er det i bunnstriden der Everton, Leicester og Leeds kjemper om å bli det ene laget som ikke rykker ned.

Undersesongens siste Premier League-kamper kan du også spille rollen som manager og komponerer ditt beste mulige Fantasy-lag. Her kan du sette opp ditt Fantasy-lag til sesongens siste Premier League-kamper.

Arsenal snublet på målstreken – City er seriemestere

Arsenal har toppet tabellen i Premier League så og si hele sesongen. På London-klubbens åtte siste kamper ble det imidlertid tre uavgjort og tre tap, noe som sendte sesongens sterkeste motstander, Manchester City til toppen av tabellen. City som kun har to uavgjorte kamper siden midten av februar og har åtte poeng ned til Arsenal før sesongens siste kamp.

Årets seriegull er det tredje strake for Manchester City, og det femte på seks år. Erling Braut Haaland ble seriemester i sin første sesong i klubben og er dermed den fjerde nordmannen til å vinne Premier League. Nordmannen er også seriens toppscorer denne sesongen.

For Manchester City gjenstår ytterligere to store finaler. Lørdag 3. juni spiller de i FA-cupfinalen mot byrival Manchester United. Uken etter, lørdag 10. juni spiller de Champions League-finale mot Inter. Med seier i de to gjenstående turneringene kan City vinne «The Treble» denne sesongen.

Topp fire - Champions League

De fire beste lagene fra Premier League er sikret spill i Champions League neste sesong. Manchester City og Arsenal er overlegne på topp, mens Newcastle sikret topp-fire plassering etter at de spilte 0-0 mot Leicester tidligere denne uken.

For bare en måned siden lå Liverpool på 7. plass på tabellen. Sju strake seiere sørget for at «The Reds» klatret opp til femteplass og begynte å snuse på en topp fire-plassering. Uavgjort mot Aston Villa i sesongens nest siste kamp gjorde imidlertid at avstanden opp til Manchester United forble på tre poeng.

Manchester City spilte torsdag mot Chelsea, en kamp som ble utsatt tidligere i sesongen. Uniteds 4-1 seier sikret de «røde djevlene» en plass blant topp fire og spill i Champions League neste sesong. Liverpool må derimot nøye seg med 6. plassen og spill i Europa League neste sesong.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Åpent om de to siste nedrykksplassene

Lørdag 13. mai ble Southampton det første laget som rykker ned fra Premier League denne sesongen. 2-0-tapet mot Fullham sørget for at avstanden opp fra nedrykksplassene ble for stor. Southampton har vært nederst på tabellen siden slutten av desember, med unntak av en kjapp tur oppe på 19. plassen i starten av mars.

Både Leicester og Leeds står med 31 poeng på 18. og 19. plass før sesongens siste kamp. Everton er heller ikke sikret plass i neste års Premier League, ettersom de ligger på 17. plass med 33 poeng. Everton er avhengig av å vinne mot Bournemouth søndag for å være sikret plassen i den engelske toppligaen neste sesong. Leicester og Leeds må vinne sine kamper og håpe at Everton spiller uavgjort. For Leeds' del bør de vinne, mens de to andre lagene taper.

Dersom Everton spiller uavgjort, mens Leicester og Leeds vinner har de tre lagene like mange poeng. Da sikrer Leicester den siste plassen i Premier League, ettersom de har best målforskjell på -18.

Sesongens siste Premier League-kamper

Alle kampene spilles søndag 28. mai kl. 17:30.

Fantasylosens anbefaling

Her følger Fantasylosens anbefalinger for helgas turnering.

  • Ti kamper

  • Elleve spillere

  • Budsjett 111M

  • Innkjøp 50 Kr / 250 Kr

Garantert premiepott: 15 000 kr / 10 000 kr (potten øker om antall påmeldte lag overstiger garantert premiepott).

Rundens lag:

Liverpool

Tror Liverpool vil avslutte sesongen sterkt i bortekampen mot ligaens dårligste lag i Southampton. «The Saints» har sluppet inn 69 mål så langt denne sesongen, nest mest i hele ligaen. Liverpool har scoret 15 mål på sine siste seks kamper mot Southampton, og møter nå en av de svakeste utgavene på lenge.

Kaptein:

Mohamed Salah (14.9M)

Salah er i kanonform om dagen med enten mål eller målgivende i fem strake kamper. Han har nå 19 mål og 12 målgivende denne sesongen. Tror han er gira på å bikke 20 mål i nok en sesong. Tar straffer og spiller alltid hele kampen.

Visekaptein:

Bakayo Saka (14.1M)

Arsenal vil nok avslutte sesongen sterkt hjemme på Emirates i sesongens siste kamp. De spiller mot Wolves som også ikke har noe å spille for. Et par kamper siden Saka har gitt noe målpoeng, men vi vet hva han er god for med 13 mål og 13 målgivende så langt denne sesongen. Tar straffer og spiller alltid hele kampen.

Alternativ kaptein:

Eberechi Eze (11.9M)

Spår at Crystal Palace mot Nottingham Forest blir en målrik kamp. Etter Roy Hodgson kom inn som ny manager har Eze produsert seks mål, to målgivende og syv skudd på mål på ni kamper. Han spiller alltid hele kampen, og tar straffer nå med Zaha ute.

Se opp for:

Aleksandar Mitrovic (7.1M)

Spiller borte mot Manchester United og om de sikrer seg topp fire torsdag kveld kan det hende vi ser et reservepreget hjemmelag. Mitrovic har kommet tilbake i kanonform etter suspensjonen med tre mål på kun 115 minutter de to siste kampene.

Rundens langskudd:

Cole Palmer (10.4M)

Har sett veldig frisk ut på venstrekanten til Manchester City i de to siste kampene. Han spilte hele kampen mot Chelsea og fikk en målgivende. Borte mot Brighton i midtuken kom han inn og ga en målgivende til Haaland som ble annullert. Tror Manchester City stiller reservepreget her, og det betyr Palmer fra start.

Rundens par:

Bryan Mbeumo (7.8M) og Yoane Wissa (7.5M)

Brentford har fortsatt sjanse på syvendeplass om resultatene går deres vei. Nå spiller de hjemme mot et Manchester City lag som allerede har vunnet ligaen og har to finaler å tenke på. Med Toney ute er det disse som må stå for målene. Forrige runde ble det to mål og en målgivende på Mbeumo, mens på Wissa ble det ett mål og en målgivende. Mbeumo tar straffer og frispark uten Toney på banen.   

Billig forsvar:

Matty Cash (7.2M) og Emi Martinez (8.1M)

Aston Villa er et av lagene som har noe å spille for, de må vinne for å sikre seg syvendeplassen som gir Europa Conference League neste sesong. De spiller hjemme mot Brighton som ikke har noe å spille for. Aston Villa har vist seg som et solid defensivt lag i Premier League, spesielt hjemme på Villa Park der de har holdt nullen fire av de fem siste kampene. Cash har kun to målgivende denne sesongen, men forrige sesong ble det hele fire mål og tre målgivende. Martinez snitter 2,74 redninger per kamp.

Merk: Fristen for denne turneringen er søndag klokken 17.30. Det betyr at vi får se lagoppstillingene til alle 20 lagene før fristen. Her kan det være viktig å være på, siden det kan skje mange endringer i lagoppstillingene når det er siste runde med flere lag som ikke har noe å spille for.

Om du har en spiller på laget som ikke spiller, får du inn en reserve med «Sikkerhetsnett». Les mer om Sikkerhetsnett i vår artikkel Hovedrunden Strategi.

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler