aktuelt

Slik var vinneråret 2023

Over 600 nordmenn fikk i løpet av 2023 Telefonen fra Hamar og sikret seg et solid påfyll på bankkontoen. Her får du et tilbakeblikk på vinneråret vi har lagt bak oss.

LYKKEÅR: For disse heldige vinnerne og flere andre, ble 2023 året der de vant i et av Norsk Tippings spill.
Forfatterbilde Norsk TippingMartheHøieForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:3. januar 2024

2023 ble et innholdsrikt år på flere måter, også i vinneruniverset hos Norsk Tipping. Totalt 655 millionpremier har blitt delt ut til vinnere over hele landet.

Totalsummen for premieutbetalinger i 2023 endte på drøyt 39,4 milliarder kroner.

De heldige vinnerne strekker seg fra Honningsvåg i nord, til Lindesnes i sør. Fra Florø i vest, til Trysil i øst. Rundt 38 % av millionvinnerne er kvinner, mens 61,8 % er menn.

Årets største premieutbetalinger er det Vikinglotto som har stått for. På selveste nasjonaldagen vant en kvinne fra Agder 197,7 millioner kroner, mens en mann fra Viken sikret seg 105 millioner kroner to måneder senere.

Flest millionærer har det blitt i storfylket Viken, der totalt 152 personer har vunnet en millionpremie. Av de igjen er flest av millionærene fra Drammen (20).

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Andre tall og fakta for året 2023

  • Total førstepremieutbetaling i Lotto ble på 882 247 105 kroner.

  • Uke 14 ble det vunnet 53 millionpremier hos Norsk Tipping. Det er den uken i 2023 med flest vinnere, etterfulgt av uke 25 (45 vinnere) og uke 37 (36 vinnere).

  • Viken er fylket med flest Vikinglotto-millionærer (4), etterfulgt av Rogaland, Troms og Finnmark, Nordland og Oslo, som alle har tre vinnere hver.

  • Til sammen har nordmenn vunnet over 330 millioner kroner i Eurojackpot. Årets største norske Eurojackpot-vinner var Willy Hermund Hansen.

  • Oslo er den byen med flest Nabolaget-millionærer, men på fylkesoversikten er det Viken som er på topp.

  • Årets største Jokerpremie endte på 4 733 000 kroner og gikk til en ekstra heldig mann fra Askøy, som ikke bare har vunnet én gang - men to ganger. I 2017 vant han nemlig 957 000 kroner.

  • I Extra har sju personer innkassert toppremien på 2 millioner kroner i løpet av 2023.

  • 13 nordmenn sikret seg en millionpremie i Tipping i året som har gått. Det er nesten en tredobling fra året før, da det kun ble fem Tippe-millionærer.

  • Det var hele 56 stykker som skrapte frem tre like million-tall på MillionFlax og vant 1 million kroner.

Januar: Startet året som Eurojackpot-millionær

Årets første Eurojackpot-trekning ga en ekstra god start på året for en heldig kvinne fra Oslo. Hun prikket inn 5+1 rette og vant 33 787 335 kroner i andrepremie.

– Det er ufattelig, litt skremmende og veldig gøy, strålte kvinnen glad da vi ringte henne etter trekning.

Oslo-kvinnen er fortsatt den nest største premieutbetalingen i Eurojackpot her til lands i 2023.

Februar: Norsk storvinner i Vikinglotto

I februar fikk vi årets første norske storvinner i Vikinglotto. På valentinsdagen vant en mann fra Nordland 59 165 055 kroner i Vikinglotto, etter å ha vært den eneste med 6+1 rette.

– Det føles helt vilt. Jeg så tallene mine komme, det ene etter det andre. Det var helt nifst å se på, fortalte den ferske millionæren da Norsk Tipping snakket med han samme kveld.

Mars: Silje vant 1 million kroner i Nabolaget

På vei for å plukke opp datteren i barnebursdag fikk Silje Halvorsen telefonen om at hun akkurat hadde vunnet 1 million kroner i Nabolaget.

– Jeg har sjekket i appen nå. At det går an … Er dette en drøm? Jeg har ikke helt skjønt at det faktisk er meg, lo hun glad.

MILLIONÆR: 31. mars var det Silje Halvorsen fra Gjerdrum sin tur til å bli ukens hovedvinner i Nabolaget.Foto: Privat/Norsk Tipping

April: 45 ekstra Lotto-millionærer i Supertrekning

Årets første Supertrekning gikk av stabelen på selveste påskeaften 8. april. 45 nordmenn fikk Telefonen fra Hamar denne kvelden og kunne dermed smykke seg med tittelen «Lotto-millionær».

Påskens Supertrekning var den første av årets fire Supertrekninger og den av trekningene med flest ekstra Lotto-millionærer.

Mai: Årets største premieutbetaling

Nasjonaldagen bød på ekstra jubel for en heldig kvinne fra Agder. Som den eneste prikket hun inn 6+1 riktige tall i Vikinglotto, noe som resulterte i en premie på 197 710 135 kroner.

Først da hun skulle legge seg senere samme kveld oppdaget hun at Norsk Tipping hadde forsøkt å ringe henne.

– Etterpå så jeg på forskjellige nettaviser at Norsk Tipping ikke hadde fått tak i vinneren i Vikinglotto. Så da la jeg sammen to og to og sjekket kupongen min. Jeg begynte å grine, for dette er veldig spesielt, sa kvinnen da vi snakket med henne.

ÅRETS STØRSTE: Denne vinnerrekka pluss Vikingtallet, gjorde en norsk kvinne til mangemillionær på 17. mai i 2023.Foto: Norsk Tipping

Tidligere samme måned ble Kristian Skoge (38), også kjent som «Volvo-Kristian», den aller første til å skrape seg frem til en Volvo XC40 på digital BilFlax.

Juni: Rekordutbetaling i Eurojackpot

I midten av juni nådde førstepremiepotten i Eurojackpot makstaket på 120 millioner euro. Med den gjeldende kursen på trekningsdagen tilsvarte det ca. 1,38 milliarder norske kroner. Det var den største førstepremiepotten i Eurojackpot noensinne og ny rekord.

23. juni var en tysker alene om å gjette 5+2 rette og sikret seg dermed 1 422 780 000 kroner i premie. Det er den største premieutbetalingen i Eurojackpots historie.

Juli: Fire alenevinnere i Lotto

Måneden for alenevinnere ble uten tvil juli. Fire alenevinnere sopte med seg hele førstepremiepotten i Lotto på hver av månedens fire første lørdager.

Først ut med sju rette var en kvinne fra Vestre Toten, før en kvinne fra Birkenes fulgte opp uken etter. Månedens tredje Lotto-trekning var det kun en mann fra Drammen som hadde sju rette, før en mann fra Elverum presterte å bli den fjerde alenevinneren på rad.

Den siste Lotto-trekningen i juli resulterte i tre personer med sju rette.

August: Julian blir høstens første Flax-millionær

Årets høstutgave av MillionFlax hadde så vidt rukket å skifte til sin høstdrakt, før Julian Lian Volden (31) fra Mo i Rana ble førstemann til å skrape frem 1 million kroner på den digitale utgaven av loddet.

– Vi skal på litt visninger og har planer om å kjøpe bolig, så det passet veldig bra å vinne nå, sa Volden da Norsk Tipping ringte for å gratulere.

FØRSTEMANN: Julian Lian Volden ble den første til å skrape frem toppgevinsten og 1 million kroner på høstutgaven av digitale MillionFlax.Foto: privat

September: Premiere på «Risotto»

Katten «Risotto» blir presentert for det norske folk. Risotto er stjerna i den nye Lotto-filmen, som er den 56. reklamefilmen i konseptet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer».

Oktober: To Keno-millionærer på to dager

I løpet av månedens første uke vant to heldige Keno-spillere hver sin millionpremie. Først ut var en mann i 60-åra fra Harstad i Troms og Finnmark, som vant 4 millioner kroner på en lykkekupong han hadde levert i mange år.

Samme tidspunkt kvelden etter var det en kvinne i 30-åra fra Porsgrunn i Vestfold og Telemark som hadde hellet med seg. Hun ble ukens andre Keno-millionær da hun vant 2 millioner kroner.

November: Tor-Erik gikk til topps i Joker

Tor-Erik Stenberg ble trukket ut som Joker-kandidat og var selv med på tv-trekningen der han tok opp-/ned-valgene.

På det andre tallet dukket jokeren opp, noe som utløste full jubel hjemme hos Stenberg og en premie på 2 153 000 kroner.

Slik så det ut da Tor-Erik Stenberg ble Joker-millionær:

Desember: Maksimal førstepremiepott i Vikinglotto

Det er nesten to og et halvt år siden førstepremiepotten i Vikinglotto sist nådde makstaket. Den gangen ble potten stående gjennom flere måneder, før en danske sikret seg hele førstepremiepotten på 260 millioner kroner.

I midten av november nådde førstepremiepotten makstaket på 25 millioner euro, som tilsvarer ca. 293 millioner norske kroner. Førstepremiepotten sto stødig gjennom årets siste måned og starter også 2024 på maks.

Topplista for utbetalinger i 2023

PlasseringSpillVinnerPremieDato
1.VikinglottoKvinne fra Agder197, 7 mill.17. mai
2.VikinglottoMann fra Viken105 mill.26. juli
3.VikinglottoMann fra Nordland59,1 mill.15. februar
4.VikinglottoMann fra Oslo51,8 mill.13. desember
5.EurojackpotMann fra Hamarøy35 mill.31. mars

Året 2023 resulterte i jubel over det ganske land med 296 vinnere som kan titulere seg som «Lotto-millionær», 118 Eurojackpot-millionærer, 62 Joker-millionærer og 52 Nabolaget-millionærer.

Vi ser nå frem til 2024 og nye vinnerøyeblikk. Godt nytt år!

Les om vinnersjanse i Norsk Tippings spill her

Relaterte artikler